|
|
Marcos Baghdatis
|
|
Marcos Baghdatis
|
|
|
|
|
Knockin' On Heaven's Door
|
|
Knockin' On Heaven's Door
Sprawozdanie Komisji Finansów Publicznych oraz Komisji Kultury Fizycznej, Sportu i Turystyki o stanowisku Senatu w sprawie ustawy o zmianie ustawy o grach hazardowych oraz niektórych innych ustaw (druki nr ).
w porządku obrad Sejmu 25-27 maj
|
|
|
|
|
Inwestor
|
|
Inwestor
I potem do podpisu do prezydenta.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Co Ci bandyci z PO robią to się w głowie nie miesci. Grac nie bedzie mozna, stadiony zamykają. Komuna w najgorszym wydaniu. Kto im tą popularność w sondażach nabija? Niemozliwe, ze w kraju było aż tak wielu debili...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Co Ci bandyci z PO robią to się w głowie nie miesci. Grac nie bedzie mozna, stadiony zamykają. Komuna w najgorszym wydaniu. Kto im tą popularność w sondażach nabija? Niemozliwe, ze w kraju było aż tak wielu debili... Prawda jest taka że na kogo byś w Polsce nie głosował byłoby podobnie bo celem polskiego rządu obojętnie jakiego jest zabieranie od zwykłego obywatela jak najwięcej kasy. Oj daleeeko Polsce do normalnych, cywilizowanych krajów gdzie obywatela traktuje się z szacunkiem i sprawiedliwie.
|
|
|
|
|
newbie
|
|
newbie
to nie temat do partyjniactwa -Conrad-
Last edited by Conrad; 14/05/2011 22:00.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jestem słabo zorientowany w temacie, ale z tego co zrozumiałem (przeczytałem kilka poprzednich stron), to mają zamiar 'ścigać' za granie w internecie (zakładamy, że ustawa nie będzie bublem), a żeby legalnie grać firma musi mieć serwer i domenę *.pl i płacić podatek (jeżeli się mylę, to poprawcie) Jeżeli takie coś miałoby miejsce, to przecież nie jest problemem kupno serwera shell (razem z vnc; w skrócie zakup serwera, który będzie zawierał zdalny pulpit i będzie umieszczony np w UK) w praktycznie dowolnym kraju (koszt kilkunastu złotych) i wypłacanie/wpłacanie na/z MB, a tam chyba nikt z policji, rządu czy tam skądkolwiek nie będzie miał wglądu.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jestem słabo zorientowany w temacie, ale z tego co zrozumiałem (przeczytałem kilka poprzednich stron), to mają zamiar 'ścigać' za granie w internecie (zakładamy, że ustawa nie będzie bublem), a żeby legalnie grać firma musi mieć serwer i domenę *.pl i płacić podatek (jeżeli się mylę, to poprawcie) Jeżeli takie coś miałoby miejsce, to przecież nie jest problemem kupno serwera shell (razem z vnc; w skrócie zakup serwera, który będzie zawierał zdalny pulpit i będzie umieszczony np w UK) w praktycznie dowolnym kraju (koszt kilkunastu złotych), obstawianie używając tego shella i wypłacanie/wpłacanie na/z MB, a tam chyba nikt z policji, rządu czy tam skądkolwiek nie będzie miał wglądu. sorry, ale nie dopisałem najważniejszego
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
VPN działa na podobnej zasadzie, kilkadziesiąt $ rocznie i masz konto.
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
mogly ktos w prosty sposow wytlumaczyc te serwery bo nieorientuje sie w tym,co trzeba zrobic
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tak trudno wpisac 'vpn' w google i 1 link masz opis z wikipedii. Kupujesz takie cudo za pare dolcow miesiecznie (byle nie z USA), na pewno tez gdzies tam beda miec faq co ustawic.
Nikt nie bedzie dokladnie tu wpisywal wszystkich mozliwosci, bo i po co ulatwiac (p)oslom zycie?
Kto kumaty da rade znalezc dobre zrodlo informacji, kto mniej temu wystarcza naziemni z kursami 1.55-1.55 po odliczeniu POdatku.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tak trudno wpisac 'vpn' w google i 1 link masz opis z wikipedii. Kupujesz takie cudo za pare dolcow miesiecznie (byle nie z USA), na pewno tez gdzies tam beda miec faq co ustawic.
Nikt nie bedzie dokladnie tu wpisywal wszystkich mozliwosci, bo i po co ulatwiac (p)oslom zycie?
Kto kumaty da rade znalezc dobre zrodlo informacji, kto mniej temu wystarcza naziemni z kursami 1.55-1.55 po odliczeniu POdatku. Przecież nie liczą się kursy, a dobre typy... 
|
|
|
|
|
member
|
|
member
moglbys mi to na priv wytlumaczyc jak to zrobic bo ja nie kumaty albo na maila ??
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
moglbys mi to na priv wytlumaczyc jak to zrobic bo ja nie kumaty albo na maila ?? Wyglądasz mi na posła  Chociaż oni nie przyznają, że nie są kumaci.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Kto kumaty da rade znalezc dobre zrodlo informacji, kto mniej temu wystarcza naziemni z kursami 1.55-1.55 po odliczeniu POdatku. jak sie ma vpn do pokera grajac z programu nie przegladarki ?
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
...za pare dolcow miesiecznie (byle nie z USA)... Możesz to rozwinąć ? Jeśli kupię dostęp VPN od amerykańskiego dostawcy usługi, ale cały czas będę korzystał z brytyjskich serwerów / adresów IP to nie będzie miało znaczenia ze to firma z USA
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
To jest jasna sprawa, ze chodzilo o amerykanskie serwery/ip (bo z tego nie wejdziemy np. na 188bet). Firma moze byc z USA to bez znaczenia (teoretycznie, bo w praktyce to jest dziwny kraj..), wazne z jakich serwerow/ip korzystamy. jak sie ma vpn do pokera grajac z programu nie przegladarki ? Nie wiem, nie znam sie. Z tego co ogolnie gdzies mi sie przewinelo, inne pogramy z dostepem do netu tez beda 'pracowaly' przez te vpn. Ale lepiej sie upewnic od kogos kto ma wieksza wiedze.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Z reszta jest prostsze wyjscie. Modem usb do niego orange free na karte (prepaid) lub play online (prepaid), cos tam tez bylo jeszcze iplus i blueconnect chyba - co prawda to bedzie polski ip, ale nikt nam nie zablokuje dostepu, tym bardziej, ze jestemy w ue. Koszty tez groszowe, kwestia zasiegu, lepiej to sprawdzic wczesniej. A jak ktos dalej wystraszony lub sie boi o dostep to dodatkowo proxy online angielskie i po sprawie.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Albo jeszcze lepiej prepaid vodafone czy innego o2 z Uk  Tylko nie wiem czy to bedzie u nas dzialac, jaki zasieg i koszty.
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
jak sie ma vpn do pokera grajac z programu nie przegladarki ? Bedzie dzialac bez problemu bo ustawienia VPN ingeruja w cale polaczenie przez net, a nie tylko przez przegladarke czy konkretny program. http://worldvpn.net/vpn-service/faq-windows-seven
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|