Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 21 z 31 1 2 19 20 21 22 23 30 31
Q
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Q Offline
a co powiecie o GANT-cie ? Już bardzo mocno przeceniony i chyba się coś szykuje.

Bonus: Unibet
Joker
Joker
Originally Posted by qbasmuggy
a co powiecie o GANT-cie ? Już bardzo mocno przeceniony i chyba się coś szykuje.

zaiste wczoraj miałem na enterze , ale mi net siadł , a dzisiaj odjechał , pare razy sie jednak podobnie wybijał , by potem wracac w okolice dołkow , papier ewientne niedoszacowany , wystarczy popatrzec na wskazniki

I
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
I Offline

ja mam inne zdanie gdyz uwazam ze na ta chwile nie warto sie tu pakowac jak i w zadna inna spolke deweloperska

Głowa rodziny Antkowiaków przyznaje, że duży skup zmusiłby spółkę do zmiany planów rozwoju na najbliższe lata. Podkreśla, że piłka leży po stronie giełdowych inwestorów. – Muszą odpowiedzieć sobie na pytanie, czy chcą, by Gant dalej się rozwijał i zyskiwał na wartości i jak równy z równym rywalizował z dużo bardziej zasobnymi w środki graczami o miejsca na podium polskiego rynku mieszkań. Jeżeli podzielają oni naszą wiarę w dobre perspektywy spółki, powinni uzbroić się w cierpliwość i nie wykonywać nerwowych ruchów. Niedługo podziękują mi za tę radę

Zalosne naganianie na spolke przez glownego akcjonariusza puke

T
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
T Offline
Originally Posted by ELDORADO
[quote=thunder7 a ja widze sporo argumentow za powrotem hossy

jakich chętnie poczytam [/quote]
Originally Posted by Inzaghi78
co do kolegi widzacego przeslanki do hossy to i ja chetnie poslucham grin

czego sie nie robi dla inwestorów

1. Lepsze perspektywy dla gospodarki w drugim półroczu

Odczyty z globalnej gospodarki w drugim półroczu powinny być lepsze, aniżeli spodziewa się tego większość analityków. Dwa kluczowe problemy, które zaciążyły nad wskaźnikami w ostatnich miesiącach – wysokie ceny ropy i zakłócenia w łańcuchach dostaw wskutek trzęsienia ziemi w Japonii – w dużej mierze już ustąpiły -> patrz : dane dotyczące aktywności gospodarczej w Chinach, które okazały się lepsze od oczekiwań i kurcząca się liczba wniosków o zasiłek dla bezrobotnych w USA.

2. RPP nie będzie przeszkadzać

wedlug projekcji inflacji NBP, ustępuje groźba dalszego wzrostu inflacji. W rezultacie maleje ryzyko, że RPP będzie denerwowac inwestorow giełdowych podnosząc stopy procentowe,widze tu maksymalnie jedna podwyżka stopy referencyjnej do końca roku, lub też jej zupełny brak.

3. Morowe nastroje na giełdach

Nastroje na giełdach są wyjątkowo pesymistyczne, co implikuje sporą premię za ryzyko. Aby się o tym przekonać, nie trzeba uciekać się do wyszukanych wskaźników – wystarczy rzut okiem na notowania złota lub franka szwajcarskiego.

4. Umiarkowane wyceny

Wyceny na GPW nie są wysokie,średni wskaźnik ceny do wartości księgowej dla indeksu WIG to 1,1, czyli najniżej od kwietnia 2009 roku. Biorąc pod uwagę średni wskaźnik za ostatnie 10 lat na poziomi 1,7 oraz C/WK przekraczające 3 w szczycie 2007 roku, trudno jest uznać, że na giełdzie jest obecnie drogo

5. Gotówka czeka na inwestycje

spory potencjał popytu. OFE dysponują już wyższym limitem dla akcji, dzięki czemu w ich portfelach zrobiło się miejsce na nowe inwestycje na GPW. Z drugiej strony inwestorzy indywidualni wciąż są bardzo konserwatywni i trzymają na lokatach niemal tyle, ile na początku hossy w 2003 roku.

6. Mniejsza podaż na rynku pierwotnym

Większość dużych ofert publicznych przewidzianych na rok 2011 mamy już za sobą. Przed nami jeszcze SPO PKO BP i nadmierna podaż nie powinna tamować drogi do wzrostów.

J
pewny piniądz
pewny piniądz
J Offline

Joker
Joker
Originally Posted by jackm

Astrata, słodka też na besse piwo
dolarek smile

Joker
Joker
Originally Posted by thunder7
[quote=thunder7 a ja widze sporo argumentow za powrotem hossy

jakich chętnie poczytam

Originally Posted by Inzaghi78
co do kolegi widzacego przeslanki do hossy to i ja chetnie poslucham grin

czego sie nie robi dla inwestorów

1. Lepsze perspektywy dla gospodarki w drugim półroczu

Odczyty z globalnej gospodarki w drugim półroczu powinny być lepsze, aniżeli spodziewa się tego większość analityków. Dwa kluczowe problemy, które zaciążyły nad wskaźnikami w ostatnich miesiącach – wysokie ceny ropy i zakłócenia w łańcuchach dostaw wskutek trzęsienia ziemi w Japonii – w dużej mierze już ustąpiły -> patrz : dane dotyczące aktywności gospodarczej w Chinach, które okazały się lepsze od oczekiwań i kurcząca się liczba wniosków o zasiłek dla bezrobotnych w USA.

2. RPP nie będzie przeszkadzać

wedlug projekcji inflacji NBP, ustępuje groźba dalszego wzrostu inflacji. W rezultacie maleje ryzyko, że RPP będzie denerwowac inwestorow giełdowych podnosząc stopy procentowe,widze tu maksymalnie jedna podwyżka stopy referencyjnej do końca roku, lub też jej zupełny brak.

3. Morowe nastroje na giełdach

Nastroje na giełdach są wyjątkowo pesymistyczne, co implikuje sporą premię za ryzyko. Aby się o tym przekonać, nie trzeba uciekać się do wyszukanych wskaźników – wystarczy rzut okiem na notowania złota lub franka szwajcarskiego.

4. Umiarkowane wyceny

Wyceny na GPW nie są wysokie,średni wskaźnik ceny do wartości księgowej dla indeksu WIG to 1,1, czyli najniżej od kwietnia 2009 roku. Biorąc pod uwagę średni wskaźnik za ostatnie 10 lat na poziomi 1,7 oraz C/WK przekraczające 3 w szczycie 2007 roku, trudno jest uznać, że na giełdzie jest obecnie drogo

5. Gotówka czeka na inwestycje

spory potencjał popytu. OFE dysponują już wyższym limitem dla akcji, dzięki czemu w ich portfelach zrobiło się miejsce na nowe inwestycje na GPW. Z drugiej strony inwestorzy indywidualni wciąż są bardzo konserwatywni i trzymają na lokatach niemal tyle, ile na początku hossy w 2003 roku.

6. Mniejsza podaż na rynku pierwotnym

Większość dużych ofert publicznych przewidzianych na rok 2011 mamy już za sobą. Przed nami jeszcze SPO PKO BP i nadmierna podaż nie powinna tamować drogi do wzrostów.

[/quote]

skoro juz cytyjesz wywody jakiś anali , to wypadałoby podać źródło , strzelam , czy to pudelek biznesu ? grin

witajcie w bessie poza tym cool

Joker
Joker
jak tam byczki , zyjecie ? grin
mam nadal Astre , taurona i kupilem ganta ooo
reszte wyjebalem w kosmos wczoraj
a on jest bardzo głodny [Linked Image]

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Drugie dno kryzysu finansowego, gdyby ludzie byli mądrzy, nie chciwi, to teraz już byłoby po, a tak dopiero się zacznie.

Oby cała Unia Socjalistyczna (UE) się rozpadła piwo

Joker
Joker
Originally Posted by zmarcin
Drugie dno kryzysu finansowego, gdyby ludzie byli mądrzy, nie chciwi, to teraz już byłoby po, a tak dopiero się zacznie.

a dolarek jest sztucznie zaniżany , radze go zbierać.......

member
member
Originally Posted by zmarcin

a dolarek jest sztucznie zaniżany , radze go zbierać.......

Prorok? czy kryształowa kula?

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Originally Posted by Kitzler
Prorok? czy kryształowa kula?

Najbardziej doświadczony inwestor wśród nas.

Joker
Joker
no dobra zapowiedzieli ,że drukarek nie wyłączą , więc krachu nie ma ...jeszcze na razie

wczoraj zapakowałem się w ganta , kupił we Wrocku poteżny teren prawie w srodku miasta na budowe , wiec ma z czego ,wskazniki i wykresy super wyglądają , martwi mnie tylko tutaj zgyt duzy free float , ale kto nie ryzykuje ten nie ma smile

Z
member
member
Z Offline
Eldo a co radzisz z JSW? dokupic czy jeszcze czekac?

Joker
Joker
Originally Posted by zavvada
Eldo a co radzisz z JSW? dokupic czy jeszcze czekac?

papier bardzo teraz wyleszczony przez spanikowanych ynwestorów , a fundament ma mocny wiec smile

Q
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Q Offline
Ja bym się wstrzymał, będzie jeszcze taniej smile

Joker
Joker
Ja bym się wstrzymał, będzie jeszcze taniej smile

no ba , ale w bessie w ktorą właśnie wkroczyliśmy z wielkim hukiem tez trzeba zarabiać , jakies odbicie bedzie , spadło zbyt mocno , politycy cos tam wymysla zeby armagadeon nie nastapił teraz i żeby odium buntu małp nie spadł na nich grin

Joker
Joker
dolarek smile

kgh , poległ generał hossy crazy

jak tak talej pojdzie to peknie jeszcze dzisiaj 2500

Joker
Joker
a naszej słodkiej Pani , nawet przy takim zjezdzie na ogólnym jakoś bardzo mało ludków się pozbywa smile

I
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
I Offline
Bessa rozpoczeta na dobre teraz pytanie pozostaje jedno z jakiego poziomu sie odbijemy ???

jakie prognozy ???

ja luzno stawiam 2350-2375 i tak do 2800 nie wiecej ?!

Strona 21 z 31 1 2 19 20 21 22 23 30 31

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
12 zarejestrowanych użytkowników (Sensei, rafal08, latajaca_holenderka, burbon, rymoholik, Akhu, akagi, alfa, forty, betowiec, ANZELMO, kamel), 1,833 gości, oraz 5 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,280
Posty5,831,924
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025