Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 5 z 16 1 2 3 4 5 6 7 15 16
enthusiast
enthusiast
a moze czas samemu przeczytać zamiast czekać aż ktoś przygotuje streszczenie z wnioskami tongue Artykul ma sie bardzo nijak do grania on-line poza polskimi podmiotami które to będą zobowiązane do informowania naczelników US o wplatach/wyplatach obywateli.

Co za poyebany kraj, na ch*j to przekazywać te dane bez jakiejś przyczyny typu proces? Chyba że naczelnik US pani Zosia chce wiedzieć czy jej sąsiadprzewala kase u buków i w kasynie.

CZEKAM AŻ BĘDZIE OBOWIĄZEK INFORMOWANIA NA CO PODATNIK POSTAWIŁ laugh laugh laugh

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by simons1986
moze to ktos wyjasnic a nie pisac glupie teksty typu ,, czytanie ze zrozumieniem " ?

Maturę miałeś? Sądząc po nicku to tak, więc wyciągać prawidłowe wnioski z tekstu czytanego powinieneś potrafić.

a.k.a. "sebolo no name"
a.k.a. "sebolo no name"
Dla mnie nie do końca czytelny jest jeden fakt, mianowicie: jeżeli gra online u buków bez licencji jest zabroniona ustawą, to dlaczego ustawodawca nie ograniczy mi do tego dostępu? Domniemuje się z założenia, że jako obywatel powinienem znać wszystkie ustawy, zakazy, nakazy itd. a w momencie naruszenia/wykroczenia od razu jest powód do tego by mnie karać? Dla mnie brak jest w takim działaniu konsekwencji, tylko pytanie na ile może to być potem argument obronny?
Patrząc analogicznie, zabronione są narkotyki, dopalacze - nie ma opcji, żebym wyszedł do sklepu i to kupił. Ustawodawca zadbał o to, żeby odciąć mi legalne źródło w takim przypadku. Analogię znajduję we wspólnym mianowniku jakim jest szkodliwość społeczna, która leży o podstaw ustawy antyhazardowej. Podobnie z alkoholem, teoretycznie dzieciak 10 letni bez dowodu nie kupi flaszki czy browarka. Tymczasem, jeśli mam ochotę obstawić jakiś zakład, wchodzę bez problemu na stronę, przelewam kasę i jazda. Na żadnym etapie nie mam nawet najmniejszego ostrzeżenia, które poddawałoby w wątpliwość, że moje zamiary są niezgodne z prawem.

A
Pooh-Bah
Pooh-Bah
A Offline
Originally Posted by who let the dogs out??
Tymczasem, jeśli mam ochotę obstawić jakiś zakład, wchodzę bez problemu na stronę, przelewam kasę i jazda. Na żadnym etapie nie mam nawet najmniejszego ostrzeżenia, które poddawałoby w wątpliwość, że moje zamiary są niezgodne z prawem.

Masz, wystarczy przeczytać regulamin.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Szanowni Klienci,

W związku z wejściem w życie nowelizacji Ustawy Hazardowej informujemy, iż Scandic Bookmakers całkowicie wstrzymuje świadczenie usług dla użytkowników z Polski. Od dnia 25.08.2011 nie będzie możliwości dokonywania depozytów również za pomocą serwisów Moneybookers oraz Neteller. Wszyscy użytkownicy posiadający jakiekolwiek środki na swoim koncie proszeni są o dokonanie zlecenia ich wypłaty. Klienci, którzy dokonywali wszystkich swoich depozytów przy pomocy wpłaty na konto bankowe mogą wypłacić środki na konto bankowe, o ile zlecenie wypłaty nastąpi do dnia 28.08.2011 do godziny 23:30. Po tym terminie wypłata będzie możliwa wyłącznie za pośrednictwem serwisów Moneybookers oraz Neteller.

Pozdrawiamy,

Scandic Bookmakers.

Mam nadzieję że to odosobniony przypadek.

H
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
H Offline
Same nedzne firmy zamykaja co sa obsrani.
Zaden pozadny buk sie nie wycofal, conajwyzej takie wynalazki dla graczy niedzielnych takze spokojnie.

F
a.k.a. "szpaqu"
a.k.a. "szpaqu"
F Offline
Originally Posted by HAGIi
Zaden pozadny buk sie nie wycofal, conajwyzej takie wynalazki dla graczy niedzielnych takze spokojnie.
piwo

H
member
member
H Offline
Originally Posted by HAGIi
widze ze ilosc postów nie przeklada sie na jakosc myslenia , skan mial super turki dla polakow w pokera. zainteresowani wiedza o co chodzi.
wiec jak masz pisac takie gówno to daj sobie spokoj.

N
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
N Offline
http://biznes.onet.pl/ustawa-hazardowa-ulatwi-fiskusowi-kontrole-kont,18490,1585804,1,news-detal

G
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
G Offline
Dobry jestes, sprawdz jeszcze z kiedy jest artykul.

Originally Posted by nawoj
http://biznes.onet.pl/ustawa-hazardowa-ulatwi-fiskusowi-kontrole-kont,18490,1585804,1,news-detal

Originally Posted by Gaske
Dobry jestes, sprawdz jeszcze z kiedy jest artykul.

Gaske, a Ty wiesz gdzie jest Nawoja? Tam wiesci docierają własnie w takim tempie smile swoja drogą może to jest własnie miejsce do zamieszkania?

C
enthusiast
enthusiast
C Offline
Dziś na Interii pojawił się kolejny artykuł Bońka. Tym razem na temat porażki Wisły w eliminacjach do LM.
Jeden fragment tego artykułu jest szczególnie ciekawy:

"Dla Wisły mógłby to być wspaniały interes (awans do LM; przyp.cinek1234), wielka kasa, wspaniałe drużyny, prasa byłaby szczęśliwa, kołowrotek kręciłby się aż milo. Jedna z firm bukmacherskich już nawet wymyśliła i była gotowa zaproponować Wiśle, że na wyjazdach w Champions League będzie grała z napisem "...at home", a w domu z napisem "Wisła at home". Głupi przepis byłby spokojnie ominięty, może się jednak uda zrealizować ten projekt w Lidze Europejskiej."

Nie tylko my kombinujemy jak obejść nową ustawę, albo raczej bubel prawny to tak to należy nazwać tongue

Ps. cały artykuł znajdziecie tutaj:
http://sport.interia.pl/raport/wisla-europejskie-puchary/news/boniek-liga-europejska-na-nic-wiecej-nas-po-prostu-nie,1685508

A
old hand
old hand
A Offline

to co dzieje się w związku z ustawą hazardową można podsumować stwierdzeniem: nie chodzi o hazard a o inwigilację ...

ta ustawa powstaje na zamówienie ludzi którzy tak naprawdę rządzą w tym skorumpowanym kraju , jakkolwiek ich nazwiecie mafiosi , masoni itp. można tylko się domyślić czyją partią jest PO i przez kogo sterowani są ludzie z tej "porządnej" PO ...

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Sprawdź datę, artykuł jest z 2009 r. smile

P
Pooh-Bah
Pooh-Bah
P Offline
Panowie, kto bez problemow akceptuja porzadne vpn i jesli tak to jakie wybrac ( zmienne czy stałe )?

veteran
veteran
co wy z tymi vpn, pojebalo was? nikt wam na chate nie wejdzie smile

P
Pooh-Bah
Pooh-Bah
P Offline
skoro mozna zastosowac to czemu nie?

H
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
H Offline
Witam lekko nie w temacie, ale zapytam.
Mam neta ze stalym ip, mam problem z kontami, limituja mnie, zakladam na znajomego i dalej to samo
Interesowaloby mnie zmienne ip i teraz pytanie co kupic:
Play bezprzewodowy czy VPN?
Mam lapa dodatkowego i moglbym w sumie na nim dzialac, tylko grac, pytanie co ile musialbym doladowywac konto? korzystam glownie ze stron azjatyckich, fora bukmacherskie i bukmacherzy, duzo czytam itp, siedze praktycznie od rana do wieczora (dodam, ze filmy, youtube itp odpada)

Jestem ciemny w tych sprawach takze prosilbym kumatych o pomoc

dziekuje!

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
HAGIi mam podobnie jak Ty i mi w pełni wystarcza stacjonarny net do przeglądania, sprawdzania oferty etc. oraz net na kartę do grania. VPN testowałem, ale jakoś nie przypadło mi do gustu, choć nie wykluczam, że w najbliższym czasie wrócę do tego tematu, gdyż trochę irytuje mnie net na kartę (mam słaby zasięg przez co i słabszy transfer).

H
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
H Offline
Korver jak mozesz odezwij sie do mnie na gg - bylbym wdzieczny
Pisalem nie raz i zero odzewu

Pozdrawiam!

Strona 5 z 16 1 2 3 4 5 6 7 15 16

Moderatorzy  rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
5 zarejestrowanych użytkowników (Szuman, Sensei, betowiec, latajaca_holenderka, Lukasz111), 1,663 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,273
Posty5,827,846
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025