|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A ja mam pytanie z innej beczki. Przyszło mi dzisiaj wezwanie do sądu w charakterze świadka wobec jakiegoś gościa które nie znam  a nie przypominam sobie żadnej sprawy w ciągu 3 lat żebym jakieś zeznania składał. Chodzi generalnie o to czy jak pójdę do sekretariatu sądu to powiedzą mi o co chodzi , czy muszę czekać do rozprawy , i dopiero tam się dowiem
|
|
|
|
|
Fundator
|
|
Fundator
100 za picie na błoniach na placu zabaw, taki sluzbista jebany ze nic sienie dalo ugadac, w 4 dostalismy. I to stala jedynie butelka wodki otwarta, dwa piwa zamkniete i 2 butelki po piwach puste. I jeszcze zaczal gadki ze o 23 tutaj przychodza male dzieci sie bawic. Moge tego jakos nieplacic czy cos? Mowil mi ze mam tydzien a potem wpada komornik. A najlepsza akcja ze jak nas spisywali to wjechali tam na te drozki na plac zabaw i podszedl jakis mlody koles ze nie moga tu wjezdzac bez uzycia sygnalu fotem im narobil (jestem na dwóch  ) Komornik po tygodniu na pewno nie wpadnie. Ja mam za sobą parę mandatów,czasem ściągną ze zwrotu podatku, czasem wpadnie komornik/tudzież zostawia pisemko.Jedno i drugie to koszt dodatkowych 6 zł.A w dwóch przypadkach mandaty zostały zapomniane/zagubione co zmotywowało mnie do unikania natychmiastowego uiszczania tych opłat
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mandaty za picie jakoś nigdy mi nie ściągneli a było ich z 6-10 , natomiast ZTM i drogowe już tak. Raz zresztą strażnik miejski powiedział wprost żeby nie płacić tych za picie bo duża szansa że gdzieś przepadną.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
wy chyba ciągle mylicie poborcę skarbowego z komornikiem
- przyjętymi mandatami zajmuje się US i wtedy dolicza sobie te 6 zł
- nie przyjętymi mandatami, a w konsekwencji kończącymi się wydaniem wyroku przez sąd i nie opłaceniu grzywny wraz z kosztami zajmuje się komornik
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mandaty za picie jakoś nigdy mi nie ściągneli a było ich z 6-10 , natomiast ZTM i drogowe już tak. Raz zresztą strażnik miejski powiedział wprost żeby nie płacić tych za picie bo duża szansa że gdzieś przepadną. Moje jakoś przepadać nie chciały. Zawsze po jakimś czasie za picie i 'śmiecenie' przychodziło pismo z US. Wtedy płacilem, ale na dobrą sprawę to nie mieliby mi nawet z czego ściągnąc..
|
|
|
|
|
shaken not stirred 
|
|
shaken not stirred 
- przyjętymi mandatami zajmuje się US i wtedy dolicza sobie te 6 zł 1.4 zł "tylko" mi ostatnio naliczyli. Niestety po jakiś 9 miesiącach od spożycia w miejscu publicznym (tajniacy - nie było szans) się gady o kasę upomniały.
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Czy jest gdzieś online jakaś mapa fotoradarów (np. coś w style strony http://mapa.btsearch.pl/ , gdzie akurat można wyszukać gdzie są nadajniki sieci komórkowych)?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Zrobiono mi dwie fotki w Niemczech.. Jakie szanse, że to przyjdzie do domu? Jakie stawki tam maja? Nie przekroczyłem znacznie szybkości..
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Zrobiono mi dwie fotki w Niemczech.. Jakie szanse, że to przyjdzie do domu? Jakie stawki tam maja? Nie przekroczyłem znacznie szybkości.. koledze ostatnio wysłali mandat na 20 euro... ale podobno zależy od ich "widzimisie"
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wysylaja ja przekroczylem o 12km/h chyba, dostalem po miesiacu pismo z policji ze zdjeciem 20 ojro zaplacilem, ale ja zameldowany w Niemczech jestem i auto tez na Niemieckich blachach, a do Polski czy wysylaja to nie wiem.
|
|
|
|
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
|
|
Tusek niezle dziala, teraz jak ktos mandat dostanie i nie zaplaci to komornik zabiera bezposrednio z konta bankowego jesli srodki sa na nim dostepne.
|
|
|
|
|
wieczny student
|
|
wieczny student
A jak jest z fotoradarami pomalowanymi na żółto? Czy przypadkiem nie miały być one zawsze załadowane? A atrapy mają usunąć przez 3 lata?
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Wczoraj dostałem piąty w tym roku mandat za picie w parku 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Wczoraj dostałem piąty w tym roku mandat za picie w parku  placisz je czy cos? ja dostalem jakos w kwietniu i odtamtad nie dostalem zadnego przypomniania, a przychod nie wykaze w tym roku 
|
|
|
|
|
|
|
miej jakas kase na koncie to ci zajebia bezproblemowo
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Do mnie z US jakoś na początku roku przyszli jeśli chodzi o te za picie, to znaczy za usiłowanie. Dziwne, że im się chce tak po te 24 złote śmigać po domach.
|
|
|
|
|
a.k.a. "Klajd Frog"
|
|
a.k.a. "Klajd Frog"
no i kurna upomnieli sie dzis  2,5 roku po przesłaniu fotki
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
miej jakas kase na koncie to ci zajebia bezproblemowo Nie zajebią. Jest jeszcze kwota wolna od podatku, to trochę ponad 10k. Bez Twojej zgody nie wezmą.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Od egzekucji miało być 
|
|