|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
zaopatrz całą drużynę w nox pumpa i będziecie biegać/walczyć jak wściekli:) czyt. jak Gennaro Gattuso:) i pierdzenie tez dobre bedzie
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
A czy przypadkiem nox nie jest przedtrenigowka na silownie? Przeciez WNN nie chce sie spompowac, nie o to mu chodzilo:)
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
właśnie miałem pytać.. takie środki jak np. Thermal Pro - nazywane gdzieniegdzie spalaczami, a dające pierdolnięcie, energię i spowolnienie zmęczenia są szkodliwe dla organizmu ogólnie czy nie? dają kopa. tylko co gdy skończy Ci się paczka? nie idź w to, ja żałuję.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Po przebudzeniu zaraz  po przebudzeniu to zwykle "antena śnieży" albo "namiot stoi" także daleko jest od stanu spoczynku 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
A czy przypadkiem nox nie jest przedtrenigowka na silownie? Przeciez WNN nie chce sie spompowac, nie o to mu chodzilo:) słyszałem od gościa co sprzedaję suple, ze co tydzień ma wizytację piłkarzy z drużyny z niższej ligi, wiadomo, że lepiej najpierw wypróbować na treningu/sparingu- każdy organizm jest inny....
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
czy jest sens kupowania czegoś na pomiar pulsu? posiadacie jakieś gadżety elektroniczne w tym temacie?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
czy jest sens kupowania czegoś na pomiar pulsu? posiadacie jakieś gadżety elektroniczne w tym temacie? Znajdujemy tętnice = Najbardziej wyraziste uderzenia wyczuwalne są na tętnicach szyjnych, jeżeli jednak w jakiś sposób nie możemy zmierzyć pulsu na tętnicy szyjnej, mierzymy go w okolicy nadgarstka (tętnica promieniowa) By zmierzyć puls należy złożyć dwa palce blisko siebie (palec wskazujący i serdeczny) Następnie złożonymi palcami wyczuwamy uderzenie na tętnicy. Należy pamiętać o tym, by nie przyciskać zbyt mocno!. Teraz, kiedy wyczuwamy już puls, patrzymy na zegarek. Przez piętnaście sekund należy liczyć każde uderzenie. Kiedy po piętnastu sekundach mamy już wynik uderzeń np: 20, mnożymy go przez 4 (przykład: 20*4=80) I już wiemy jak zmierzyć puls 
|
|
|
|
|
Tenis Trader
|
|
Tenis Trader
I już wiemy jak zmierzyć puls  Bardzo dobry sposób, szczególnie wygodny podczas biegu  Sam kupiłem z czystej ciekawości, bo mam naturę gadżeciarza. Po pierwszym użyciu nie wyobrażam sobie biegania bez pulsometru.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Goget daj jakieś propozycje, od jakiejś sensownej budżetówki do wypasu 
|
|
|
|
|
Tenis Trader
|
|
Tenis Trader
Nie znam się  Poczytaj opinie o wybranych modelach - http://www.ceneo.pl/Monitory_pracy_serca,_pulsometry;0113-1;004+spulsometr.htm Jedyny test pulsometrów jaki znalazłem - http://bieganie.pl/?cat=22&id=865&show=1
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
I już wiemy jak zmierzyć puls  Bardzo dobry sposób, szczególnie wygodny podczas biegu  Sam kupiłem z czystej ciekawości, bo mam naturę gadżeciarza. Po pierwszym użyciu nie wyobrażam sobie biegania bez pulsometru. Mam dokładnie tak samo  kupiłem pulsometr po namowach znajomego trenera i nie żałuję. Pomógł mi się przygotować do egzaminu biegowego, a teraz bez niego nie wybieram się na bieganie (oczywiście pulsometru). Polecam sprzęty z Sigmy. Ja używam modelu Onyx Easy. W zupełności wystarcza. Kasa? Jakieś 180 zł...
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
A one mierzą np prędkość z jaką sie biegnie, te wasze?
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
podłapię temat: Czy ktoś używa pulsometrów dedykowanych dla tel. Nokia? korzystam ze sport trackera - zajebista zabawka i żeby w pełni cieszyć się bajerem na wypasie myślałem właśnie o Polar for Nokia bluetooth wearlink.
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
czy jest sens kupowania czegoś na pomiar pulsu? posiadacie jakieś gadżety elektroniczne w tym temacie? Może nie porsche, ale mercedes wśród sporttesterów - Garmin Forerunner 305, którego polecam z czystym sumieniem.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
podłapię temat: Czy ktoś używa pulsometrów dedykowanych dla tel. Nokia? korzystam ze sport trackera - zajebista zabawka i żeby w pełni cieszyć się bajerem na wypasie myślałem właśnie o Polar for Nokia bluetooth wearlink. nie uzywalem, ale nie sadze zeby byl jakikolwiek problem z tym. Natomiast problem byl z samym gps-em w nokii - na dystansie 10km regularnie zawyzal przebyta odleglosc o conajmniej 350m. Jesli nie startujesz w zawodach to mozna to olac, ale jesli tak to radze wziac poprawke planujac bicie rekordu by uniknac rozczarowania albo zamienic nokie na garmina, ktory mierzy dystans znacznie lepiej (dokladnosc do 0-20m praktycznie)
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Może nie porsche, ale mercedes wśród sporttesterów - Garmin Forerunner 305, którego polecam z czystym sumieniem. dokladnie, rowniez polecam, znacznie lepszy niz jakakolwiek aplikacja na komorke
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jakie funkcje powinien mieć pulsomierz i czy używacie go tylko w bieganiu, czy też przy innych czynnościach (nie wiem, jako zegarek, wysokościomierz itp)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
wie ktoś jaka jest definicja doskonalenia przestrzennego ruchu? bo mam ćwiczenia z tego tematu do przygotowania a nie mogę nawet znaleźć definicji żeby coś wymyśleć.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|