Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 11 z 12 1 2 9 10 11 12
S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
Chcialbym na swoim forum przeprowadzic zbiorke kasy na skrpyt forum. Jak to zrobic bez problemow?

Bonus: Unibet
C
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
C Offline
Witam, jak wygląda kwestia prawna wychowywania dziecka, tzn do którego roku rodzic musi utrzymywać dziecko, dawać pieniądze itd?

old hand
old hand
Witam .

Szukam porady w sprawie allegro. Kupilem tel na allegro jako uszkodzony . W aukcji sprzedajacy deklarowal ,ze telefon pochodzi z ery i dołącza fakture . Jednak tu sie pojawia problem faktura i numer imei nie zgadza sie z tym z telefonu . Na aukcji wyraźnie jest napisane ze telefon z ery !!!! Można delikwenta postraszyć jakoś ?

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Jesli kupiles go za "KUP TERAZ" masz iles tam dni na zwrot bez uzasadniania. Tracisz tylko za wysylke( zawsze mniejsze straty), jesli w aukcji to bodajze prawo nieprzewiduje mozliwosci zwrotu.

old hand
old hand
Originally Posted by lelu
Jesli kupiles go za "KUP TERAZ" masz iles tam dni na zwrot bez uzasadniania. Tracisz tylko za wysylke( zawsze mniejsze straty), jesli w aukcji to bodajze prawo nieprzewiduje mozliwosci zwrotu.
Nawet jak udowodnię ,że telefon nie jest z ery tak jak w opisie w aukcji ? link do aukcji link [allegro.pl]

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Az tak sie nie znam... ale mysle, ze policja juz by sie tym zajela gdybys wniosl sprawe. Ja bym powiedzial mu, ze albo odsyla kase za fona i za wysylke w obie strony albo niech sie ogarnie i wyjasni sprawe tak zebys mial paragon i nr imiei zgodne.

Zaznaczam, ze sie nie znam na prawie, ale tak tylko gdybam wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by jbrach
Witam .

Szukam porady w sprawie allegro. Kupilem tel na allegro jako uszkodzony . W aukcji sprzedajacy deklarowal ,ze telefon pochodzi z ery i dołącza fakture . Jednak tu sie pojawia problem faktura i numer imei nie zgadza sie z tym z telefonu . Na aukcji wyraźnie jest napisane ze telefon z ery !!!! Można delikwenta postraszyć jakoś ?

Spróbuj tutaj

--> http://forumprawne.org/nowe-technologie/

A próbowałeś skontaktować się z osobą sprzedającego? I jeżeli tak to z jakim efektem.

G
addict
addict
G Offline
Kupiłem mieszkanie wraz z miejscem w garażu podziemnym. Za miejsce zapłaciłem 20 tyś. Wspólnota mieszkaniowa uchwaliła że w garażu podziemnym nie mogą parkować auta wyposażona w LPG. Jakie konsekwencje prawne mogą grozić osobą które nie dostosują się do uchwały wspólnoty?

old hand
old hand
Czy w przypadku sprzedazy auta, ktore ma współwłaściciela (małżeństwo) konieczny jest podpis (na obu kopiach) obywdu osób?

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by sh11
Czy w przypadku sprzedazy auta, ktore ma współwłaściciela (małżeństwo) konieczny jest podpis (na obu kopiach) obywdu osób?

Tak, bo małżonkowie są współwłaścicielami na zasadzie współwłasności łącznej, co do zasady.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by gwozdecki
Kupiłem mieszkanie wraz z miejscem w garażu podziemnym. Za miejsce zapłaciłem 20 tyś. Wspólnota mieszkaniowa uchwaliła że w garażu podziemnym nie mogą parkować auta wyposażona w LPG. Jakie konsekwencje prawne mogą grozić osobą które nie dostosują się do uchwały wspólnoty?

to nie tak ze wspolnota uchwalila, takie jest prawo w polsce ze nie mozesz parkowac samochodu z LPG w takich garazach

a co moga zrobic? pewnie odwiezc Ci samochod gdzies na parking an twoj koszt

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
czy aby na swojej dzialce polozyc plytki chodnikowe 3x5 m i ewentualnie na nich postawic garaz blaszany trzeba miec jakies zezwolenia ? czy trzeba zawiadomic urzad ?

P
Pooh-Bah
Pooh-Bah
P Offline
Sprawa wygląda tak:
mój ojciec na papierkach jest jedynym właścicielem samochodu z którego notabene tylko ja korzystam. Ostatnio ojciec umarł. Co teraz z tym zrobić? Sprawa spadkowa? Dodam, że najbliższą rodziną taty (która będzie ubiegać się o spadek) jestem ja i mama. Ktoś coś mi wspominał, o podrobieniu umowy sprzedaży auta mnie.
Druga sprawa: czy moja mama jako osoba na 3 grupie inwalidzkiej (w przyszłym roku, w maju miała mieć komisje) może przejść na grupę inwalidzką mojego zmarłego ojca (który miał 1 grupę na stałe).

G
addict
addict
G Offline
Originally Posted by kazow
to nie tak ze wspolnota uchwalila, takie jest prawo w polsce ze nie mozesz parkowac samochodu z LPG w takich garazach
Podaj choć jeden paragraf który zabrania parkowania auta z LPG w garażach podziemnych. Ja nie znalazłem żadnego.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Podaj choć jeden paragraf który zabrania parkowania auta z LPG w garażach podziemnych. Ja nie znalazłem żadnego.

Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z 12 kwietnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie (znowelizowane w 2009 r.).

Brak odpowiedniej wentylacji garażu - zakaz wjazdu pojazdów z napędem LPG.

(Szukałem około 20-30 sekund).

Miłego dnia.
toast

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by Master.com back

Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z 12 kwietnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie (znowelizowane w 2009 r.).

Brak odpowiedniej wentylacji garażu - zakaz wjazdu pojazdów z napędem LPG.

(Szukałem około 20-30 sekund).

Miłego dnia.
toast

Uwielbiam takie zaczepki w stylu "pokaż mi paragraf" smile

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Klayman jakj bedziesz mial chwile to zobacz na priva, cos Ci napisalem:)

P
Pooh-Bah
Pooh-Bah
P Offline
Panowie, jak wyglada sprawa z podatkiem od sprzedaży na allegro ? chodzi mi o osobe ktora nie ma sklepu internetowego, ale po prostu sprzedaje okazjonalnie niepotrzebne jej rzeczy.

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Czy robisz to dla zysku? Jeśli nie robisz z tego działalności i sprzedajesz coś niedrogiego, co miałeś w posiadaniu ponad 6 mies., to z tego co mi się wydaje nie musisz nic odprowadzać. Jak w googlu sprawdzisz hasło "podatek na allegro" to pierwsze kilka linków warto przeczytać.

P
Pooh-Bah
Pooh-Bah
P Offline
czytałem już,ale chciałem się też tutaj spytać. o 6 m-cach czytałem,ale co wtedy jak nie ma sie dowodu kupna czyli nie stwierdzisz, ze masz to 6 m-cy ? no i do jakiej sumy nie trzeba placic podatku ( pisza, ze podstawa opodatkowania jest zysk, a nie cala suma )

Strona 11 z 12 1 2 9 10 11 12

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
2 zarejestrowanych użytkowników (betowiec, latajaca_holenderka), 2,179 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,280
Posty5,832,102
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025