|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
jesli komus nie odpowiada gmail to polecam fastmail.fm - siedziba w australii
|
|
|
|
|
Knockin' On Heaven's Door
|
|
Knockin' On Heaven's Door
Te powyzsze adresy poczty są akceptowane przez MB bez problemu ?
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Co Wy uważącie, że Służba Celna będzie kazać googlom, yahoom, interiom itd inwigilować wszystkie konta pocztowe i podawać im do kogo przychodzą maile od buków? Już chyba całkowicie powariowaliście i nawet Ty Agassi.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ostrożności nigdy za wiele
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
rzeczywiscie dzis jakies problemy sa, ale ogolnie jest ok
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Te powyzsze adresy poczty są akceptowane przez MB bez problemu ? www.gawab.com [ gawab.com] z tym nie ma problemu na MB
|
|
|
|
|
Marcos Baghdatis
|
|
Marcos Baghdatis
Te powyzsze adresy poczty są akceptowane przez MB bez problemu ? Z gmailem nie ma nigdzie problemów - ani MB, ani NT czy BF i inne buki.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Co Wy uważącie, że Służba Celna będzie kazać googlom, yahoom, interiom itd inwigilować wszystkie konta pocztowe i podawać im do kogo przychodzą maile od buków? Już chyba całkowicie powariowaliście i nawet Ty Agassi. dokladnie, tym bardziej ze dostalem juz mnostwo maili od bukow gdzie nigdy w zyciu nie mialem konta samo posiadanie konta u buka nie bedzie mialo zadnego wplywu - co do tego mam pewnosc ! jedynie moga kontrolowac przelewy bankowe - to fakt
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jeśli chcą kontrolować przelewy bankowe tak jak piszesz to chyba najpierw rzucą się na polskie konta bankowe buków ,przecież tam są największe obroty.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Co Wy uważącie, że Służba Celna będzie kazać googlom, yahoom, interiom itd inwigilować wszystkie konta pocztowe i podawać im do kogo przychodzą maile od buków? Już chyba całkowicie powariowaliście i nawet Ty Agassi. dokladnie, tym bardziej ze dostalem juz mnostwo maili od bukow gdzie nigdy w zyciu nie mialem konta samo posiadanie konta u buka nie bedzie mialo zadnego wplywu - co do tego mam pewnosc ! jedynie moga kontrolowac przelewy bankowe - to fakt A mail z MB,ze wlasnie dotarla wplata z bf 
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
Jestem ciekaw jak to się potoczy. Chciałbym zobaczyć jak władza zajmuje konto należące do legalnej, rzetelnej i działającej według normalnej licencji firmy np. z UK.
Odnośnie maili, dobrze to gdzieś wywalić poza UE choć nie sądzę by zwykły gracz miał się czym przejmować. Ale ogólnie to dobry zwyczaj trzymać pocztę tam gdzie jest największe poszanowanie dla prywatności korespondencji i nie ma chorych zasad kopiowania i przechowywania wszystkich wiadomości tak jak to jest w EU, Szwajcarii i wielu innych krajach. W UE obowiązuje (każde państwo musi to robić) okres retencji danych od 6 mies. do 2 lat. W Polsce przyjęliśmy ten maks. okres 2 lat (choć była partia co szczekała by olać prawo europejskie i dać Europie przykład wprowadzając u nas 10-letnią retencję danych - nie ciężko się domyśleć o kogo chodzi...).
Tak więc najlepiej Kanada czy np. Australia/NZ.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
/Jestem ciekaw jak to się potoczy. Chciałbym zobaczyć jak władza zajmuje konto należące do legalnej, rzetelnej i działającej według normalnej licencji firmy np. z UK./
Nielegalnej. Według polskiego prawa. A konto w banku na terytorium RP. Jak ? Normalnie. Jak u Kowalskiego, pisemko z nakazem blokady salda.
Nie mówię, że tak będzie na 100%, ale gdyby pozwolili bukom mieć nawet konta w polskich oddziałach banków, to wyszliby na ciężkich frajerów z zerową skutecznością. Zresztą buki nie będą tego sprawdzać i zlikwidują konta ( chyba...)
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Zresztą konta te byłyby niepotrzebne. Bo tylko wyjątkowy egzemplarz będzie zlecał wypłatę na polskie konto bankowe. A jak już się taki znajdzie, no to poczeka troszkę dłużej na zagraniczny przelew 
|
|
|
|
|
|
|
Art, chodzi mi o firmę działającą legalnie z UK i oferującą swoje usługi na podobnych zasadach co Merlin.pl sprzedaje towar do UK - czyli na zasadach wspólnego, europejskiego rynku i swobodnego przepływu towarów/usług. Mowa tu o prawie europejskim a nie lokalnym widzimisię...
Co do kont to raczej nie buki ale same banki powinny znać sytuację prawną na bieżąco i zadecydować czy nadal obsługiwać takich klientów.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Co Wy uważącie, że Służba Celna będzie kazać googlom, yahoom, interiom itd inwigilować wszystkie konta pocztowe i podawać im do kogo przychodzą maile od buków? Już chyba całkowicie powariowaliście i nawet Ty Agassi. dokladnie, tym bardziej ze dostalem juz mnostwo maili od bukow gdzie nigdy w zyciu nie mialem konta samo posiadanie konta u buka nie bedzie mialo zadnego wplywu - co do tego mam pewnosc ! jedynie moga kontrolowac przelewy bankowe - to fakt A mail z MB,ze wlasnie dotarla wplata z bf  albo twoj zaklad jest wygrany etc
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Rysio i Kuerten ale Wy piszecie o sytuacji kiedy gram u danego buka a ja mowie o sytuacji gdzie mam tylko zalozone konto ale nie gram wiec jak moga mi przyslac informacje ze zostala przelana kasa z MB lub ze kupon zostal wygrany/przegrany skoro nie gram  chodzi mi tylko o to ze samo posiadanie konta nie jest niczym zakazanym - tylko uczestnictwo w zakladach !!!
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Art, chodzi mi o firmę działającą legalnie z UK i oferującą swoje usługi na podobnych zasadach co Merlin.pl sprzedaje towar do UK - czyli na zasadach wspólnego, europejskiego rynku i swobodnego przepływu towarów/usług. Mowa tu o prawie europejskim a nie lokalnym widzimisię...
Co do kont to raczej nie buki ale same banki powinny znać sytuację prawną na bieżąco i zadecydować czy nadal obsługiwać takich klientów. Ja wiem o co Ci chodzi, ale Ty też doskonale wiesz, o co mi. Jasne jest, że stanowiska będą różne. Firmy, która będzie twierdzić, że działa legalnie z i państwa, które będzie twierdzić, że nielegalnie w. Spór pewnie rozstrzygnie się "ponadpaństwowo". A co do polskich kont bankowych, to już kwestia czysto techniczna, jak to się odbędzie.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Niedlugo psychoza siegnie zenitu i bedziecie pisac ze po ulicach beda chodzili agenci i patrzyli przechodnia prosto w oczy ... Beda to psycholodzy ktorzy beda rozpoznawac czy myslicie o jakims buku i na tej podstawie bede skladac wnioski do prokuratury ...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Rysio i Kuerten ale Wy piszecie o sytuacji kiedy gram u danego buka a ja mowie o sytuacji gdzie mam tylko zalozone konto ale nie gram wiec jak moga mi przyslac informacje ze zostala przelana kasa z MB lub ze kupon zostal wygrany/przegrany skoro nie gram  chodzi mi tylko o to ze samo posiadanie konta nie jest niczym zakazanym - tylko uczestnictwo w zakladach !!! To zes wyskoczyl jak Filip z konopii My tu o praktyce a Ty o teorii. Zakladasz konto zeby bylo i nie grasz.Hmm ciekawe podejscie  To tak jak pojsc do burdelu ,zamowic drinka i wyjsc.Fakt mozna ale po co 
|
|
|
|
|
Tenis Trader
|
|
Tenis Trader
Zakladasz konto zeby bylo i nie grasz.Hmm ciekawe podejscie  Ja mam takie w bwinie, Unibecie, Bet365 i BAHu. Tylko do streamów video 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|