|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Dzięki już się sciaga, ale jakos wolno leci.
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
telewizja to nie kino.
kinoman skombinuje/nagra/pożyczy/kupi wartościowy film.
panie domu teraz prasują, dajcie im obejrzeć bunta.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dzięki już się sciaga, ale jakos wolno leci. na dobry film warto poczekać, najważniejsze że się pobiera
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
telewizja to nie kino.
kinoman skombinuje/nagra/pożyczy/kupi wartościowy film.
panie domu teraz prasują, dajcie im obejrzeć bunta. panie domu to mają wszystkie te kretyńskie Klany na Wspólnej poganiane M jak miłość plus horrory brazylijsko-meksykańsko-wenezuelskie plus od pyty głupach komedii romantycznych w kinach
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
a kinomani mają: hbo, canal+, cinemax, ale kino, tcm; TVP Kulturę, oraz TVP po północy. misją TVP jest niesienie spokoju w polskich domach; niech kobiety w spokoju prasują przy buncie.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Jako fan filmów o tematyce więziennej polecam ostatnio zobaczony, hiszpański "Cela 211".
Oglądałem też polecony przez kogoś "Kid A", świetny brytyjski dramat obyczajowy.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
No właśnie panie domu mają klany,plebanie,Kocham Cię Polsko ale bunt gargulców - dla kogo to jest film ? W końcu dzieci o tej porze powinny już spać ! No ale cóż jak już Chrabąszcz napisał tvp to nie kino,,, Dzisiaj po raz pierwszy obejrzę 'Krótki film o zabijaniu' długo się do niego zabierało myślę że się nie zawiodę  ale jeszcze wydam opinię po obejrzeniu.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
A teraz zabieram się za "Czerwony smok" z Nortonem, myślę, że nie bedzię nudno 
|
|
|
|
|
Blade Runner
|
|
Blade Runner
Czemu się dziwicie?
Telewizja przede wszystkim musi nakarmić własne dzieci. Prezesi mają duże rodziny na utrzymaniu, trzeba ich wszystkich gdzieś pomieścić. Te rodziny też mają swoje, więc muszą zarobić...
TVP musi zapłacić Cichopkom i Mroczkom po kilkadziesiąt tysięcy na godzinę za obecność na planie zdjęciowym (aż strach pomyśleć ile musiałaby wydać jakby oni byli aktorami... brr). Musi zapłacić kilkadziesiąt tysięcy Lisom itp. za przeczytanie kilku wiadomości. Musi zapłacić po kilkadziesiąt tysięcy części załogi zwanej "domem spokojnej starości" która w zamian przeprowadza transmisje telewizyjne. Nieważne, że niektórzy nie potrafią odróżnić Boruca od Erika Djemby-Djemby, a inni poza "he he he" nie mają nic do powiedzenia. Płacić trzeba. Musi zapłacić kilkadziesiąt tysięcy Kammelowi i wydać milion żeby mógł sobie poprowadzić jakiś program, którego nikt nie ogląda. Bo on ma kredyty...
Skądś na to kasę trzeba wziąć. Skoro kilkanaście milionów chamów i złodziei nie chce płacić haraczu zwanego abonamentem, to dla wszystkich kasy nie starczy.
Jak już się wszyscy nachapią to reszta idzie na filmy i programy. No więc mamy "Bunt Gargulców". I cieszmy się, że jest. Bo jak ktoś wpadnie na pomysł, żeby np. Wojewódzki prowadził program w TVP to nawet na "Inwazję krwiożerczych pomidorów 7" nie starczy.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Bzyku w tym co napisałeś jest sporo prawdy.
Ale niech tam sobie będą i te programy z Lisem i seriale z Mroczkami.
Mnie chodzi o jedno, jeśli TVP, ma dajmy na to wyemitować we wtorek dwa filmy np. Rękopis znaleziony w Saragossie i ten nieszczęsny Bunt, to ja wolę, że ten Bunt był po północy a bardziej wartościowy Rękopis o 20.30 czy tam 20.20.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dokładnie, tak jak vindom napisał. Ja rozumiem że pensja dla szwagra jest ważniejsza niż 'wykupienie'nowych filmów , rozumiem też że trzeba czasem puścić jakiś wypełniacz w stylu 'bunt gargulców' ale tego że wypełniacz jest w godzinach szczytu a np. Plac Zbawiciela czy Czas Cyganów po 23 to już zrozumieć nie mogę No ale dość już tego biadolenia, bo aż mi się szkoda tych gargulców zrobiło że im się tak dostaje 
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
Rękopis każdy widział, a buntu nie. Bunt jest wręcz premierą w TVP. Nie możemy nabierać się na schematy, pozwólmy widzowi ocenić film wg własnego uznania. Wszak marne 3,3 na filmwebie jest niczym wobec wyrafinowanej gospodyni domowej, która swoim czujnym okiem właściwie oceni tę produkcję.
w ogóle, jak się kształtuje oglądalność tv publicznej? pewno seriale, wiadomości, jakie to melodie i koniec. nie wytrzymują konkurencji, więc nawet się nie starają.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
kojarzy ktos film gdzie jakis dzieciak chory na autyzm rozwiazuje jakas zagadke/szyfr napisany chyba dla zartu przez pracownikow CIA i dzwoni na podany numer telefonu aby podac prawidlowa odpowiedz ..myslallem ,ze to 6 zmysl ,ale teraz ogladam i nie zanosi sie ,ze to to
i przy okazji kojarzy ktos jakies filmy gdzie bohater przebywa w szpitalu psychiatrycznym i chce z niego uciec , udaje ,ze polyka podawane mu tanletki a potem w lazience wymiotuje to co przyjal przed chwila (te scene zapamietalem) na koniec chyba ucieka z tego zakladu ,ale ktos go zaczal gonic i nie wiem jak sie film skonczyl , myslalem ,ze to lot na kuklczym gniazdem ,ale to nie to
|
|
|
|
|
Blade Runner
|
|
Blade Runner
kojarzy ktos film gdzie jakis dzieciak chory na autyzm rozwiazuje jakas zagadke/szyfr napisany chyba dla zartu przez pracownikow CIA i dzwoni na podany numer telefonu aby podac prawidlowa odpowiedz ..myslallem ,ze to 6 zmysl ,ale teraz ogladam i nie zanosi sie ,ze to to Byłeś blisko. To "Kod Merkury" - też z Brucem Willisem.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
kojarzy ktos film gdzie jakis dzieciak chory na autyzm rozwiazuje jakas zagadke/szyfr napisany chyba dla zartu przez pracownikow CIA i dzwoni na podany numer telefonu aby podac prawidlowa odpowiedz ..myslallem ,ze to 6 zmysl ,ale teraz ogladam i nie zanosi sie ,ze to to Byłeś blisko. To "Kod Merkury" - też z Brucem Willisem. wlasnie wiedzialem ,ze to z Willisem i zastanawialem sie jakim cudem to nie 6-ty zmysl ciekawe czy ktos bedzie wiedzial o drugim filmie czy to moze moja wyobraznia polaczyla skrawki roznych filmow 
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
12 małp? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Korzystajac z lini biezącego tematu :
Swego czasu,ogladalem jakis japonski (? - azjatycki w kazdym razie) thriller. Fabuła opowiadała o tym ze gosc prowadzacy nudne zycie,bodajze pracujacy w biurowcu dostaje smsa,z zadaniem wykonania czynnosci ktore doprowadzą go do nagrody. Zadan jest kolejno kilka,pierwsze na pewno dotyczy zabicia muchy.
Film z dekady 00-10 Kojarzy ktoś ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Korzystajac z lini biezącego tematu :
Swego czasu,ogladalem jakis japonski (? - azjatycki w kazdym razie) thriller. Fabuła opowiadała o tym ze gosc prowadzacy nudne zycie,bodajze pracujacy w biurowcu dostaje smsa,z zadaniem wykonania czynnosci ktore doprowadzą go do nagrody. Zadan jest kolejno kilka,pierwsze na pewno dotyczy zabicia muchy.
Film z dekady 00-10 Kojarzy ktoś ? http://azjamania.pl/film.php?Id=81313 Beloved (2006)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wielkie dzieki ! Film polecam.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
No właśnie panie domu mają klany,plebanie,Kocham Cię Polsko ale bunt gargulców - dla kogo to jest film ? W końcu dzieci o tej porze powinny już spać ! No ale cóż jak już Chrabąszcz napisał tvp to nie kino,,, Dzisiaj po raz pierwszy obejrzę 'Krótki film o zabijaniu' długo się do niego zabierało myślę że się nie zawiodę  ale jeszcze wydam opinię po obejrzeniu. Film oceniam na 7/10 dobry/bardzo dobry. Aktorsko bardzo dobrze. Mniej więcej ta sama półka dla mnie co 'Chrzest' , 'Lincz' , 'Symetria', 'Samowolka'. Półeczkę wyżej stawiam 'Dług' , 'Dom Zły' . Film pewnie nie wszystkim się spodoba ale dla mnie napewno nie był to stracony czas.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|