|
|
no risk no fun
|
|
no risk no fun
Jak długo biegacie ? i ile kilometrów dziennie pokonujecie.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mysle sobie: 'o, fajny temat, wejde, poczytam, moze w koncu sie zmotywuje do biegania' sie rozpisales, brakuje jeszcze 'lubie to!' albo 'kciuk w gore!'  ale co tam, nabije se posta  nie biegam bo mi sie nie chce. a dziennie pokonuje jakies 5km ale spacerkiem. 
|
|
|
|
|
no risk no fun
|
|
no risk no fun
A co tu duzo pisac  chcialem sie dowiedziec po prostu jakie dystanse pokonujecie , ile kilometrow tygodniowo itd.. Bo co mozna napisac o bieganiu oprocz tego ze jest prawie tak dobre jak orgazm ?  i wprowadza cialo i ducha w stan nieustannego szczescia
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Bo co mozna napisac o bieganiu oprocz tego ze jest prawie tak dobre jak orgazm ?   no moze, bo przebiegne 500m i dysze jak po dobrym orgazmie  pobiegac to lubie za pilka, przez 2 godziny zabiegam niejednego duzo mlodszego lepka  ale jednostajnym tempem to ni ..uja, niech ktos powie czemu 
|
|
|
|
|
Speedway Liga
|
|
Speedway Liga
ja raz tygodniowo 5-6km + co sobote lub niedziele meczyk na orliku 1:30h
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja nie liczę ile km, biegam dla rekreacji do max wyczerpania 2-3x w tygodniu jak dobrze pójdzie.Prócz tego piłka też 2-3x no ale to tak od dwóch miesięcy.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
podjeżdżam sobie rowerem bo potem siły nie ma na powrót 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ale jednak samo bieganie tak jak amir napisał zajebiście wpływa na samopoczucie, o wiele bardziej niż podczas gry w piłkę w którą grałem dobre 8 lat w jakichś A-B-C klasach
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam. Ja biegałem dużo w ubiegłym roku. Pokonywalem okolo 4-5km dziennie/co drugi dzień-była forma. Lecz zaprzestałem z powodów - przeprowadzka etc, sesje itd. Teraz jak troche pogoda się zrobila znowu zacząłem biegać. Mianowicie po Zakrzówku w Krakowie. Troche tam pod górkę czasami ale przyjemnie tam po tym parku(lasku) obok sie biega. Do biegania polecam iPoda z sensorem albo iPhone z nike+  - a jeśli ktoś chce sobie zmierzyć ile pokonuje w trasie to są do tego strony( www.mapmyfitness.com [ mapmyfitness.com] albo adidascouch). W tym sezonie robie sobie po 3km (taką trasę dookoła moich terenów sobie wyznaczylem). Później pewnie troche sobie dodam ale nie chce tutaj bić jakiś swoich rekordów, żyłować statów - biegać dla lepszej kondycji i zdrowia (+ no i troche zrzucić). A co do biegania i sportu - oczywiscie w zdrowym ciele zdrowy duch. 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mianowicie po Zakrzówku w Krakowie. Troche tam pod górkę czasami ale przyjemnie tam po tym parku(lasku) obok sie biega. Heh, też tam biegałem przez kilka lat. Tereny bardzo przyjemne do biegania. Trzeba będzie znowu zacząć bo z formą kiepsko 
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
8-10km max raz w tygodniu (brak czasu na więcej).
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
A ja odradze nike+, nawet zkalibrowane na bieżni ma dość duzy margines błedu. Jesli ktoś zamierza się tym bawić an stałe polecam garmin forerunner 305, co prawda 650 zł, ale odległosci mierzy za pomoca GPS, full statystyk + puls.
|
|
|
|
|
no risk no fun
|
|
no risk no fun
wlasnie wrocilem z treningu 10 km zrobione czuje sie jak nowo-narodzony 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
pobiegac to lubie za pilka, przez 2 godziny zabiegam niejednego duzo mlodszego lepka  ale jednostajnym tempem to ni ..uja, niech ktos powie czemu  mam dokładnie tak samo - mogę biegać za czymkolwiek choćby za zającem w lesie, a jak próbuje tylko biegać dla samego biegania to po 5 minutach odechciewa mi się -zero motywacji 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Bo co mozna napisac o bieganiu oprocz tego ze jest prawie tak dobre jak orgazm ?   no moze, bo przebiegne 500m i dysze jak po dobrym orgazmie  pobiegac to lubie za pilka, przez 2 godziny zabiegam niejednego duzo mlodszego lepka  ale jednostajnym tempem to ni ..uja, niech ktos powie czemu  jestes krótkodystansowcem 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
wlasnie wrocilem z treningu 10 km zrobione czuje sie jak nowo-narodzony  długo biegasz? Jak zacząłeś dziś to powodzenia jutro przy wstawaniu  3 razy w tygodniu 2 kółeczka wokół Błoni krakowskich - jakieś 8km. Biegam 4 miesiące w celu pozbycia się brzucha. Niestety nie widzę rezultatów. Ogólnie dla zdrowia lubię pobiegać 
|
|
|
|
|
no risk no fun
|
|
no risk no fun
Genius biegam od 5 lat z malymi kilkutygodniowymi przerwami 
|
|
|
|
|
no risk no fun
|
|
no risk no fun
Zeby widziec rezultat to samo bieganie nie wystarczy. Wazna jest tez dieta i jakies cwiczenia na brzuch , ja sobie 4 razy do roku robie Weidera.Ale dieta to podstawa.Zacznij jesc duzo miesa ,ryb,owoce i warzywa a wtedy bedziesz zadowolony z efektow.
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
trening silowy ( przede wszystkim cwiczenia wielostawowe martwy ciag i przysiady)
interwaly ( 10 sekund sprintu , 30 sekund truchtu w wrrsji klasycznej= kilka minut takiego wysilku to jak godzina biegania)
bieganie w stalym tempie
w takiej kolejnosci od najbardziej efektywnych cwiczen na spalenie tluszczu
+ dieta
nie tam zadne brzuszki , czy sklony
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|