Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 1 z 3 1 2 3
#4769027 04/07/2011 04:45
shaken not stirred
shaken not stirred
Sorka że tak późno temat wink Zapraszam do wymiany opinii, spostrzeżeń, typów i analiz. Każdy jest tutaj mile widziany.

[Linked Image]

[Linked Image]

http://www.letour.fr/

http://www.pro-cycling.org/tdf/

http://szosa.rowery.org

http://www.velonews.com/

Last edited by Skiper; 27/06/2012 23:35.
Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Etap3
Alessandro Petacchi - Tom Boonen
Typ: Boonen
Kurs: 2.85

Dzisiejszy etap wydaje być się idealny dla Włocha. Płaski teren, praktycznie zero podjazdów. Co wiecej w ostatnich Grand Tourach Ale-Jet wyspecjalizował się w wygrywaniu pierwszych płaskich etapów, kiedy to rywalizujacych sprinterów jest bardzo dużo, zaś peleton bardzo nerwowy. Mimo to zdecydowałem się postawić na Belga, gdyż wieści dobiegajace z obozu Lampre nie są zbyrt optymistyczne. Jak mówi sam Petacchi brakuje rytmu i nie jest jeszcze w optymalnej formie. Dlatego też kursy na Belga są naprawde wartę uwagi. Co prawda poza zwyciestwem w Gent-Wavelegem Tom nie notował jakichś olśniewajacych wyników, to jednak jest on na tyle klasowym zawodnikiem, że na pewno na Tour przejachał w dobrej formie i bedzie chciał powalczyć z najleposzymi o etapowe zwuyciestwo.

O
Na pełnejjj kurrr...
Na pełnejjj kurrr...
O Offline
Jutro powinien byc finisz z peletonu i od razu faworytem jest Cavendish... 1,9

Ja chetnie postwilbym na ANY OTHER, anizeli na Brytyjczyka. Czas chyba cosik postawic na Petacchiego. Mark na dzien dzisiejszy do mnie nie przemawia. I gralbym przeciwko.

Petacchi @ 15,0 WIN lub TOP 3 @ 4,0. Valverde pisal post wyzej ze Wloch jeszcze nie jest w odpowiedniej formie. Ale licze ze jutro juz cos pokaze.

Mam (wg mnie peffke), Kloden - Horner @ 1,48 Uni i szkoda ze w konkursie nie mozna ponizej 1,5 dac. Dla mnie typ ten to 7/10 (bylby wyzszy gdyby nie kurs). Kloden dobry goral, dobry czasowiec a do tego potrafi zafiniszowac. Pamietam czasy Ullricha i Andi byl jego glownym pomocnikiem. Solidny kolarz.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by Ojro
Mam (wg mnie peffke), Kloden - Horner @ 1,48 Uni i szkoda ze w konkursie nie mozna ponizej 1,5 dac. Dla mnie typ ten to 7/10 (bylby wyzszy gdyby nie kurs). Kloden dobry goral, dobry czasowiec a do tego potrafi zafiniszowac. Pamietam czasy Ullricha i Andi byl jego glownym pomocnikiem. Solidny kolarz.

Ta pewka to na jakiej zasadzie?
Kloeden i Horner to gorale z tej samej ekipy, jutro jest typowy etap sprinterski. Na finiszach staraja sie co prawda obaj byc z przodu zeby uniknac jakis niepotrzebnych kraks, ale Kloeden nie bedzie przeciez jutro walczyl na mecie za wszelka cene o jakies czolowe miejsca. Zwyczajne 50/50

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Masz w Centrebet 1,60 jak coś.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Dziś bardzo ciekawy etap z dwoma podjazdami pod sam koniec - co prawda nie są to jakieś mordercze wzniesienia ale podczas całego etapu jest tych podjazdów kilka i na pewno peleton sie wyszczupli ostro. Jak pokazał wyścig Contador walczy na kazdej chopce gdy proadzi ona na mete - co prada na kresce ostatnio przegrał z Evansem jak dobrze kojarze ale dziś wydaje mi sie ze urwie wszystkich bo zależeć mu będzie na odrabianiu straty. Zreszta na Giro tez atakował po mniejsze podjazdy a wtedy straty nie miał. Wydaje mi się że dziś może się pokusić o urwanie parenastu sekund i wygranie etapu. Buki proponuja ciekawa stawke na jego win i ja lekko spróbuję postawić na jego dzisiejszy win.
Exp daje @4.50 wiec Alberto boks

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

edit by Skiper: ???

Last edited by Skiper; 11/07/2011 02:04.
tkliwy nihilista
tkliwy nihilista
2.88 na Contadora - to nie jest trochę za dużo?

U
u Offline
old hand
u
old hand
U Offline
(nie każdy ma ochotę oglądać zdjęcia kolarza po przetarciu drutem kolczastym - a wchodząc tutaj raczej oczekuje jakichś opinii na temat TDF)

Last edited by Skiper; 11/07/2011 14:29.
O
Na pełnejjj kurrr...
Na pełnejjj kurrr...
O Offline
Skiper, nie przesadzaj... rozumiem ze Leon nie podal typu, ale zapodal filmik z Touru i gdyby nie filmik to niewiedzialbym ze cos takiego mialo miejsce (w pracy bylem)

teraz czytam ze stacja TV, do ktorej nalezal woz zostala wyrzucona, Hoogaland przyjechal 16 minut po peletonie, we lzami w oczach i krwawiacymi nogami boli

dzisiaj dzien wolny a w tym tygodniu Pireneje \o/

shaken not stirred
shaken not stirred
Originally Posted by Danielsan
2.88 na Contadora - to nie jest trochę za dużo?

Będzie jeszcze więcej - a przynajmniej być powinno bo dzisiaj w końcówce stracił 13s do młodego Schlecka...w tym roku bez tego mięsa już widać że mu łatwo nie będzie. Chyba się Andy'emu w górach nie urwie, dlatego trzeba sporzej na przedostatni dzień i 42.5 km czasówki w Grenoble. Krótka trasa, dwie hopki, raczej nikomu z nich nie sprzyja specjalnie. Trzeba by luknąć na ostatnie 2-3 lata w Tourze i jak jechali (Schleck vs Contador) względem siebie czasówki smile

Last edited by Skiper; 14/07/2011 22:54.
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Mięso mięsem, ale ewidentnie widać na przykładzie nie tylko Contadora, że ten kto przebył ultragehennę na trasach Giro wciąż czuje to w nogach. Nie wierzę by na dyspozycję Hiszpana wpływ miało mięsko, prędzej już upadek (vide dyspozycja Gesinka)

Contador na pewno będzie szukał świeżości na najbliższych etapach i oszczędzał siły na Alpy. Schlecki jak chcą ten wyścig wygrać nie powinny bawić się w jakieś macanki, tak jak na dzisiejszym etapie tylko dać ostro w rurę od samego początku etapu, który będzie wiódł do Plateau de Beille.

O
Na pełnejjj kurrr...
Na pełnejjj kurrr...
O Offline
Jak dla mnie dzisiaj Contador odrabia część strat. Wygrać nie wygra, wydaje mi się że ucieczka dojedzie do mety.

Frank Schleck-Andy Schleck... ciekawe jak to bracia rozegrają. Chyba najlepiej dla nich jeśli po Pirenejach to Frank prowadziłby w klasyfikacji, więc dzisiaj wg mnie to właśnie ten 'słabszy' będzie atakował.

Czuję że Evans dzisiaj pęknie i poniesie straty.

Basso i Cunego mogą być czarnymi koniami.

Ogólnie zapowiada się przeciekawy etap piwo oby obyło się, jak to Valverde określił, bez macanki ze strony Schlecków. Co roku tak beznadziejnie jeżdżą.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Dzisiejszy etap to creme de la creme kolarstwa szosowego. Przy tylu podjazdach i takich przewyższeniach spodziewam się dzisiaj nawet minutowych strat pomiędzy zawodnikami z czołówki.

Liczę dzisiaj na dobry występ Włochów - Basso i Cunego.

Podobnie uważam, że Evans może ponieść dziś straty podobnie jak Voeckler (pięknie pojechał pod Luz Ardiden i ambicja ambicją, ale to jednak jest TdF i raczej dzisiaj nie będzie już tak delikatnego tempa jak w czwartek).

Co do głównych faworytów to Andy powinien zaatakować, jednak przez ostatnie dwa dni zapewne nie spał spokojnie próbując domyśleć się czy Contador jest faktycznie słaby, czy po prostu miał słabszy dzień, a dzisiaj odpali jak na Giro i dołoży wszystkim po parę minut.

Hmmmm w sumie to nie napisałem nic odkrywczego tongue smirk

O
Na pełnejjj kurrr...
Na pełnejjj kurrr...
O Offline
tak, zgadzam się z Sabelius`em co do Voeckler`a. Za dużo ostrych i długich podjazdów, żeby ten kolarz mógł coś powalczyć. Swoją ambicję mógłby porozdzielać kilkunastu osobom, ale niestety dziś mu nie pomoże. Nie zdziwię się jak będzie miał trudność już na pierwszym lub drugim podjeździe - jedyny ratunek to słabe tempo peletonu, wręcz piknikowe.

ciekawe co Schleckowie wymyślą, trzymam się wersji: Frank atakuje i próbuje przejąc koszulkę żółtą. Andy trzyma się Cadela, jeśli ten skontruje starszego brata, wtedy młodszy pociśnie Evansa - bardzo dobra pozycja wyjściowa braci. Tylko jak silny jest Alberto, gdyby nie upadek, myślę, że pokazałby to samo co na Giro.

boks

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Dziś zobaczymy kto naprawdę jest mocny.
Jak Contador na tym etapie nie odrobi do Evansa to już nie wygra. Zobaczymy na co stać braci Schleck.
Wreszcie zmiana lidera będzie, gospodarzom już dziękujemy.

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Dzisiaj super etap, liczę na wielkie emocje!
Sanchez to finish in top 3 @2.4

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Panowie gdzie znajdę oferty na TDF?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Pinturicchio
Panowie gdzie znajdę oferty na TDF?

Ponawiam piwo

Marcos Baghdatis
Marcos Baghdatis
Takie pytania to na QC, a nie w temacie.

Pytanie z kategorii "dziwne" - w każdym buku praktycznie. Pinnacle, Bet24, Bet365, Unibet, Expekt, Bwin i wiele, wiele innych.

Strona 1 z 3 1 2 3

Moderatorzy  Green Arrow, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
7 zarejestrowanych użytkowników (JelineK, rafal08, aker, burbon, 11kera11, $-man, rymoholik), 2,273 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,283
Posty5,832,506
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025