|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
wwwujek mam pytanko:
jak wygląda wykup wczasów do Egiptu na okres wakacyjny?Czy odczuwa się mniejsze zainteresowanie? czytam forum Egiptu na gazecie i ludzie piszą że obecnie obłożenie hoteli wynosi ok.70-80%.Ciekaw jestem jak to będzie wyglądało w okresie czysto wakacyjnym(lipiec,sierpień). Dzięki
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Sprawa jest prosta.. Pogoda w PL = lepsze ceny w Egipcie. Deszcz w PL = nie ma lastów lub jest ich malutko..
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Hej, Moi teściowie obchodzą 25-lecie małżeństwa w lipcu. Chciałbym ich wysłać na wycieczkę na Litwę na co najmniej trzy dni do 500 zł z Białegostoku. Jedyne co znalazłem to to: Wycieczka [ polskaniezwykla.pl]. Czy ktoś może powiedzieć coś na temat tej wycieczki lub zaproponować coś podobnego/lepszego. Proszę o pomoc/poradę.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Witam, w dniach 11 - 27 lipca chcialbym sie wybrac w 4osoby na wakacje za granice, interesuje mnie Grecja lub Bulgaria. Mam zamiar czekac na last minute, jak w zeszlym roku mi sie to udalo. Interesuje mnie ALL Inclusive, samolot.
Myslisz, ze jest opcja bym zmiescil, jesli chodzi o koszt zakupu wczasow w 1500zl na 7 dni lub do 2000zl 12-14 dni? Chce czekac tak na 3-5 dni przed wyjazdem i wtedy wykupic.
I moze podsuniesz cos ciekawego, o co mogłbym sie zaczepic, z twojej firmy, jesli myslisz ze taka oferte bedziesz posiadal.
Pozdro
|
|
|
|
|
ŁKS Łódź 
|
|
ŁKS Łódź 
Myslisz, ze jest opcja bym zmiescil, jesli chodzi o koszt zakupu wczasow w 1500zl na 7 dni lub do 2000zl 12-14 dni? Chce czekac tak na 3-5 dni przed wyjazdem i wtedy wykupic. Nie do mnie kierowałeś to pytanie, ale pozwolisz, że się wtrącę. Ja co roku załatwiam wycieczki na ostatnią chwilę i zawsze się udaje złapać na prawdę fajne oferty. W zeszłym roku byliśmy w Egipcie na 7 dni za 1549 zł. Oczywiście All, hotel 4 gwiazdki - byli w tym samy okresie znajomi w tym hotelu, załatwiali dużo wcześniej płacili 2100. Podobnie było z Turcją. Jeśli jesteś cierpliwy to na pewno coś znajdziesz dużo taniej. Pozdro
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam, Podzielam zdanie Marcina, lepiej czekać.. Ale.. Pytanie dotyczyło Bułgarii i Grecji, a tu w tym roku wyjątkowo drogo  Dużo łatwiej o lasta do Egiptu. Tu taki zarys, najtańszych ofert w tej chwili.. http://ibe01.merlinx.pl/agent/5323/travel/?st=CMP&ca=A&cmpid=177120417Uważam, że jest szansa na około 1550zł za 7 dni, natomiast za 2000zł na ok 12-14 dni, będzie cięzko.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jakies fajne ofety last dla dwoki plus 5 letnie dziecko???
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Villain
|
|
Villain
jak najlepiej sie wybrac do Meksyku w pazdzierniku ? 4-6 osób na 10-14 dni, wlasnie nie wiem czy szukac allin (chyba najlepiej z Londynu) czy leciec na wlasna reke i tam ogarniać... jakieś sugestie ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Villain
|
|
Villain
no wlasnie z Londynu sa znacznie lepsze oferty, od tych z Niemiec oczywiscie a do Londka to tanio sie da dojechac Thomson ma niezłe oferty ale wlasnie liczylem ze z Niemiec bedzie porónywalnie, a widze ze jednak jest wyraznie drozej :/
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
Co ciekawe to nawet bilety lotnicze z Londynu są dużo tańsze niż z innych "hubów". Zawsze jak zamawiałem bilety na Singapore Airlines to z Londynu wychodziło nawet o kilkadziesiąt procent taniej niż np. z Niemiec.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Co ciekawe to nawet bilety lotnicze z Londynu są dużo tańsze niż z innych "hubów". Zawsze jak zamawiałem bilety na Singapore Airlines to z Londynu wychodziło nawet o kilkadziesiąt procent taniej niż np. z Niemiec. Macie rację oczywiście. Ja mówię z perspektywy operatorów, działających na terenie RP. Tutaj wyloty max z Berlina, z Londynu nikt nie sprzedaje.. A ceny jakie są to widać np. tu fly4free.pl
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Z angielskiego biura podrozy do Meksyku na 14 dni wyjdzie tyle co w polskim na 7 dni.
@wwwujek - dlaczego w polskich ofertach te same hotele co w zagranicznych maja zawsze jedna * wiecej?
|
|
|
|
|
|
|
Wwwujek, a jak wygląda sprawa wakacji w Azji, np. na Bali. Czy są jakieś czartery z Polski czy dolotówka do jakiegoś zagranicznego hub'u i stamtąd się leci?
|
|
|
|
|
Villain
|
|
Villain
Wwwujek, a jak wygląda sprawa wakacji w Azji, np. na Bali. Czy są jakieś czartery z Polski czy dolotówka do jakiegoś zagranicznego hub'u i stamtąd się leci? z tego co wiem to są czartery do Denpasar, na pewno z Niemiec, ale z PL chyba też... aczkolwiek i tak mozna taniej polecieć jak się pokombinuje  np z Londynu 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Z angielskiego biura podrozy do Meksyku na 14 dni wyjdzie tyle co w polskim na 7 dni.
@wwwujek - dlaczego w polskich ofertach te same hotele co w zagranicznych maja zawsze jedna * wiecej? Nie zawsze, ale zazwyczaj.. Po co? By lepiej wyglądało  To już nie moja wina. Zazwyczaj też jest tak, że w rozwinięciach opisów hoteli jest wzmianka "kategoria regionalna x*"
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wwwujek, a jak wygląda sprawa wakacji w Azji, np. na Bali. Czy są jakieś czartery z Polski czy dolotówka do jakiegoś zagranicznego hub'u i stamtąd się leci? z tego co wiem to są czartery do Denpasar, na pewno z Niemiec, ale z PL chyba też... aczkolwiek i tak mozna taniej polecieć jak się pokombinuje  np z Londynu  Różnie jest.. Dużo racji ma @Mitul, z PL i DE latają do Denpasar. Z PL a Wawy latają też do Dżakarty (na objazdówki)
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|