|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
i jakie polecasz seriale inne niz medyczne? Dextera i lost zaliczone Jericho - po kilku odcinkach niesamowicie wciąga, jeden z najlepszych seriali jakie oglądałem w ostatnich latach. 2 sezony. Fringe - jeśli lubiłeś Archiwum X to na pewno Ci się spodoba. Serial twórcy Lostu. 3 sezony i kręcą dalej. Z mniej znanych... The Survivors - nowy remake 2010 w wykonaniu BBC, też wciąga i ciekawa fabuła. 2 sezony. Identity - ciekawy miniserial BBC o jednostce policyjnej do walki z kradzieżą tożsamości. Polecam. Na razie 1 sezon. Paradox - miniserial BBC z elementem science-fiction. Mały budżet ale ciekawe odcinki, także polecam. Na razie 1 sezon i nie wiadomo czy przedłużą.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Lie to Me - ten serial wymiata wszystko jak dla mnie. Są 3 sezony.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
eeee panowie czy w kinach to jeszcze mozna trafic na filmy nie_w_3D ? Patrze teraz juz jakis czas po premierze Piratow i w Cinemacity graja w 3d. Na dniach wychodzi Transformers i tez 3d ;/
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
eeee panowie czy w kinach to jeszcze mozna trafic na filmy nie_w_3D ? Patrze teraz juz jakis czas po premierze Piratow i w Cinemacity graja w 3d. Na dniach wychodzi Transformers i tez 3d ;/ oczywiście że można, pod warunkiem że nie są to jakieś mega produkcje typu Piraci, Transformersi czy inni badziew
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Reżyser Bill Condon, chcąc trzecim odcinkiem "Zmierzchu" zainteresować nie tylko nastolatków, zapowiada więcej krwi i seksu. w tej sytuacji jest to jasne jak słońce 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Reżyser Bill Condon, chcąc trzecim odcinkiem "Zmierzchu" zainteresować nie tylko nastolatków, zapowiada więcej krwi i seksu. w tej sytuacji jest to jasne jak słońce  
|
|
|
|
|
Typer Dnia
|
|
Typer Dnia
Panowie byl taki serial ... bodajze amerykanski o 2 chirurgach plastycznych ... jakies skojarzenia jak sie to nazywalo ... ?
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
Panowie byl taki serial ... bodajze amerykanski o 2 chirurgach plastycznych ... jakies skojarzenia jak sie to nazywalo ... ? bez skazy
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
eeee panowie czy w kinach to jeszcze mozna trafic na filmy nie_w_3D ? Patrze teraz juz jakis czas po premierze Piratow i w Cinemacity graja w 3d. Na dniach wychodzi Transformers i tez 3d ;/ oczywiście że można, pod warunkiem że nie są to jakieś mega produkcje typu Piraci, Transformersi czy inni badziew Czyli innymi slowy nie ma szansy na obejrzenie tych i innych filmow bez smiesznych okularow ?  Ciekawe czy to sprawa wydawcy/dystrybutora czy kina ktore ma wiekszy wplyw biletow na 3d bo sa drozsze od 'normalnych'.
|
|
|
|
|
Typer Dnia
|
|
Typer Dnia
Panowie byl taki serial ... bodajze amerykanski o 2 chirurgach plastycznych ... jakies skojarzenia jak sie to nazywalo ... ? bez skazy podziekowal 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dzisiaj od 21:30 na Zone Europa Underground Kusturicy  Polecam!
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Zastanawiam się jakby wyglądał ranking Waszych TOP 10-15 reżyserów, bez określania miejsc, bo to jest trudne, przypisując po 1-3 dzieła, które cenicie lub wręcz uważacie, że mają to COŚ wśród mędrców tego naszego całego prostactwa. Tutaj moja baczna uwaga wędruje do m.in mat2000 i Chrabąszcz, bo z tego co piszecie, oceniacie, mamy podobne schematy co do niektórych kwestii, dlatego celowo mojego rankingu teraz nie podaję, by później porównać. Wszystkie wpisy mile widziane ofc  Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mój klimat to Panowie: David Fincher: Zodiak, Podziemny Krąg, Siedem Scorsese: Przylądek Strachu,Taksówkarz,Wyspa Tajemnic Czyli taki standard, nic odkrywczego Wczoraj po raz pierwszy w życiu widziałem 'Dwunastu gniewnych ludzi' ten z 1957r. i  , długo się do tego zabierałem ale warto.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mój klimat to Panowie: David Fincher: Zodiak, Podziemny Krąg, Siedem Scorsese: Przylądek Strachu,Taksówkarz,Wyspa Tajemnic Czyli taki standard, nic odkrywczego Wczoraj po raz pierwszy w życiu widziałem 'Dwunastu gniewnych ludzi' ten z 1957r. i  , długo się do tego zabierałem ale warto. czas na retrospektywę Lumeta 
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
Zastanawiam się jakby wyglądał ranking Waszych TOP 10-15 reżyserów bez gradacji. Wojciech Smarzowski - (Dom zły, Wesele) Stanisław Bareja - (Miś) Sylwester Chęciński (Trylogia Pawlaka i Rozmowy Kontrolowane) Jerzy Kawalerowicz (Pociąg, Matka Joanna od Aniołów) David Fincher (zgapiam) David Keith Lynch (Głowa do wycierania, Człowiek słoń, Twin Peaks) Mike Nichols (Kto się boi Wirginii Woolf?, Absolwent) Milos Forman (Lot nad kukułczym gniazdem, Amadeusz) Karel Kachyòa (Ucho) Quentin Jerome Tarantino - (Pulp fiction) Emir Kusturica (Underground, Czarny kot, biały kot) Nicolas Winding Refn (Trylogia Pushera) Terry Gilliam (Monty Python, Fisher King) Jean-Pierre Jeunet (Delkatesy, Miasto zaginionych dzieci) Tim Burton (Edward Nożycoręki, Batman, Gnijąca panna młoda T.B.) Kilku cwaniaków celowo pominąłem, bo tych wymienionych po prostu najbardziej lubię.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Darreja Aronofskyego nie pomincie (Pi, Requiem for a dream, Źródło, Czarny łabędź).
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
ten pan na mojej liście nigdy nie będzie 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wojciech Smarzowski - (Dom zły, Wesele) 'Róża' też świetny,,, Smarzowski jak dla mnie narazie jest bezbłędny: 'Dom Zły','Wesele','Róża' dla fana polskich filmów to rarytas 
|
|
|
|
|
Blade Runner
|
|
Blade Runner
Ja tam dziesięciu ulubionych raczej bym nie znalazł.
Dwóch na pewno:
Ridley Scott (choć bardziej za dawne zasługi bo ostatnie lata to kicha u niego) Roman Polański
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Has, Melville, Ferrara, Hitchcock, Scorsese, Leone, Reed, Welles, Tornatore, Smarzowski, Lynch, Peckinpah, Siegel, Jarmusch
jeszcze paru by się znalazło
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|