|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
od razu przeprasszam za nowy temat ale pilna sprawa
mam router cerberusa
chodzi zniego laptop na wifi i moj stacjonarny normalnie kablem
moj stacjonarny nie byl pare dni uzywany i teraz po wlaczeniu mam problem z ograniczonym internetem czyli jakby go wlasciwie nie bylo nie moze sobie pobrac IP aby sie uaktywanic i dioda mojego polaczenia na routerze tez nie moze sie ustabilizowac (dioda sie nie spalila)
i teraz moze mi ktos poradzic jak to rozwiazac wiem ze przez jakas strone zeby moje to utworzone polaczenie czy tam konfiguracje ew. zrestartowac bo wyglada mi to tak jakby laptop nagle blokowal moje polaczenie
nie pomaga wylaczeniew wszystkiego i uruchomienie od nowa
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Cześć, nie wiem jaki jest twoj dostawca netu (kabel czy jakis telekom) ale fakt jest taki ze na ruterach cerberusa ( i wszystkich innych tez) jest guzik reset do wcisniecia za pomoca dlugopisu/olowka/spinacza/ noza itd. jak go przytrzymasz przez 10-20 sekund przy wlaczonym zasilaniu to ruter wroci do ustawien fabrycznych. wtedy mozesz wszystko ustawic od zera. Musisz jednak pamietac ze to rowniez usunie ewentualne hasla i loginy do internetu (wystepujace w netii, sferii czy innej tpsie)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ale jak go zrestartuje to czy bede mial neta?? czy bede musial na 100% ustawiac przez ta strone na necie z cyframi hasla do neta nie mialem w sensie zabezpieczeniem przed sasiadem bo i tak by sygnalu nie zlapal 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
spróbuj wejść w przeglądarce na 192.168.1.1 - login i hasło jak nie znasz to moze byc admin/admin
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Pewnie Twój router to Pentagram Cerberus. Zobacz czy możesz wejść na stronę 10.0.0.2
|
|
|
Link skopiowany do schowka