|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
http://www.nask.pl/run/n/Warunki_wspzeby sprzedawac domeny musisz zostac partnerem NASK. .co to koncowka Kolumbii, taka sobie wymyslili i taka maja  wiele osob sie na nia napalilo bo sie kojarzy z corporation
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Czyli NASK ma totalny monopol na domeny, a firm ktore z nimi współpracują jest bez liku . Dzieki za odpowiedz panowie.
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
.co dostało przydzielone Kolumbii. Niektóre państwa mają podobnego farta z końcówkami typu .tv czy .fm  NASK kiedyś miał monopol jeśli chodzi o rejestrację, dziś zaś w większym stopniu administruję domeną krajową .pl , a sprzedaż domen prowadzi kilkadziesiąt (a może już setka pękła?) prywatnych rejestratorów.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Domeny icandrive.pl i ucandrive.pl są coś warte czy raczej shit? 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Domeny icandrive.pl i ucandrive.pl są coś warte czy raczej shit?  jak dla mnie zero, chyba ze sie jakas firma po nie zglosi co akurat im sie spodobalo, taki strzal jeden na milion
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
panowie gdzie kupić najtaniej domene? Cena 100pln za rok ".pl" to duzo?
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
mega duzo, najlepiej w masternet albo ovh osobiscie trzymam domeny w masternet, rejestracja PL ok 14 zł przedluzenie 45 czyli o ponad polowe mniej niz tam gdzie TY placisz. JAkbys sie zdecydwal na Masternet co poecam to chetnie bym Ci zarzucil refa jakbys chcial 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Szczerze piszac to teraz nie mam nawet takiej kasy  heh wstepnie zapatruje sie , bo ma pare fajnych adresow w glowie i sa wolne wiec jak zlapie jakas gotowke to sie odezwe 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mam do sprzedania domenę konto.info.pl--> https://www.dropped.pl/bid.php?id=931844Domena idealnie nadaje się na portal o tematyce finansowej, bankowej. Można pod tą domeną stworzyć porównywarkę ofert bankowych. Czy też inny serwis wedle pomysłu. Koniec aukcji: 21:00 18.04.2011 Zapraszam do licytowania
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
moim zdaniem ta domena nie jest warta nawet tych 10 zl., z prostego powodu .info.pl, takie cos sie nie sprzedaje, jakbys mial konto.pl albo chociaz konto.info to ja dalbym te 10 zl 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
No dobra. Zaprasza do licytowania to licytuj albo nie bo jak się okaże że domena warta 5 zł to się rzucisz na to bo skoro wyceniasz ją na 10 zł.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
na co komu takie domeny jak 433.pl , jak wszystkie trzycyfrowki sprzedadza to sie rzuca na cztero? na domenach ciezko chyba zarobic, przynajmniej patrzac z mojej prerspektywy, popularne sa krotkie nazwy, a o takie b. ciezko, lepiej stworzyc po prostu dobry serwi a jak bedzie mial jakas wartosc to i uzytkownicy beda odwiedzac. u mnie w miescie jest jedna strona z zakonczeniem in i najpopularniejsza w powiecie, wladze wieksza niz burmistrz maja, serwis informacyjny i nikogo nie interesuje ze koncowka in
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
moim zdaniem ta domena nie jest warta nawet tych 10 zl., z prostego powodu .info.pl, takie cos sie nie sprzedaje, jakbys mial konto.pl albo chociaz konto.info to ja dalbym te 10 zl  Co do końcówek info.pl, biz.pl czy też net.pl to rzeczywiście, są warte mniej niż .pl czy .com co jednak nie oznacza, że nie są nic warte. Chodzi mi tutaj o kluczowe, pojedyncze słowa takie jak domeny, bank, kredyty itp. Bo wiadomo, że z innymi domenami w tej końcówce może być problem. Poza tym osobiście wolałbym domenę konto.info.pl aniżeli porownywaniekontbankowych.pl czy coś w tym stylu. no i link sprzedanych do tej pory domen info.pl --> http://cenydomen.pl/search.php?n=nazwa+domeny&ls=&le=&ending[12]=info.pl&ps=&pe=&ds=1&ms=1&ys=2003&de=31&me=12&ye=2011
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
mam takie domenki na sprzedanie może komuś sięcoś spodoba:
okulografia.pl o0.com.pl sendoid.pl jakdlasiebie.pl idealna dlajakiejś firmy usługowej
gdyby ktoś był chętny zapraszam na priv
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Napisy24.pl i Napisy.me na allegro do kupienia cena do przebicia 111 tys. może ktoś chce kupić ? 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
w sumie to myslalem ze z tej strony korzysta wiecej ludzi, cena byla 140k wczoraj, ale widocznie jakeis konta niezbyt pewne dlatego pozostala jedna. Ryzykowna transakcja, pamietajac o ich problemahc z prawem.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
przeciez to są powazne serwisy a nie tylko domeny.
O jakich problemach z prawem mowisz?
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
zdarzyło sie juz, ze aresztowali wlasciciela strony, i pare osob z redakcji; z rana ich zgarneli, kompy pozabezpieczali itp.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
To bylo z napisy.info Na n24 teoretycznie dostep maja tylko czlonkowie rodziny - tak sie obchodzi prawko, bo napisy udostepniac najblizym mozna bez problemow.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|