|
|
veteran
|
|
veteran
net na karte wygodniejszy, pewniejszy, bardziej anonimowy i o wiele tanszy
buk moze zidentyfikowac nie po roznych ip a po graniu z jednego kompa tz COMPUTER ID, kiedys o tym pisalem no z tym ostatnim punktem to chyba sobie zartujesz , w najgorszym wypadku trzeba wydac te 50pln na 5GB (dalej placac za internet stacjonarny chyba ,ze ktos nic nie sciaga z sieci badz nie oglada streamow) a jesli ktos np. gra na bf poprzez programy do tradingu czy sledzi kursy w azji to na takiego mobilnego playa wyda wiecej niz pakiet : stale lacze 20Mb +tel+tv nie kazdy ma internet stacjonarny a co to ma do rzeczy ? i tak taniej wyjdzie miec stale lacze+VPN niz mobilny net - sam go mam i wychodzi mi ponad 100zl miesiecznie bo zuzywam sporo transferu (ponad 10GB) a bez problemu idzie zalatwic stale lacze (dodatkowo o wiele szybsze) + dobre VPN za mniej niz 100 zl
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
computer id raczej nie może byc odczytany przez przeglądarkę, mówie raczej gdyż id moze byc różnie rozumiany. np adres mac który to zdaje się jest przez przeglądarkę widziany i nie można go zmienić. natomiast inne id np. ten robiony przez windowsa może byc odczytany raczej tylko przez cos zainstalowanego na naszym kompie. ... oj to dość szeroki temat ale generalnie jesli ktos będzie chcial nas zidentyfikowac to zrobi to i niezależnie czy będziemy żąglować ipkami. to może oszukac tylko pierwszą warstwe ochrony.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
że coś takiego istnieje to jest pewne
|
|
|
|
|
journeyman
|
|
journeyman
Unikalny klucz wysyła także każda karta sieciowa. Nie wiem niestety jak wygląda sprawa technicznej możliwości monitorowania tego przez buków,ale liczyłbym się z tym,że jest to wykonalne.
|
|
|
|
|
a.k.a. "DOMINICCA"
|
|
a.k.a. "DOMINICCA"
Czyli nie grać w bukach na polskiej licencji, bo cię namierzą  Tobie nawet azja nie pomorze, bo i tak Cię ''namierzę'' 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Czyli nie grać w bukach na polskiej licencji, bo cię namierzą  Tobie nawet azja nie pomorze, bo i tak Cię ''namierzę''  Co Ty masz do Pomorza?  Czep się Wielkopolski, tudzież innej krainy... PS. http://biznes.onet.pl/zyja-z-hazardu,18490,4827858,1,news-detal 
|
|
|
|
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
|
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
PS. http://biznes.onet.pl/zyja-z-hazardu,18490,4827858,1,news-detal Dziewczyna juz napisala kilka ciekawych art. http://biznes.onet.pl/joanna-sopylo,18520,29919,1,autorzy-detal Zawodowi gracze  Najbardziej rozwala to zdjecie gdy gosc liczy ze Wisla pokryje +1.5hc  [ Linked Image]
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tak zawodowy gracz bez wątpienia pograł grubo na APOEL  A artykuł rzecz jasna z przymrużeniem oka. Najlepsze jest stwierdzenie pana Marcina, że bez problemu można z tego żyć, trzeba tylko mieć trochę czasu wolnego. 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tak zawodowy gracz bez wątpienia pograł grubo na APOEL  A artykuł rzecz jasna z przymrużeniem oka. Najlepsze jest stwierdzenie pana Marcina, że bez problemu można z tego żyć, trzeba tylko mieć trochę czasu wolnego.  I gdyby tak wpłacił 100tys 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
może mylę pojęcia,ale czy VPN nie jest pewniejszy niż net na kartę? używając tego drugiego łączymy się poprzez IP z PL
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
computer id raczej nie może byc odczytany przez przeglądarkę, mówie raczej gdyż id moze byc różnie rozumiany. np adres mac który to zdaje się jest przez przeglądarkę widziany i nie można go zmienić. natomiast inne id np. ten robiony przez windowsa może byc odczytany raczej tylko przez cos zainstalowanego na naszym kompie. ... oj to dość szeroki temat ale generalnie jesli ktos będzie chcial nas zidentyfikowac to zrobi to i niezależnie czy będziemy żąglować ipkami. to może oszukac tylko pierwszą warstwe ochrony. no popatrz, a ja umiem zmienic adres mac. ale ze mnie hakier nie? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
net na karte wygodniejszy, pewniejszy, bardziej anonimowy i o wiele tanszy
buk moze zidentyfikowac nie po roznych ip a po graniu z jednego kompa tz COMPUTER ID, kiedys o tym pisalem o wiele tanszy? Miesiecznie potrzebuje jakies 10 giga, w playu 15 giga po 120zl wiec te 100zl miesiecznie, rocznie wyjdzie ponad 1k VPN koszt roczny ponad 70 dolarow Taniej napewno wychodzi VPN, ale jak mowisz, ze bardziej anonimowy jest play to raczej skusze sie na internet bezprzewodowy Teraz pytanie jaki wybrac? Nigdy nie korzystalem z takich rzeczy
|
|
|
|
|
journeyman
|
|
journeyman
To zależy wyłącznie od tego z jakiego msc działasz  ogólnie dla mnie play numer 1 jeżeli chodzi o działanie obsługę itp... Tylko właśnie działa w miastach super, a dalej o aglomeracji miejskich jest problem 
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
no popatrz, a ja umiem zmienic adres mac. ale ze mnie hakier nie?  sprostowanie: 90% userów nie wie że jest coś takiego jak max, z czego wiekszość nie wie że można go zmienić. bardzo wiele sieci internetowych (najwieksza to chyba warszawski aster) identyfikuje kompu po macach - i działa to dla niech znakomicie 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mieszkam w Bydgoszczy i 90 procent czasu gram w domu wiec problemu raczej nie powinno byc?
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Panowie, piszecie, ze net w play czy plusie jest bardziej anonimowy ale przeciez tam sie korzysta z polskiego ip
|
|
|
|
|
journeyman
|
|
journeyman
Powinno być ok. Zresztą spytaj sie u nich na chacie podasz miejscowość ulice i sami odpowiedzą czy będzie pełna możliwość świadczenia usługi, ale według mnie nie powinno być żadnego problemu  pozdrawiam krzychu
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dzieki Teraz tylko glowne pytanie: net czy VPN  :Grin: Mam czas do poniedzialku sie zdecydowac
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
HAGi wg mnie bezpieczniejsze jest vpn, w zwiazku z tym co pisalem wczesnej, jednak nikt nie odpowiedzial, wiec nie wiem czy mam napewno rację
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|