Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 13 z 19 1 2 11 12 13 14 15 18 19
Pooh-Bah
Pooh-Bah
Dzięki za pomoc z linuxem, chyba wybiorę nowego ubuntu. Mam pytanie, bo posiadam troszkę maili w outlook express, a chcialbym moc je później odczytać łącznie z załącznikami, czym można zrobić backup czy też przekonwertować aby na linuxie móc z nich skorzystać ?

Pozdrawiam.

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Można bez problemu zaimportować pocztę OE do praktycznie dowolnego programu pod Ubuntu.

Polecam Ci http://ubuntu.pl/forum/ - jest tam też dział dla początkujących.

M
journeyman
journeyman
M Offline
Witam
Czy ktoś może z tu obecnych ma ten sam problem ? Mianowicie, nie mogę kompletnie nic ściągnąć z Youtube, pzez żaden program typu Youtube Downloader. Jaka może być tego przyczyna ? skoro jeszcze wczoraj nie miałem z tym żadnego problemu ?

Pooh-Bah
Pooh-Bah
w końcu zdecydowałem sięna laptopa hp dv6-3005sa
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/...amp;dlc=en&lc=en&product=4217084

gdyż ma karte graficzną ati hd 5470 512mb
i tu pojawia się problem, jak ją włączyć aby ona była domyślna ? mam win7
jak włacze kompa to w everest pokazuje ze karta jest zintegrowana ati hd 4250,
jak podepne kabel HDMI to wyskakuje okno z pytaniem:
do you want to change the graphics procesor
klikam TAK
i zalancza sie karta HD 5470

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Ezquerro
w końcu zdecydowałem sięna laptopa hp dv6-3005sa
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/...amp;dlc=en&lc=en&product=4217084

gdyż ma karte graficzną ati hd 5470 512mb
i tu pojawia się problem, jak ją włączyć aby ona była domyślna ? mam win7
jak włacze kompa to w everest pokazuje ze karta jest zintegrowana ati hd 4250,
jak podepne kabel HDMI to wyskakuje okno z pytaniem:
do you want to change the graphics procesor
klikam TAK
i zalancza sie karta HD 5470

LOL jak domyślna .... w lapku masz tylko jedną kartę graficzną i ona jest tą domyślną ,nie sugeruj się gównianym programem everest bo pokazuje bzdury .
Sprawdz sobie tym programem jaką masz grafikę
http://www.programosy.pl/program,gpu-z.html

I zrób sobie update sterowników grafiki do najnowszych .

I niech Ci lapek dobrze służy ,nie chcę krakać ale co cię pchnęło do HP .... to już nie ta sama firma i jakość co 5 lat temu .

W
old hand
old hand
W Offline
Nieprawda ! Część laptopów ma dwie karty graficzne - zintegrowaną i dodatkową. Masz prawdopodobnie ustawione (powinieneś mieć taki programik ATI PowerExpress, czy coś podobnie), aby laptop automatycznie przełączał się na kartę zintegrowaną w celu oszczędzania energii. Trzeba tam po prostu wybrać, aby główną była ta twoja 5470 i już.
A z tym HP to rzeczywiście jakieś fatum, u nas w firmie już dwa (na pięć) powędrowały do serwisu (a to tylko 3 miesiące minęły). Diagnoza taka sama - wymiana płyty głównej ...

Pooh-Bah
Pooh-Bah
@wtapiacz miałes racje, przelączanie grafiki ma zwiazek z oszczędnośią energii, gdy podłacze zasilacz zaraz pyta czy właczyć grafe.
mam nastepne pytanko:
na kupionym lapku była win7 ver. ENG i była tam taka fajna rzecz mianowicie :gdy odpaliłem kompa nie uruchamiał się odrazu win7 tylko takie Menu gdzie można było wejsć na neta,skypa,odebrac poczte posłuchac muzyki, i dopiero z tego menu była ikonka do win7 po ktorej kliknięciu ładował się win7.
Niestety zrobiłem formata i zainstalowałem win7 PL i to menu szlak trafil, odrazu odpala się winda. czy ktoś spotkał się z czymś takim, czy to jest jakaś nakładką którą można zainstaloać czy specjalna wersja windyz tym menu?? jak tak to jaka??

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
nie moge nic otworzyc ze startu ani paska szybkiego uruchamiania, jak klikne to pokazuje mi sie komunikat ze nei mozna otworzyc elementu, mogl zostac, przeniesiony lub usuniety.
Ktos ma jakis pomysl?

tkliwy nihilista
tkliwy nihilista
mam troszkę wolnego czasu teraz i naszła mnie ochota, żeby odświeżyć sobie Baldur's Gate II, podesłałby ktoś działający link do ściągnięcia? najlepiej torrent i w wersji PL.
z góry dzięki

aka Schranzer
aka Schranzer
http://peb.pl/rpg/87741-mix-baldurs-gate-baldurs-gate-ii-4.html
Na ostatniej stronie masz świeże i pewnie dobre linki.

Gra klasyka smile

Wszyscy jesteśmy bohatery! Ty i Boo i ja! Chomiki i łowcy z wszystkich krajów - radujcie się! Kłi kłiko kłi! laugh

Villain
Villain
mam taki denerwujacy problemik,

posiadam w domu jakiś router (linksysa bodajze) wszytsko skonfigurowane i chodzi normalnie.
Mam lapka sluzbowego uzywanego w domu i w pracy, przychodzę do domu, czasami laczy sie bezproblemowo a czasami probuje i probuje i nie może sie połaczyć. nie pomaga restart komputera ale rozkminiłem że jak wylacze na sek z pradu router i go wlacze potem to łaczy sie znowu bez problemu.
Co może byc przyczyna i jak to naprawic bo wkurza to latanie i wylaczanie routera?
Jak juz sie polaczy to chodzi idealnie.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
znalazłem to oprogramowanie nazywa się HP QuickWeb

pobrałem, podczs instalacji che mi instalowac odrazu na hp tools ale partycja ta ma 99mb a program wymaga 350mb, wiec zmienilem recznie aby instalowal na partycji systemowej C:
niestety po zainstalowaniu i zresetowaniu,komputer odpala odrazu windows7 tak jak poprzednio frown
w biosie mam ustawione hp quickweb enable

jakieś pomysły?

Q
addict
addict
Q Offline
panowie potrzebuje nazwy gry wyszła ona chyba z 2-3 lata temu gra była na zasadzie Parkuru ( nie wiem jak to sie pisze) wcielalismy sie w postac dziewczyny i latalismy po płotach i innych pierdolach jakiegos nowoczesnego miasta uciekalismy prze jakimis zolnierzami itp, wie ktos jak sie ta gra nazywa ??

oki Offline
Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by Qlimax
panowie potrzebuje nazwy gry wyszła ona chyba z 2-3 lata temu gra była na zasadzie Parkuru ( nie wiem jak to sie pisze) wcielalismy sie w postac dziewczyny i latalismy po płotach i innych pierdolach jakiegos nowoczesnego miasta uciekalismy prze jakimis zolnierzami itp, wie ktos jak sie ta gra nazywa ??
Mirror's Edge

Q
addict
addict
Q Offline
dokładnie oto mi chodziło dzieki bardzo

M
Pooh-Bah
Pooh-Bah
M Offline
Originally Posted by Mitul
mam taki denerwujacy problemik,

posiadam w domu jakiś router (linksysa bodajze) wszytsko skonfigurowane i chodzi normalnie.
Mam lapka sluzbowego uzywanego w domu i w pracy, przychodzę do domu, czasami laczy sie bezproblemowo a czasami probuje i probuje i nie może sie połaczyć. nie pomaga restart komputera ale rozkminiłem że jak wylacze na sek z pradu router i go wlacze potem to łaczy sie znowu bez problemu.
Co może byc przyczyna i jak to naprawic bo wkurza to latanie i wylaczanie routera?
Jak juz sie polaczy to chodzi idealnie.

1. Upgrade firmware'u - moze pomoc.
2. zalezy troche od tego co tam na tym lapku masz - jak windows to można podziałać np. wykorzystujac oprogramowanie dedykowane do danej karty wifi.

Villain
Villain
mam Winde XP Profeesional z Service Packami,

firmware czego karty ? czy routera ?
srednio wiem jaka mam kartę WiFi i nie wiem czy mam aktualne albo dedykowane oprogramowanie...

ale coś z WiFi jest nie tak, bo czasami przy wylaczaniu kompa mi zamula i nie chce zamknąc, a jak pstrykn przełacznikiem od WiFi (wylacze) to zamyka od razu...

Pooh-Bah
Pooh-Bah
jak ustawić partycje Recovery na aktywną??
ma ktoś jakiegoś linka z instrukcją?

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
takie pytanie laika - sa specjalne urzadzenia USB ktore pozwola na korzystanie z sieci WIFI w komputerze stacjonarnym ?

Sytuacja wyglada tak- mam dosc starego PCeta chce go przestawic w inne miejsce a nie mam wystarczajaco dlugiego kabla sieciowego. Dlatego chce kupic cos zeby korzystac z wifi.

Ktos moze cos polecic ? Kompletnie sie na tym nie znam ;/

I jeszcze jedno pytanko - na kablu, na torretnach, wyciagam 800kb/s czy na wifi bedzie szlo tak samo ?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by lelu
takie pytanie laika - sa specjalne urzadzenia USB ktore pozwola na korzystanie z sieci WIFI w komputerze stacjonarnym ?

Sytuacja wyglada tak- mam dosc starego PCeta chce go przestawic w inne miejsce a nie mam wystarczajaco dlugiego kabla sieciowego. Dlatego chce kupic cos zeby korzystac z wifi.

Ktos moze cos polecic ? Kompletnie sie na tym nie znam ;/

I jeszcze jedno pytanko - na kablu, na torretnach, wyciagam 800kb/s czy na wifi bedzie szlo tak samo ?

Lelu ile ty masz lat 8???? zadajesz takie pytania ze 8 latek zna na nie odpowiedź .

KUP KARTĘ SIECIOWĄ Z WIFI i po problemie lub kup sobie dłuższy kabel .

Strona 13 z 19 1 2 11 12 13 14 15 18 19

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
10 zarejestrowanych użytkowników (aker, Sensei, alfa, latajaca_holenderka, $-man, JelineK, rafal08, burbon, betowiec, rymoholik), 1,649 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,280
Posty5,831,635
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025