|
|
old hand
|
|
old hand
Jakiś serial kryminalny godny polecenia, który jednak ma nie więcej niż 3 sezony możecie polecić? :-)
Bo CSI to czasami oglądałam jakieś pojedyncze odcinki i było ok, ale ilość sezonów mnie przytłacza ;-)
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Jakiś serial kryminalny godny polecenia, który jednak ma nie więcej niż 3 sezony możecie polecić? :-)
Bo CSI to czasami oglądałam jakieś pojedyncze odcinki i było ok, ale ilość sezonów mnie przytłacza ;-) The Wire ?? Ale chyba jako stary wyjadacz w temacie filmowym , to pewnie widziałaś 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
The Bones chyba ma dosc sporo sezonow, ale to tez raczej znany. Ja ogladalem na TV, calkiem ok 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Bo CSI to czasami oglądałam jakieś pojedyncze odcinki i było ok, ale ilość sezonów mnie przytłacza ;-) The Shield obowiązkowo 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Bo CSI to czasami oglądałam jakieś pojedyncze odcinki i było ok, ale ilość sezonów mnie przytłacza ;-) The Shield obowiązkowo  Tylko, ze The Shield ma 7 sezonów
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Nie wiem czemu ale przeczytałem że ma być wiecej niż 3 sezony 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
No właśnie jeśli chodzi o seriale, to raczej oglądam te przeznaczone (bardziej, choć nie tylko :P) dla widowni płci żeńskiej ;-)
Przejrzałam opisy i na pewno zobaczę serial "Sherlock". O "Bones" słyszałam sporo dobrego, żałuję, że nie zaczęłam w maju, ale pewnie kiedyś obejrzę :-)
Od siebie polecam Debiutantów - można zobaczyć w kinie. Słodko-gorzka historia ojca i syna. Lubię, kiedy teraźniejszość przeplata się z wątkami z przeszłości, dlatego mi się podobało :-)
Widziałam też Melancholię, ale sama nie wiem, jak podejść do tego filmu. Dwie części. Dłużył się... a sposób kręcenia irytujący.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
To ja poprosze o jakies seriale prawnicze/sądowe godne uwagi. JAG, Boston Legal, Ally McBeal- coś jeszcze?
Kiedyś na dwójce pożniejszym wieczorem był chyba jakiś serial o sedziach (?)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
To ja poprosze o jakies seriale prawnicze/sądowe godne uwagi. JAG, Boston Legal, Ally McBeal- coś jeszcze?
Kiedyś na dwójce pożniejszym wieczorem był chyba jakiś serial o sedziach (?) http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Legal_television_series do wyboru, do koloru ;-) ale i tak "Anna Maria Wesołowska" miażdży konkurencję o kilka długości 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Najlepiej to oglądać "Prawo i Porządek" ma 20. sezonów plus różne, że tak to nazwę odnogi tego serialu, też nie mało sezonu. Na początek powinno wystarczyć. 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Ponoć "Suits" prawniczy z wątkiem komediowym jest ok, wyszło dopiero kilka odcinków :-)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Kiedyś na dwójce pożniejszym wieczorem był chyba jakiś serial o sedziach (?) Polecam Damages.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Kiedyś na dwójce pożniejszym wieczorem był chyba jakiś serial o sedziach (?) Suits
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Bo CSI to czasami oglądałam jakieś pojedyncze odcinki i było ok, ale ilość sezonów mnie przytłacza ;-) Glina 2 sezony
|
|
|
|
|
Villain
|
|
Villain
dołączam sie do kolegi powyzej - Glina - REWELKA
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dołączam sie do kolegi powyzej - Glina - REWELKA Tak nie do końca. Bo o ile pierwszy sezon był naprawdę dobry i trzymał jeszcze poziom, o tyle drugi to już duuuużo gorzej. Praktycznie same ograne wątki, zdarte klisze, a ten wątek z Cyganami to gruba przesada, ideologiczna popłuczyna niskich lotów.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dla mnie Ekstradycja trzymała poziom przez wszystkie 3 serie (chociaż pierwsza najlepsza). Oficer tylko pierwsza seria dobra później zaczęli kombinowac jak koń pod górę co by tu jeszcze bardziej pogmatwać. Fala Zbrodni i Pitbull nie wiem ile tam było serii ale wiem że każdy odcinek mi się podobał. Ogólnie polskie seriale kryminalne mają bardzo dobry poziom, fajnie się je ogląda.
Ja teraz szukam filmów kimatyczno-psychologicznych hmm coś jak 'Mechanik'. Znacie coś co może się spodobać.
|
|
|
|
|
aka Schranzer
|
|
aka Schranzer
Wszystkie seriale HBO! Zwłaszcza Game of Thrones i John Adams. Polecam.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|