Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 15 z 29 1 2 13 14 15 16 17 28 29
L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Mam do wypelnienia kwestionariusz ktory koniecznie musze zlozyc zeby starac sie o prace. Nigdy tego nie wypelnialem i mam pewien dylemat.

Pare faktow:
Studiuje administracje na UMCSie Lublinie, rok temu skonczylem licencjat, teraz robie 2 letnia magisterke. Nie wybieralem zadnej specjalizacji.

tak wyglada fragment kwesionariusza:
1. Zawód (wyuczony, wykonywany), rodzaj zajęcia
…..

2. Wykształcenie
…..
(nazwa szkoły i rok jej ukończenia)
(zawód, specjalność, stopień naukowy, tytuł zawodowy, tytuł naukowy)

3. Wykształcenie uzupełniające
…..
(kursy, studia podyplomowe, data ukończenia nauki lub data rozpoczęcia nauki w przypadku jej trwania)

zakladam, ze pkt 1 zostawiam pusty, tak ?
Moze to glupie ale czym sie rozni wyksztalcenie od wyksztalcenia uzupelniajacego ? I co powinninem wpisac moim przypadku ?

Czy tak bedzie dobrze, czy cos poprawic:

i. Zawód (wyuczony, wykonywany), rodzaj zajęcia
-
2. Wykształcenie
Wyższe
Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w latach 2007-2010, nauka zakończona uzyskaniem tytułu licencjata w zakresie Administracji.
Aktualnie kontynuuje studia na tym samym kierunku i tej samej uczelni z zamiarem uzyskania tytułu magistra.

3. Wykształcenie uzupełniające
-

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
lelu przecież masz napisane w kwestionariuszu co się zalicza do wykształcenia uzupełniającego.

Wykształcenie - wykształcenie techniczne (technikum), ogólne średnie (liceum ogólnokształcące), wyższe (licencjat, magister, doktor).

Pozostałe kursy i studia podyplomowe to wykształcenie uzupełniające.

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
aaa no wlasnie, czyli dobrze podejrzewalem smile piwo za potwierdzenie

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
raz jeszcze ;]
Na pewno ktos ostatnio szukal roboty i pisal jakis list motywacyjny. Moglby uzyczyc go w ramach wykorzystania jako wzor? Wiem, ze jest sporo stronek na ktorych sa wzory albo wskazowki jak napisac. Problem w tym, ze ostatnio jestem cholernie zabiegany i ciezko znalezc czas, ochote czy chociazby sile.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ja jak kiedyś musiałem coś takiego napisać to patrzyłem co to za firma, czym się zajmuje itp. i myślałem dlaczego chciałbym u nich pracować, tylko tak szczerze... no i to pisałem :-)

F
a.k.a. "szpaqu"
a.k.a. "szpaqu"
F Offline
pisales ale czy cos z tego wyniklo? wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Mam kilku znajomych w HRach różnych firm. Nikt nie czyta listów motywacyjnych. Zwyczajnie nie mają na to czasu, tyle aplikacji wpływa.

Głównie na podstawie CV zapraszają na rozmowy.

Ale i tak ciągle najłatwiej po znajomości dostać robotę laugh

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Wlasnie sprawa jest tez taka, ze ja juz w tej 'firmie' pracowalem. Tyle ze to byla umowa zlecenie, a teraz jest okazja na normalna umowe. Musza tylko przeprowadzic konkurs skladajacy sie z III etapow gdzie pierwszym jest weryfikacja dokumentow - chcac nie chcac musze napisac ten list :/

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
ile PLN może spalać mniej więcej komputer + monitor w okresie miesiąca, uruchomione ok 12 h na dzien?

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
ile moze kosztowac zuzyty prad oczywiscie tongue

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Podaj nazwę zasilacza i co robisz na tym kompie.

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
ATX KY-450W 90% czasu przegladanie internetu, 10 % filmy
monitor lg flatron 22 "

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
to ja tez mam takie pytanko tongue
350W zasilka, karta graficzna raczej slaba 256mb bodajze (ewentualnie bardo slabej jakosci 512) i monitor 19 cali LG LCD. Nie gram w gry w ogole, jedynie www/film

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
mam małą prośbę. namierzyłem w internecie gadżet na prezent który bardzo mi przypadł do gustu: (http://www.laleczkivoodoo.pl/) niestety w liście sklepów nie ma mojego miasta a empiki świecą pustkami. Czy byłaby możliwość "załatwienia" takiego gadżetu przez kogoś z was? Oczywiście wszelkie koszty pokrywam z góry i obiecuję dobrą flaszkę za przysługę. Szczegóły na PW żeby nie robić zamieszania jeśli znajdzie się dobra dusza.

z góry dziękuję za odzew i pozdrawiam.

lista sklepów gdzie coś takiego również można dostać: http://www.albipolska.pl/images/stories/glowna/lv%20mozna%20kupic.pdf

O
Na pełnejjj kurrr...
Na pełnejjj kurrr...
O Offline
Originally Posted by Szewa
Głównie na podstawie CV zapraszają na rozmowy.

Ale i tak ciągle najłatwiej po znajomości dostać robotę laugh
kurde ale człowiek naiwny był, aż w końcu zamartwiał się, dlaczego to nie dzwonią do mnie, przecież mam kwalifikacje niemal idealne...

kilka razy zmianiałem treść LM... w takim razie dlaczego wymagają LM przy ofertach, skoro i tak czasu nie mają.

zgadzam się co do otrzymania pracy 'po znajomości' - ale również rozumiem tą drogę wyboru

Olimpijczyk
Olimpijczyk
Originally Posted by anfa_
mam małą prośbę. namierzyłem w internecie gadżet na prezent który bardzo mi przypadł do gustu: (http://www.laleczkivoodoo.pl/) niestety w liście sklepów nie ma mojego miasta a empiki świecą pustkami. Czy byłaby możliwość "załatwienia" takiego gadżetu przez kogoś z was? Oczywiście wszelkie koszty pokrywam z góry i obiecuję dobrą flaszkę za przysługę. Szczegóły na PW żeby nie robić zamieszania jeśli znajdzie się dobra dusza.

lista sklepów gdzie coś takiego również można dostać: http://www.albipolska.pl/images/stories/glowna/lv%20mozna%20kupic.pdf

to nie sa te same laleczki voodoo co na bryloczkach na allegro?

Ana <3
Ana <3
Originally Posted by Ojro
w takim razie dlaczego wymagają LM przy ofertach, skoro i tak czasu nie mają.

napisanie tego gówna zmusza do jakiegoś tam wysiłku co jest pierwszą weryfikacją pracownika i ubezpiecza pracodawcę przed lawinowym wysyłaniem gołych CV.

10000 ludzi szuka pracy i jest 500 ogłoszeń o pracę. niech te 10000 ludzi wyśle z automatu swoje cv na te 500 ogłoszeń.

i tak można napisać 'standardowy list', na wszystko jest sposób.

póki nie jesteś specjalistą, albo nie masz znajomości, to na dobrą pracę i tak nie ma szans.

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
Originally Posted by jadanek
Originally Posted by anfa_

to nie sa te same laleczki voodoo co na bryloczkach na allegro?

nie. tam jest jakiś szit do telefonu wink
chodzi mi o jedną konkretną z tego zestawu- też ze względu na podpis.

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
widze, ze kazdy ma list, ale zeby sie podzielic to nie... ;] dzieki

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by lelu
widze, ze kazdy ma list, ale zeby sie podzielic to nie... ;] dzieki
Napisz czego się nauczyłeś, jak Ci się pracowało, czego jeszcze możesz się nauczyć. Jak widzisz swoją perspektywę w tej firmie.

Ale nie pisz, że nauczyłeś się Excela i planujesz Accesa. Zamiast tego więcej umiejętności miękkich, pracy w grupie, atmosfery w pracy, rozwijania skrzydeł, zdobywania doświadczenia, dodatkowych szkoleń itp. Chyba, że starasz się o pracę na taśmie - to wtedy doświadczenie najważniejsze.

A co do CV i Listów. Rzeczywiście, jak przychodzi 5000 CV to ciężko czytać listy.
Ale listy się przydają przy rekrutacjach, które trwają np. 5 etapów. Bo gdy już trafisz do przełożonego danego działu - on, jeśli będzie profesjonalny, z chęcią przeczyta Twój list, żeby się sobie wyrobić jakieś zdanie i zweryfikować później na rozmowie.
Po pierwsze i najważniejsze - schludne, ładne i ciekawe CV - chodzi o grafikę/układ. To w dużym stopniu zachęca do jego przeczytania.

Zawarte informacje na podstawie doświadczeń w jednej z największych korporacji w Polsce i Europie.

Strona 15 z 29 1 2 13 14 15 16 17 28 29

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
6 zarejestrowanych użytkowników (Sensei, betowiec, latajaca_holenderka, alfa, Lukasz111, aker), 2,619 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,284
Posty5,834,513
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025