|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Gdzie to sie ustawia, zeby bylo zasilanie usb nawet gdy komp jest wylaczony ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Którą przeglądarkę internetową polecacie?
Mozilla strasznie wiesza się mi ostatnio. najnowsza wersja Firefox 4.0 [ download.mozilla.org] moze naprawic problem, ja odczuwam wielka roznice i wlasnie wrocilem z Opery na Firefox bo tez mi sie wczesniej wieszal 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Do laptopa Intel Core 2 Duo 1.8 GHz 2 giga ram grafika Mobile Intel(R) GMA X3100 rozmiar 384 MB (zintegrowana?)
chciałbym podłączyć monitor o rozdzielczości 1900x1200
będzie grało?
Może głupie pytanie, ale kompletnie się na tym nie znam.
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Witam Padł mi komputer (nie chce odpalić wogóle ,chyba płyta główna wysiadła)w związku z tym ma pytanie: czy można? a jezeli tak to jak zgrać dane z twardziela 3,5 z sytemem XP do laptopa z Vistą. Proszę o pomoc. Z góry dziekuję Pozdro.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jako, ze nic innego nie mprzychodzi mi do glowy (moze troche sie nie znam) to zrobilbym tak- wyjal twardziela, poszedl do kogos kto ma kompa stacjonarnego (byc moze ze swoim laptopem) tam podpial stary dysk i kombinowal na rozne sposoby: -kopiowal dane na pendrive a z penka na laptopa -probowal podpiac laptopa do pc (zrobil siec), udostepnil caly Twoj stary dysk i sciagnal rzeczy na laptopa
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam Padł mi komputer (nie chce odpalić wogóle ,chyba płyta główna wysiadła)w związku z tym ma pytanie: czy można? a jezeli tak to jak zgrać dane z twardziela 3,5 z sytemem XP do laptopa z Vistą. Proszę o pomoc. Z góry dziekuję Pozdro. Możesz zrobić jak wyżej zostało opisane lub też kupić np. na allegro przejściówkę pod usb która połączy dysk z laptopem i od razu sobie na laptopa wszystko kopiujesz z dysku twardego.
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Panowie dzięki za pomoc. Spróbuję tą przejsciówką , koszt jej zakupu nie jest wielkim wydatkiem.A jak coś pójdzie nie tak to poszukam kogoś ze znajomych co jeszcze posiadają stacjonarny komputer. Pozdro.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a to na pewno plyta glowna a nie zasilacz? bo jak zasilacz to idziesz do sklepu i masz od reki 
|
|
|
|
|
member
|
|
member
a to na pewno plyta glowna a nie zasilacz? bo jak zasilacz to idziesz do sklepu i masz od reki  Zasilanie jest bo diody palą. Jego poprostu nie mozna włączyc , wciskam guzik zapala sie zielona dioda i to na tyle , do niedawna odpalalem go porzez właczenie przyciskiem a pochwili też naciskalem przycisk resetu i odpalał. Rozkręciłęm go posprawdzałem przewody czy cos gdzies sie nie wypięło ale wszystko na swoim miejscu jest tak jak było. Więc pocztyałem trochę w necie i podobno to płyta główna albo ewentualnie twardziel poszedł.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jeżeli płyta główna by działa poprawnie to byś dostał komunikat biosowy, że brakuje bootowalnego nośnika.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Panowie mam problem z moim laptopem Asus A3fc W biosie nie wykrywa mi dysku twardego czytalem w necie ze moze być problem z sterownikami Sata
Czy może ktoś kto się zna poszukać mi sterowniki sata dla tego kompa
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Niedlugo bede zmuszony do upgrade`owania procka. W zwiazku z tym nasuwa sie pytanie- czy bede mogl dokupic tylko procesor czy cala plyta glowna pojdzie do wymiany. Plyta gigabyte 81945P-G-RH. Co ja moge pod to wlozyc max, bo pojecia nie mam w tym temacie zadnego?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Do laptopa Intel Core 2 Duo 1.8 GHz 2 giga ram grafika Mobile Intel(R) GMA X3100 rozmiar 384 MB (zintegrowana?)
chciałbym podłączyć monitor o rozdzielczości 1900x1200
będzie grało?
Może głupie pytanie, ale kompletnie się na tym nie znam. podbijam, udzwignie mi monitor ta karta?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Niedlugo bede zmuszony do upgrade`owania procka. W zwiazku z tym nasuwa sie pytanie- czy bede mogl dokupic tylko procesor czy cala plyta glowna pojdzie do wymiany. Plyta gigabyte 81945P-G-RH. Co ja moge pod to wlozyc max, bo pojecia nie mam w tym temacie zadnego? Procesor musi spełniać: LGA775 Intel® Pentium® D Intel® Pentium® 4 1066 / 800 / 533 MHz FSB
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A moglbys mi jeszcze powiedziec co jest czym w tym zestawieniu?  Mimo szczerych checi inaczej mi to nie pomaga, bo jak tak patrze na liste prockow na allegro nic mi to nie mowi  Z gory dzieki.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Po pierwsze - model płyty to 8 I945P-G-RH. Po drugie - TUTAJ[ [ gigabyte.com] masz listę obsługiwanych procesorów. Tam, gdzie z prawej strony masz "N/A" - tych płyta nie obsługuje. Niestety najlepszymi jakie możesz zdobyć to chyba Pentium D 960 lub P4-Extreme Edition 3.73GHz. Ale nie znam cen więc po prostu porównuj to co masz na allegro z listą.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mam problem z instalacja Win 7 64 bit Otóż po kliknięciu zainstaluj teraz pojawia się blue screen [Linked Image] [ img840.imageshack.us] I tak przy każdej próbie instalacji. Po uruchomieniu narzędzia do diagnostyki pojawił się następujący komunikat [Linked Image] [ img233.imageshack.us] Dysk sprawdzony, Ram tez do tego Windows XP instaluje się bez problemu. I teraz nie za bardzo wiem co z tym fantem zrobić. Ma ktoś jakieś pomysły? Systemy oryginalne
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mam problem z instalacja Win 7 64 bit Otóż po kliknięciu zainstaluj teraz pojawia się blue screen [Linked Image] [ img840.imageshack.us] I tak przy każdej próbie instalacji. Po uruchomieniu narzędzia do diagnostyki pojawił się następujący komunikat [Linked Image] [ img233.imageshack.us] Dysk sprawdzony, Ram tez do tego Windows XP instaluje się bez problemu. I teraz nie za bardzo wiem co z tym fantem zrobić. Ma ktoś jakieś pomysły? Systemy oryginalne Klasyczny przykład uwalonych/uszkodzonych pamięci ram . Instalator Windows to najlepszy betchmark pamięci ram wykryje każdą usterkę . Przerabiałem to sam 4 kronie . 1 . Kości masz uszkodzone 2. masz za mało ramu lub co gorsza DDR1  3 . za niskie taktowanie kości lub za niskie napięcie . Najlepiej by było jak byś pożyczył od kogoś inne sprawdone kości ram i założył je u siebie . i zobaczysz czy idzie instalka czy dalej wywala błąd
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Mam do Was Panowie pytanie, czy istnieje jakikolwiek inny flash aniżeli ten cholerny Adobe??? Pytam, bo on praktycznie non-stop się zawiesza, większość software wymaga najnowszego flasha a ten posiada mnóstwo błędów..
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mam do Was Panowie pytanie, czy istnieje jakikolwiek inny flash aniżeli ten cholerny Adobe??? Pytam, bo on praktycznie non-stop się zawiesza, większość software wymaga najnowszego flasha a ten posiada mnóstwo błędów.. zmieniłem przeglądarke z ff na opere i troche pomogło mnich zwiech itd niestety to co sie dzieje z tym pieprzonm flashem od lata to jakas paranoja nie ma chyba zamiennika stad sie nie starają
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|