|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
[ Linked Image] I największy zjazd walutowy w dół od długiego czasu... 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
bbz a mam  z cena zakupu 0,53 astra w lodowce gant wywalony z mala strata dolarek
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
1,40 złamane  po upadku 2,95 na USD/PLN tak jak wczesniej pisałem idzie jak z płatka i o ile FED nie zacznie drukowac , zobaczycie kurs zielonego o jakim WAM się nawet nie śniło 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
hm 1,39 wybronione na razie , politycy i banksterzy mieszają , ta zabawa z frankiem  ale trendu i tak nie zmienią , jesteśmy w bessie , mozliwe 2-3 tygodniowe wybicie , jutro i w piatek czy bedzie , sie roztrzygnie , astra mocno niedowarościowana , polecam chocby na krótko POZDRO ELDO
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dzis poprzegladalem sobie troche wykresow i juz niedlugo bedziemy Rysiek grac do jednej bramki  Chodzi mi o zielona makulature ktora moze byc w cenie tylko ze nie bede jej pewnie skupowal ale inne produkty uzaleznione od jej wzrostu  Moze jakis certyfikat na spadek ropy albo cosik w tym rodzaju zeby zastosowac efekt synergii
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
Dzis poprzegladalem sobie troche wykresow i juz niedlugo bedziemy Rysiek grac do jednej bramki  Chodzi mi o zielona makulature ktora moze byc w cenie tylko ze nie bede jej pewnie skupowal ale inne produkty uzaleznione od jej wzrostu  Moze jakis certyfikat na spadek ropy albo cosik w tym rodzaju zeby zastosowac efekt synergii mysl dobra , ale jeszcze chyba nie teraz przewiduje małe odbicie w góre na ropie i na edku wiec jeszcze bym sie wstrzymał
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
dzisiaj wazne dane z makro jedne juz były słabiutki eksport u Niemców ale i tak wazniejsze beda te od usrakow , szanse na krotkie odbicie oceniam teraz na 50:50 USD/PLN powstało silne wsparcie na 2,97 jesli nie bedzie odbicia oczekuje spokojnego marszu na 3,13 potem 3,20 odwrotnie zjazd do 2,85 , dolca trzymam na koniec roku prognozuje o testowanie ubiegłorocznych szczytów 3,5-3,6 , ten scenariusz nie wypali tylko wtedy jesli bedzie Q3 , ale szanse na to oceniam słabo , do Feda chyba dotarło ze dalsze drukowanie nic w zasadzie nie daje , ze potrzebne sa realne ciecia w , czyli powrot do deflacji , hehe Mura ,żyjesz ? 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
zblizamy sie do dolnego ograniczenia kanału na EDKU 1,387-1,45 w którym tkwi od wielu miesiecy , jesli go przebije jazda juz bez trzymanki , a Eldo wraz z innym miłośnikami zielonymi juz zaczną się witać z niebem  chyba ze FED cos klapnie wieczorem,, chyba musi 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
RCCRUAOPEN +2.30% Szczerze mowiac dla nas lepiej jakby cos chlapnal bo wtedy akcje w gore dolar w dol ale za to sprezyna mocniej napieta wiec pozniej moglby o wiele mocniej odbic  Od jakiegos czasu na swiecie trwa wojna walutowa kto bardziej zeszmaci swoja walute, nie chce mi sie wierzyc ze Usiaki sie poddadza bez walki 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
RCCRUAOPEN +2.30% Szczerze mowiac dla nas lepiej jakby cos chlapnal bo wtedy akcje w gore dolar w dol ale za to sprezyna mocniej napieta wiec pozniej moglby o wiele mocniej odbic  Od jakiegos czasu na swiecie trwa wojna walutowa kto bardziej zeszmaci swoja walute, nie chce mi sie wierzyc ze Usiaki sie poddadza bez walki  jest jszcze druga opcja w tej walce dla usiakow , wesanie kapitałów do Stanów i rozwalenie strefy euro hehe ja stawiam na to 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
hehe rudy wyciąga sakiewke z zielonymi , tylko jak sie zbiorą sorose i goldmany to zrobią mu tu Argentynę jeszcze przed wyborami 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
No to Wegry zamiataja jeszcze lepiej jak u nas  -5,4 %  Czy ktos wlozyl igle w balon z napisem GOLD Gieldy leca ale i zloto w tej sytuacji nie rosnie jak zwykle tylko zaczyna sie mocno oslabiac...
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
No to Wegry zamiataja jeszcze lepiej jak u nas  -5,4 %  Czy ktos wlozyl igle w balon z napisem GOLD Gieldy leca ale i zloto w tej sytuacji nie rosnie jak zwykle tylko zaczyna sie mocno oslabiac... przeciez to proste mamy powrót króla  tej pogardzanej przez Ciebie zielonej makulatury  czy na długo ? FED = gruby , pokaze
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
po przebiciu dolnego kanału na Edku dna nie widac , moze 1,35 ale chyba bardziej 1,29  wtedy ok 3,30 zeta za dolca i wtedy sie zastanowie czy troche upłynnic tej makulatury 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Caly czas dolar to dla mnie szmaciana makulatura ale dlaczego na niej nie zarobic Ale nie bezposrednio tylko tak jak Ci pisalem  Mimo iz dolar jest zeszmacony to w konkursie na najbardziej zeszmacona walute euro i zlotowka bije go na glowe  podobno mamy pozegnac Grecje tak po cichu sie za kulisami mowi 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
Caly czas dolar to dla mnie szmaciana makulatura ale dlaczego na niej nie zarobic Ale nie bezposrednio tylko tak jak Ci pisalem  Mimo iz dolar jest zeszmacony to w konkursie na najbardziej zeszmacona walute euro i zlotowka bije go na glowe  podobno mamy pozegnac Grecje tak po cichu sie za kulisami mowi  mysle sobie tak, usraki dążą do rozwalenia euro , bo to najprostszy sposob do pokonania tej IV rzeszy zwanej UE  bo po co im jakas dodatkowa konkurencja która moze sie zjednoczyc z ich obecnie głownym wrogiem Chinami , rozbita Europa w im graj , a jak Niemcy wrócą do marki to bedzie ona strasznie strasznie droga i nikt od nich wtedy nic nie kupi , proste? 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
LOL temat ma 43 tys odwiedzin , Conrad poproszę o podwyżkę 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Niemcy o tym wiedza i dlatego hans musi wiecej zapierd..... w robocie na lezacego Greka ktory juz wydal swoje euraki i teraz chce wydawac niemieckie  dobra dzis troche uplynniam moj nowy produkcik bo takie dni nie zdarzaja sie czesto  RCSCRAOPEN +7 %
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
1,367 no jaka jazda , ile daje przebicie kanału  rudy dzielnie walczył dzisiaj z trendem, powinno byc juz 3,20, spoko bedzie wkrotce 3,50, a ja pozmaże sobie wtedy jaja na Malediwach 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|