Petkovic tak beznadziejnie czy Janka tak wybornie ?
Na początku Jankovic popełniała więcej błędów, a Petkovic grała dość regularnie (chociaż też nie bezbłędnie). W dwóch pierwszych gemach serwisowych Serbki było chyba 8bp (jeden wykorzystany). W drugiej części seta Jelena zaczęła więcej trafiać i zdołała odrobić stratę przełamania. Do TB panie grały w miarę solidnie przy swoim serwisie. W ostatnim gemie seta Andrea popełniła dużo błędów, Jankovic to wykorzystała, kilka piłek skończyła i wygrała.
Drugi set raczej bez historii. Jankovic po przełamaniu Niemki na *1:0 nie oddała inicjatywy do końca i była już wyraźnie lepsza.
Warto pamiętać, że Niemka narzekała na ból kolana (miała je całe pozaklejane). Dość prawdopodobne, że po przegranym pierwszym secie Andrea troszkę odpuściła.
Serbka w miarę pewna przez cały mecz (nie licząc może trzech pierwszych gemów). W finale oczywiście zdecydowaną faworytką jest Rosjanka, ale jak pokazała Zvonareva, da się z nią powalczyć.
Petkovic tak beznadziejnie czy Janka tak wybornie ?
Na początku Jankovic popełniała więcej błędów, a Petkovic grała dość regularnie (chociaż też nie bezbłędnie). W dwóch pierwszych gemach serwisowych Serbki było chyba 8bp (jeden wykorzystany). W drugiej części seta Jelena zaczęła więcej trafiać i zdołała odrobić stratę przełamania. Do TB panie grały w miarę solidnie przy swoim serwisie. W ostatnim gemie seta Andrea popełniła dużo błędów, Jankovic to wykorzystała, kilka piłek skończyła i wygrała.
Drugi set raczej bez historii. Jankovic po przełamaniu Niemki na *1:0 nie oddała inicjatywy do końca i była już wyraźnie lepsza.
Warto pamiętać, że Niemka narzekała na ból kolana (miała je całe pozaklejane). Dość prawdopodobne, że po przegranym pierwszym secie Andrea troszkę odpuściła.
Serbka w miarę pewna przez cały mecz (nie licząc może trzech pierwszych gemów). W finale oczywiście zdecydowaną faworytką jest Rosjanka, ale jak pokazała Zvonareva, da się z nią powalczyć.
Jelena grala agresywnie ? obijala linie lub okolice linii czy taki bezplciowy mecz i Petka sie wyniszczala w tym drugim secie ?
Jestem pewny na 100% ze Petka odpuscila mecz ale nie ogladalem
W pierwszym secie, według mnie, walczyła na 100%. W drugim rzeczywiście mogło się wydawać, że trochę odpuszcza. Chociaż gdyby rzeczywiście odpuszczała, to przecież mogła kreczować. Ciężko powiedzieć.
Gdyby wygrała pierwszego seta (a było blisko), to w drugim też by jeszcze walczyła.
@Drizzd91, farma wydaja się wracać. Obawiałem się o kondycję, bo w meczu ze Schiavone ledwo dyszała. Gdyby musiała grać wczoraj z Chinką i ewentualnie wygrała, to Petković mogła spokojnie wygrać (takie gdybanie).
Regularności może być troszkę za mało na Marię. Jelena jednak trochę błędów popełniała.
Warto może zobaczyć TB pierwszego seta To taka kwintesencja całego seta. Jankovic zagrała chyba dwie/trzy ładne kończące piłki na linie i dwa UE, natomiast Petkovic niemal same błędy.
@craax, tak, Jelena starała się w miarę dużo atakować. Na początku meczu nie zdawało to rezultatu, bo Petkovic grała regularniej, a Serbka dużo psuła. Kiedy przyszła regularność u Jankovic i jej brak u Niemki, to mecz się odwrócił.
Jeśli miałbym stawiać na podstawie wczorajszych meczów na czyste zwycięstwo, to ciężka sprawa. Na Marię kurs niski, a Jankovic może być na nią za słaba. Jeżeli Serbka nie będzie regularna, to może się skończyć szybkim 0:2.
Ja osobiście zapewne zagram Jankovic za średnią stawkę, ale zdecydowanie do handlu! Kurs startowy dość wysoki, a jeżeli Maria zagra chociaż przez fragment meczu tak jak w pierwszym secie ze Zvonareva, to może być różnie.
panowie jak myslicie warto dorzucic russella dzis w kwalach to naprawde taka pewna jak sugeruja kursy bo tamtego chlopa nie znam prosze kogos kumatego o odpowiedz dzieki
Ogladałem oba półfinały i o ile przed nimi widząc zestawienie pary finałowej postawiłbym wszysto na Rosjanke tak po tym co wczoraj widziałem już bym tego nie zrobił
I nie obawiam się wcale o tenis Szarapowej bo grała mocno i pewnie jak przez cały turniej, ale niepokoi mnie zdecydowana poprawa jakości tenisa JJ
Wczoraj zagrała kosmos w porównaniu np do tego co prezentowała w meczu z Schavione. Dużymi momentami to była ta stara dobra JJ sprzed 2,3 lat świetna defensywa i mała ilość UE.
Oczywiście Szarapowa jest faworytką tego meczu, ale jak kolega wyżej wspomniał kurs raczej mało adekwatny do szans obu pań