Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 12 z 14 1 2 10 11 12 13 14
marzano #4830604 05/08/2011 13:24
too much love will kill you
too much love will kill you
Originally Posted by marzano
bardzo możliwe ze tak wlasnie broni sie bohater tej historii... siostra napisała wczoraj ze nie chce juz mieć nic wspólnego z "brudnymi interesami" brata... ciekawe co na to jego ojciec?
a dlaczego nie pojedziesz/pojedziecie osobiście z nim pogadać ?
przez fon może ściemniać co chce, może jakbyście sie spotkali wyczuli byście klienta wink

Bonus: Unibet
marzano #4830613 05/08/2011 14:12
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
a ile on ma 15 lat że w ogóle w to ingerują?

royalflush #4830618 05/08/2011 14:16
Marcos Baghdatis
Marcos Baghdatis
Originally Posted by royalflush

Jak się wpiepszysz w gówno to pomoc rodziny jest czasami bezcenna bez względu na wiek wink

royalflush #4831946 06/08/2011 02:38
AVE LAZIO
AVE LAZIO

rodzina potrafi wpłynąć na to
rodzina pomoże zawsze chociaż byś był największym ............
rusz głową !

Bezdomny #4832395 06/08/2011 06:51
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Bezdomny

rodzina potrafi wpłynąć na to
rodzina pomoże zawsze chociaż byś był największym ............
rusz głową !
no to chyba w serialach na polsacie.
nawet cierpliwość rodziny się kończy jeśli temat stale się powtarza (czyta sam ją wykręca) a chłop nie łapie wniosków okazując rodzinie brak szacunku swoim zachowaniem(a jak wiadomo to nie pierwszy jego wybryk).I tu nie mówię o wydziedziczeniu, czy kopie w dupę.Każda rodzina jest inna, sam rusz głową wink No chyba że myślisz że ktoś w nieskończoność będzie żył zaufaniem rodziny a ona spokojnie będzie przyjmowała fakt że ktoś z nich frajerów robi pod cieplusią maseczką kochanego elokwentnego synka laugh
Sam znam parę takich przypadków, i nie mają kolorowo w życiu rodzinnym ciągnąc dalej temat (i tu nie chodzi o kwestie finansowe lecz niezbyt sportowy tryb życia)
Zresztą nie chce mi się tu rozwodzić na temat kogoś bez godności, że to jest choroba itd bo to jest samo z siebie żenujące.
Gość jak się napożyczał bezmyślnie w chuj hajsu i nie ma z czego spłacać nadaje na elektrowstrząsy, mocne psychotropy + kaftan.

royalflush #4832602 06/08/2011 16:12
E
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
E Offline
No to już kwestia postrzegania tego czy nakrotyki,alkohol i hazard potrafią uzależniać psychicznie czy nie,,,moim zdaniem (oraz zdaniem naukowców) potrafią i dla mnie jest to choroba i nie dziwi mnie że rodzina za pierwszym,drugim i dziesiątym razem chce pomóc.

Ale oczywiście nie każdy złodziej to kleptoman i nie każdy zadłużony gracz to hazardzista,chociaż w tym wypadku zapewne tak jest.

marzano #4832646 06/08/2011 16:55
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Tak, tylko jak osoba mająca zielone podejście w kwestii zabiera się za pomoc, może jeszcze bardziej zaszkodzić.Tak czasami wygląda ta pomoc o której mówi bezdomny:
-rodzina potrafi wpłynąć na to
-rodzina pomoże zawsze chociaż byś był największym ............
laugh

U mnie na osiedlu jednego typa matka wywiozła gdzieś do zakonu zagranicą bo ubierał szerokie spodnie, chusty na głowę i lubiał czasami przypalić zioło, a chłopak był jak najbardziej normalny laugh laugh skończył w czubeczkowie z tego co mi wiadomo cool
zresztą naukowców teoretyków z zerowym doświadczeniem na własnej skórze to o kant dupy rozbić puke czytam

royalflush #4832667 06/08/2011 17:05
E
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
E Offline
No oczywiście nie każdy potrafi pomóc. W przypadku alkoholików czy narkomanów jest wręcz wskazane 'pozwolić sięgnąć dna' w przypadku hazardzistów pewnie jest podobnie, ale to jest teoria a w praktyce rodzina najczęściej wierzy że wystarczy spłacić dług,pojechać do Częstochowy i pomodlić się w intencji odejścia i nałogu i będzie po sprawie.

ps.Co do naukowców to nie muszą mieć doświadczenia na własnej skórze wystarczą tysiące przebadanych

marzano #4832696 06/08/2011 17:35
M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
dostałem mejla z którego jasno wynika, że gość nie zamierza oddać kasy... a to dlatego, że "to co pożyczył ode mnie już mi oddał, a reszta to są odsetki" - chłop ma rację wisi mi w tym momencie tylko odsetki ale czy to znaczy, że nie mam prawa się o nie upominać?
skoro warunkiem udzielenia jakiejkolwiek pożyczki był właśnie zwrot z odsetkami (odsetki ustalił sam w kwocie 50 PLN za każdy dzień zwłoki - ja taką formę zaakceptowałem).

Ostatnia pożyczka była na kwotę 800PLN... czekałem na zwrot kilkanaście dni w czasie których kilkukrotnie zmieniał się termin zwrotu pożyczonej kasy a odsetki rosły (wszystko mam w archiwum prywatnych wiadomości jeśli będzie tak a potrzeba to wkleję tutaj).

I tak np. jednego dnia Bartek nie dostał przelewu od kontrahenta więc kase wyśle następnego dnia roboczego oczywiście już nie 800 tylko powiedzmy 950, później na moneybookers skończył się limit więc za kilka dni jak sie odnowi odda mi już 1300 za ta zwłokę. Później brak kontaktu przez ponad tydzień i nagle wyskakuje z tragedią rodzinną i kosztami pogrzebu, które go przerosły - naiwny jestem ale wtedy napisałem mu żeby już sobie nie naliczał żadnych odsetek tylko oddał tyle ile ustaliliśmy przed domniemaną "tragedią" i niech poda dogodny termin kiedy będzie mógł wysłać mi tą kasę. Dostałem smsa, że będzie to 2500 PLN i kolejnego dnia otrzymam pierwszą część, a w kolejnym tygodniu resztę.

Oczywiście kasy nie zobaczyłem a gość na miesiąc zapadł się pod ziemię. Po miesiącu stwierdziłem że dosyć tej zabawy, założyłem temat na forum i wysłałem kilkanaście wiadomości na fejsbuku, w których pokrótce opisałem całą sytuację (zawarłem tam również moje podejrzenia że zostałem oszukany ale nigdzie nie wspominałem o kwocie jaką jest mi winien Bartek).

Odpisała siostra, była dziewczyna, ojciec i jakiś znajomy.

Obie panie napisały mi że Bartek ma problemy z hazardem, a siostra dodatkowo napisała, że to nie pierwszy taki wybryk brata.

po tych wiadomościach Bartek się nagle odnalazł, i łaskawie zadzwonił do mnie zdziwiony, że go szukam i jakie ja w ogóle pieniądze chcę od niego?!?

Po krótkiej rozmowie okazało się (nie do wiary) że Bartek musiał na miesiąc wyjechać poza miasto, nie miał ze sobą telefonu (służbowego - w końcu prowadzi firmę) ale pieniądze do zwrotu dla mnie i Dejmiena przekazał pracownikowi z nakazem wysłania ich jak najszybciej... niestety okazało się że ów pracownik okazał się nieuczciwy i tych pieniędzy nigdy nie wysłał (a teraz pewnie siedzi na Szeszelach tak się obłowił ;))

W rozmowie telefonicznej (o której informowałem tu na forum) ustaliliśmy, że do 15stego lipca kasa znajdzie się na moim koncie (tak samo miało być) w przypadku Dejmiena.

część długu (700PLN) trafiło do mnie 16 lipca rano... Damian nie dostał nic...

Dodatkowo otrzymałem mejla, ze Bartek oczekuje sprostowania, tego ze nazwałem go oszustem i że wyłudził ode mnie 2500 PLN (nigdzie czegoś takiego nie napisałem) i że jest to warunkiem zwrotu reszty długu.

Twierdzi chłopak że go straszę bo powiedziałem, że obiecałem jego ojcu i siostrze informować ich o rozwoju sytuacji. A faktycznie gdyby nie to że wysłałem te kilkanaście informacji na fejsbuku to do tej pory czekałbym na to ze kolega w końcu się odezwie...

Twierdzi, że przedstawianie go jako hazardzisty jest znakomitym sposobem - tylko nie napisał na co. Jeśli siostra i była dziewczyna piszą o nim w ten sposób (sam tego nie wymyśliłem), a on idzie w zaparte to chyba ktoś tu ma problem...

Także podsumowując... forumowiczowi znanemu jako Boubson, łącznie pożyczyłem trochę ponad 2000PLN i otrzymałem z powrotem podobną kwotę, mniej więcej równa z niewielką korzyścią w moją stronę (w ramach odsetek ustalonych przez niego samego).

Kwota ta uwzględnia tzw. I część zwrotu w wysokości 700PLN, którą otrzymałem po ponad półtora miesiąca od pożyczenia ostatniej kwoty w wysokości 800PLN.

Czyli przez ponad półtora miesiąca był mi winien 800PLN i gdyby policzyć te odsetki które Bartek jako człowiek z zasadami, co wielokrotnie podkreślał, dokłada do każdej pożyczki żeby "nam obu się ona opłacała" to nigdy bym się ich nie doczekał... dlatego też po domniemanej tragedii, o której poinformował mnie na początku czerwca stwierdziłem że nie chcę już żadnych więcej odsetek tylko tyle ile ustaliliśmy tydzień wcześniej (najzwyczajniej w świecie zrobiło mi się go szkoda - powiedział że to straszna tragedia, nigdy ni będzie już tak samo i w dodatku koszty pogrzebu go przerosły) - niby nie moja sprawa, bo co mnie to obchodzi - jeżeli zobowiązuje się do czegoś to tak robię, nieważne co się dzieje - chyba, że sam bym "zszedł" wtedy nie ma rady... ale jednak... poprosiłem żeby nie liczył już żadnych odsetek i oddał tyle ile wyliczył przed tragedią (NIGDY nie narzucałem mu ile ma mi oddać pieniędzy... zawsze sam informował mnie ile odda danego dnia a ile jeśli z jakichś przyczyn zwrot się opóźni - wszystkie kwoty wypłynęły z jego ust, a raczej spod palców...).

Dobra rozpisałem się ale ciśnienie mi skoczyło, jak przeczytałem jego mejla i widzę, że gość chce się przy pomocy mojej osoby wybielić w oczach rodziny i znajomych...

Myślę że jak Dejmien wróci na forum to dorzuci też od siebie co nieco do tej opowieści...

Jestem gotów przedstawić tu na forum zapis wszystkich rozmów (priv, smsy, mejle) jakie prowadziłem z Bartkiem od pierwszej udzielonej mu pożyczki aby naświetlić sprawę jeszcze bardziej...

marzano #4832720 06/08/2011 17:46
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
jak oddał to co pożyczył to dał bym sobie spokój na twoim miejscu, widzisz że gość nie jest poważny a twoja pożyczka była na stopie ,koleżeńskiej,
ciesz się że chociaż to oddał.

marzano #4832731 06/08/2011 17:49
Tenis Trader
Tenis Trader
Jeden złodziej, drugi lichwiarz laugh

marzano #4832755 06/08/2011 17:56
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Frajerzy się nie sieją a jednak rodzą laugh

Frajer został oszukany przez frajera.
Cały temat nadaje się do "Urzekła mnie Twoja (naiwność)historia".

marzano #4832757 06/08/2011 17:57
M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Radzę czytać ze zrozumieniem...

Originally Posted by marzano
1.

(odsetki ustalił sam w kwocie 50 PLN za każdy dzień zwłoki - ja taką formę zaakceptowałem).

2.

(NIGDY nie narzucałem mu ile ma mi oddać pieniędzy... zawsze sam informował mnie ile odda danego dnia a ile jeśli z jakichś przyczyn zwrot się opóźni - wszystkie kwoty wypłynęły z jego ust, a raczej spod palców...).

Radzę czytać ze zrozumieniem...

marzano #4832775 06/08/2011 18:03
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
cóż ma za znaczenie co z tobą ustalił? oddał to co twoje i może ci oczko puścić

life is brutal

Vader #4832800 06/08/2011 18:09
M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
doskonale o tym wiem royal...

Originally Posted by Vader

znowu nie masz nic ciekawego do powiedzenia a się wpier.... znalazłeś już tych wszystkich podobno "oszukanych" przeze mnie cwaniaku spod budki z piwem?

marzano #4832817 06/08/2011 18:17
B
addict
addict
B Offline
marzano przestan sie jak dziecko zachowywac
żalisz sie tutaj gorzej niz laski na samosia.pl
znudziles sie juz wszystkim tymi twoimi zalosnymi postami
jestes frajer, wiec ciesz sie ze chociaz wyszedles na 0
na pismie nic nie masz wiec placz ile chcesz, nic ci to nie da
temat powinien zostac zamkniety bo ile mozna ciagnac serial o tragedi ludzkiej i 2 frajerach

marzano #4832829 06/08/2011 18:23
M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
nie żalę się tylko przestrzegam przed interesami z Boubsonem... ja się naciąłem, zachowałem się jak frajer - mój błąd...

temat można zamknąć... może dajcie się jeszcze tylko wypowiedzieć Dejmienowi odnośnie jego "interesów" z Boubsonem...

Vader #4832836 06/08/2011 18:28
S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
Originally Posted by Vader

zbanuje ktos tego frajera vadera? dziecko zawsze sieje napinke

marzano #4832861 06/08/2011 18:36
B
addict
addict
B Offline
chodzi oto ze juz wszyscy wiedza ze Boubson to oszust i nikt z nim nie bedzie wielkkich interesow robil , chyab ze przekrety laugh
i nikomu 100 PW wklejanych niepotrzebne
no co marzano bys jeszcze chcial napisac, juz wszystko co sie dalo i oglad sytuacji jest
dajce se spokój

Stasiu #4832862 06/08/2011 18:36
M
Pooh-Bah
Pooh-Bah
M Offline
To niezłe sobie marzano odsetki naliczałeś laugh (tak tak on zaproponował ale ty nie protestowałeś, chcąc zarobić i teraz jeszcze od kolesia domagasz się jakiejś reszty a pożyczyłeś mu 3 razy mniej) , w tej historii jesteście siebie warci, a może nawet to Ty jesteś jeszcze gorszy moralnie blush

Strona 12 z 14 1 2 10 11 12 13 14

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
7 zarejestrowanych użytkowników (Sensei, kamel, betowiec, latajaca_holenderka, ANZELMO, Akhu, aker), 2,713 gości, oraz 20 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,283
Posty5,832,905
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025