Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
#4679046 21/05/2011 15:28
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Jestem zdesperowany, od 7 dni próbuję wszystkiego ale gardło napieprza równie mocno co pierwszego dnia.

Nie chcę iść z taką dolegliwością do lekarza, dlatego chciałbym wiedzieć czy macie sprawdzone sposoby na takie rzeczy (zaznaczam, że wygrzewanie się i tym podobne już próbowałem ale nie pomogło, więc kwestia podejścia do sprawy od innej strony)

Z góry dzięki za pomoc,

SLAV

Bonus: Unibet
B
Big Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
Originally Posted by slav007o
Jestem zdesperowany, od 7 dni próbuję wszystkiego ale gardło napieprza równie mocno co pierwszego dnia.

Nie chcę iść z taką dolegliwością do lekarza, dlatego chciałbym wiedzieć czy macie sprawdzone sposoby na takie rzeczy (zaznaczam, że wygrzewanie się i tym podobne już próbowałem ale nie pomogło, więc kwestia podejścia do sprawy od innej strony)

Z góry dzięki za pomoc,

Pokroić w kostke dwie duże cebule, zasypać 2/3 łyżeczkami cukru, odstawić aż puści sok. Pić sok co godzinę, jedną łyżeczkę.Powinno pomóc, złagodzić ból.

SLAV

veteran
veteran
moze masz angine idz lepiej do lekarza;))antybiotyk i po bolu ...

ja uzywam zawsze neo angin spray....pomaga mi zawsze i dziala szybko

silver #4679071 21/05/2011 16:03
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ja mam ten problem parę razy w roku, bo gardło mam wrażliwe.

Od lat stosuję chlorchinaldin i mnie na ogół pomaga - te nowe wymysły z reklam telewizyjnych typu neo angin, strepsils i inne gówna na mnie nie działają.

Możecie wierzyć lub nie, ale często ból gardła mi przechodzi na drugi dzień po wyjściu do pubu i przyjęciu na tę przypadłość kilku mocno schłodzonych browarów. Sposób dosyć ryzykowny ponieważ albo wyleczy albo drastycznie pogorszy sprawę.

Ostatnio miałem ból gardła chyba przez 2 tygodnie, olałem go zupełnie, w końcu przeszło, ale zaczęło boleć 'niżej' (płuca czy cuś), w końcu poszedłem do lekarza i teraz jestem na antybiotyku i muszę kisić w weekend w chacie frown

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
zacznij od jakiś środków antyalergicznych
mnie raz złapała infekcja to ze 2 miesiące miałem podobny problem

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Wychowany_Na_Nalewce
Możecie wierzyć lub nie, ale często ból gardła mi przechodzi na drugi dzień po wyjściu do pubu i przyjęciu na tę przypadłość kilku mocno schłodzonych browarów. Sposób dosyć ryzykowny ponieważ albo wyleczy albo drastycznie pogorszy sprawę.

Robię podobnie, z tym, że do browarka dosypuję troszkę soli piwo

!
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
! Offline
ja mysle,ze to moze byc angina. czym predzej do lekarza. zaskrzyk, ponizej jedzenie lodow i bedzie w porzadku

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Byłem u lekarza i przepisał mi antybiotyk, zapomniałem się tylko jego zapytać czy moge go bezpiecznie brać z innymi lekami (ibuprofeny itp.)

Ktoś wie czy można?

Pozdrawiam,

SLAV

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
No to najpierw chyba trzeba by wiedzieć co to za antybiotyk.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Amoxicillin, czyli jakaś pochodna penicylyny

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by slav007o
Byłem u lekarza i przepisał mi antybiotyk, zapomniałem się tylko jego zapytać czy moge go bezpiecznie brać z innymi lekami (ibuprofeny itp.)

Ktoś wie czy można?

Pozdrawiam,

SLAV

Nie nie możesz , jak antybiotyk to nie inne lekarstwa

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Antybiotyk i ibuprofen lub paracetamol (pewnie chodzi o obniżenie gorączki?) jest generalnie ok.

Trzeba natomiast czytać te ulotki w opakowaniach z lekami bo często są tam niespodzianki. I wbrew pozorom nawet wiki się przydaje aby na szybko się coś więcej dowiedzieć o tym co "zaserwował" lekarz.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
gdyby był problem lekarz na pewno by się zapytał czy bierzesz inne leki

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Dzięki wszystkim za pomoc. W sumie po pierwszym dniu używania antybiotyków poczułem się lepiej, więc widać, że tak trzeba było zrobić wcześniej, niemniej jednak skontaktuje się z lekarzem raz jeszcze na wszelki wypadek, bo teraz znowu od czasu do czasu mam ataki kaszlu i ciężko to powstrzymać, tak jakby coś na gardle albo płucach siedziało.

Pozdrawiam wszystkich,

SLAV

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
9 zarejestrowanych użytkowników (Sensei, latajaca_holenderka, rafal08, betowiec, forty, bukma, alfa, burbon, Akhu), 695 gości, oraz 8 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,292
Posty5,836,428
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025