|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
pawel, laptop  po pierwsze sprawdz, czy bedziesz mial wszystkie sterowniki, nie wszyscy producenci robia jeszcze stery do XP. jesli beda to ok. prawdopodobnie bedziesz musial sie jeszcze pobawic z ustawieniami dysku w biosie.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ze sterownikami nie bedzie raczej problemu bo to starszy laptop... ale sie upewnie jeszcze.
Co masz na mysli z tym biosem ?:)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ze sterownikami nie bedzie raczej problemu bo to starszy laptop... ale sie upewnie jeszcze.
Co masz na mysli z tym biosem ?:) moze byc tak, ze dysk SATA trzeba bedzie ustawic na IDE, bo inaczej instalator xp nie wykryje.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
moze jakos ogarne, ostatnie pytanie - jesli sie okaze ze ma dysk SATA to kiedy zmienic w biosie SATA->IDE ? tak dokladnie, przed sama instalacja XP (przed samym wcisnieciem magicznego klawisza f7 czy jakis inne F ktore sie wciska) po zainstalowaniu ale przed uruchomieniem XP ? Ta druga wersja troche glupio brzmi ;]
XP wykrywa tylko ATA ?
|
|
|
|
|
Tenis Trader
|
|
Tenis Trader
Uruchamiasz lapka, wchodzisz najpierw do Biosa i zmieniasz tryb dysku z AHCI na IDE. Zapisujesz zmiany i odpalasz ponownie kompa z płytą XP. Klikasz od razu odpowiedniego F-a i wybierasz napęd CD z listy. Reszta prosta do ogarnięcia.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
moze jakos ogarne, ostatnie pytanie - jesli sie okaze ze ma dysk SATA to kiedy zmienic w biosie SATA->IDE ? tak dokladnie, przed sama instalacja XP (przed samym wcisnieciem magicznego klawisza f7 czy jakis inne F ktore sie wciska) po zainstalowaniu ale przed uruchomieniem XP ? Ta druga wersja troche glupio brzmi ;]
XP wykrywa tylko ATA ? moze byc tak, ze przejdzie instalacja bez problemu, a moze napisac, ze nie wykryl zadnych dyskow. trzeba to zrobic przed odpaleniem instalatora. nie pamietam jak to sie dokladnie nazywa w biosie, cos w stylu SATA MODE (SATA/AHCI/IDE). co do klawisza F6 w instalatorze, to jesli masz Toshibe to zostaje wgranie sterownikow z dyskieki (przez usb), nie ma z tego co pamietam w biosie opcji zmiany na IDE.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wszystko zależy jakiego lapka ma kolega . Jeśli to Toshiba to trzeba dograć sterowniki do XPka po przez spreparowanie płyty progamem nlite lub np po przez pendrive .Chociaż manewr z penem nie zawsze działa .
Jeśli inny producent lapka , dell ,lenovo , samsung ... wystarczy zmiana w biosie .
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
bodajze dell... sprawdze dokladnie co to ma za dysk, a pozniej naradzimy sie czy jest gotow poniesc odpowiedzialnosc za moje czyny  dzieki pawel, goget i raiders 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ok, instalowanie XPka poszlo, mieliscie racje co do AHCI/IDE, ze trzeba bylo przstawic, wlasnie instaluje  drugie pytanie - jaka przegladarke polecacie, liczy sie dla mnie przede wszystkim zeby nie zamulala kompa, chrome dobry wybor ?;d
|
|
|
|
|
A7
|
|
A7
Jeśli liczy się dla Ciebie szybkość, to zdecydowanie Chrome 
|
|
|
|
|
tkliwy nihilista
|
|
tkliwy nihilista
potrzebuję scrackować Windows 7 - wersja proffesional albo ultimate podeśle ktoś pomocny link z crackiem i/lub instrukcją jak to zrobić? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
potrzebuję scrackować Windows 7 - wersja proffesional albo ultimate podeśle ktoś pomocny link z crackiem i/lub instrukcją jak to zrobić?  Sam to sobie możesz ....  pobierz z neta już gotową wersję bo samemu nie jest to takie proste do zrobienia jak by się wydawało 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jakie rozszerzenia/innerzeczy polecacie doinstalowac do google chroma ?:)
|
|
|
|
|
A7
|
|
A7
Ad-Block, Mail Checker Plus for Gmail, Downloads,
to te podstawowe dodatki do Chrome.
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jak sprzedawca daje hologram (naklejkę z kodem ) to jakim cudem może to być lewizna ? Dzwonisz na info MS podajesz owy kod i ci sprawdzają legalność ... w razie W podajesz gdzie kupiłeś i wio na policję .
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Ta cena 600 PLN jest po prostu z kosmosu (chodzi o wersję do użytku domowego): http://www.ceneo.pl/8199786
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wracajac jeszcze do google Chrome.
Zainstalowalem adblocka, pozostale dwa wymienione srednio mi potrzebne.
Jeslik tos uzywal firefoxa to pewnie kojarzy dodatek 'tab mix plus', jest cos podobnego dla chrome'a ? Chodzi mi o mozliwosc otwierania ulubionych w nowych kartach, a nie w aktualnie otwartej karcie, troche to drazniace.
No i nadal szukam rozszerzeniach ulatawiajacych uzywanie przegladarki.
|
|
|
|
|
pewny piniądz
|
|
pewny piniądz
witam,czym najlepiej otworzyc plik .dwg?
|
|
|
|
|
Villain
|
|
Villain
Heja, mam taki problem  chce sobie zrzucic obraz z laptopa na TV bezprzewodowo (używając PS3) czytalem o opcji bodajże DLNA czy jakoś tak, sciagnalem Media Server, próbowałem uruchomnic i za cholere mi sie nie udaje, Na Windows Media Playerze nie widzi plejki, plejka nie widzi kompa i sam juz nie wiem, moze mi ktos wyjasni co trzeba sciagnac, zainstalowac i ustawic krok po kroku zeby to działało ? jak sie do tego ma firewall bo nie wiem czy to nie jest przyczyna...? z gory dzieki bo to pewnie troche pisania.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|