|
|
veteran
|
|
veteran
Odnośnie Kalenji. Coś za coś. Są tanie w por. do butów biegowych marek - i na tym w decathlonie bazują. Ale to jednak nadal trzecia, w porywach druga liga. Liche systemy amortyzacji, stabilizacji, słabsza jakość wykończenia itd. Do treningów mogą być, nie za długo, ale mogą. Ale raczej nikt poważnie traktujący ten sport w tym nie biega. Warto się jednak rozejrzeć po necie, bo często już za 100-150 zł można kupić buty z najwyższej półki. Rozpoznawalność takich marek jak Mizuno czy Saucony nadal jest znikoma i ludzie często nie wiedzą co sprzedają:)
|
|
|
|
|
Porucznik
|
|
Porucznik
Zdaję sobie sprawę z faktu gdzie ta firma obecnie się znajduje  W pełni się zgodzę, bo zawsze jest coś kosztem czegoś. Jak pisałem wyżej do treningów je zamierzam kupić i biegać na zmianę z butami z wyższej półki. Tylko na próbę chcę zobaczyć jak to się ma. Pewnie wiesz jak to było w butami z Lidla - tanie a polecali je nawet czołowi polscy biegacze .. 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Koarzystacie Panowie może z krokomierzy, wiem że to gadżet, ale zastanawiałem się nad jego zakupem oczywiście w celu zmierzenia ile to w pracy nachodzić się muszę  . Chodzi o rzetelność wyniku, raz mniejsze kroki, raz większe... w metrach i ile kalorii się spala przy chodzeniu, nic więcej nie potrzebuje. 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Dobra, za 2.5 tygodnia mam prestiżowy turniej w nogę w firmie. Da radę jakoś szybko poprawić kondycję do tego czasu? Teraz jestem na etapie, że 2-3 sprinty przez boisko i dętka.
Co tu zastosować - zwykłe bieganie czy jakieś interwały może czy cuś? I jak poszlo? 
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Koarzystacie Panowie może z krokomierzy, wiem że to gadżet, ale zastanawiałem się nad jego zakupem oczywiście w celu zmierzenia ile to w pracy nachodzić się muszę  . Chodzi o rzetelność wyniku, raz mniejsze kroki, raz większe... w metrach i ile kalorii się spala przy chodzeniu, nic więcej nie potrzebuje.  IMO nie warto... Ja mam, co prawda jeden z tańszych, i leży gdzieś w szufladzie. Kupiłem dokładnie z tego samego powodu... Dlaczego nie działa? Zawyża wyniki. I to znacznie. To coś, co jest w środku, ten cały ciężarek, który się powinien poruszać w momencie zrobienia kroku, porusza się w zasadzie przy każdym Twoim ruchu. Czasami na jeden krok przypadają 3 kroki wg krokomierza. A już kompletna klapa podczas biegania... Wielokrotność Twoich kroków... Najlepiej mierzyć to przez GPS, więc chyba tylko jakiś porządny pulsometr. Tylko czy sprawdzi się w pomieszczeniach? PS. nie mam pojęcia jak to jest w modelach po 100 i więcej złociszy... Może działa...
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Tez mam krokomierz, i mam tak samo jak uho. Dostalem go i lezy w w szufladzie.
Na poprzednich stronach byla mowa o pulsometrach, w to warto zainwestowac
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Ma ktoś może jakaś aplikację na SE?
Wiem, że są na tel HTC czy BB.
|
|
|
|
|
2fast 2furious
|
|
2fast 2furious
Sports Tracker smiga na SE. Trochę oszukuje, ale da się przeżyć 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Mozesz podac jakis dobry link skad go sciagnac?
|
|
|
|
|
2fast 2furious
|
|
2fast 2furious
Ja ściągałem z Ovi Store, bo osobiście używam go na E52. Jak masz SE z Androidem to wejdź na Android Market i tam masz mnóstwo tego typu aplikacji. Na Symbiana ściągniesz właśnie z Ovi Store.
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Mam SE Satio. Skad mam wiedziec jaki ma wgrany system?
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Ok Symbian 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Niestety dupa. Przyszedl sms, polaczylem sie z witryną. Niestety dla tego modelu aplikacja nie dziala. Jutro wybiore inny model, moze tak sie uda.
|
|
|
|
|
2fast 2furious
|
|
2fast 2furious
Jak Ci sports tracker nie trybi, to wejdz sobie na www.endomondo.com/download [ endomondo.com] i sciagnij sobie ta aplikacje. Niektorzy mowia, ze endomondo jest lepsze, ale ja juz jestem przyzwyczajony do sports trackera i pewnie go nie zmienie 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dużo tu biegaczy  . Również jestem szczęśliwym posiadaczem Garmina Forerunner 305 i nie wyobrażam sobie już teraz biegania bez tego cuda  .
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Pytanko a propos Sports Trackera - wszystko ładnie pięknie, ale dobrze myślę, że za GPSa trzeba w tym wypadku płacić? Czyli podczas używania aplikacji kasują mi z konta za transfer danych? Czy można to ustawić tak, żeby podobnie jaki nawi w E52, dane był za free?
|
|
|
|
|
2fast 2furious
|
|
2fast 2furious
Nie płacisz. Podczas biegu aplikacja działa offline, a GPS działa wg ustawień, jakie masz w telefonie, czyli jeśli wyłączysz wszystkie "wspomagania", to masz GPS`a za free. Jedynie gdy chcesz wysłać swój trening na serwer Sports Trackera, to wtedy już musisz się połączyć z netem.
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
dzięki za info GPSa mam za free, a uploadować nie potrzebuję, a uploadować mogę w domu  super sprawa...  Pozdrawiam
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
NIe moge pobrać tego drugiego, blad bramy 
|
|
|
|
|
2fast 2furious
|
|
2fast 2furious
Pozostaje Ci już tylko zmienić telefon  A tak na serio, to jaki dokładnie masz komunikat i w którym momencie ? Bo np. komunikat "błąd połączenia bramy" to jest komunikat błędu ustawień WiFi w telefonie, a nie błąd Endomondo.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|