Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
#4911487 12/09/2011 16:12
J
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
J Offline
Ogarnia mnie senność po jedzeniu, taka że po prostu nic nie robię i odpuszczam sobie obowiązki smile. Cukrzycy nie mam, prawdopodobnie powinienem coś zmienić w diecie (żadnej nie nigdy nie przerabiałem, bo nie mam kłopotów z wagą). Oczywiście problemu nie ma jeżeli mogę się poruszać, jednak najczęściej nie mam takiej możliwości i muszę siedzieć przed komputerem. Proszę o rady, bo z jedzenie w pracy nie zamierzam rezygnować.

Bonus: Unibet
Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by jerome
Ogarnia mnie senność po jedzeniu, taka że po prostu nic nie robię i odpuszczam sobie obowiązki smile. Cukrzycy nie mam, prawdopodobnie powinienem coś zmienić w diecie (żadnej nie nigdy nie przerabiałem, bo nie mam kłopotów z wagą). Oczywiście problemu nie ma jeżeli mogę się poruszać, jednak najczęściej nie mam takiej możliwości i muszę siedzieć przed komputerem. Proszę o rady, bo z jedzenie w pracy nie zamierzam rezygnować.

idz do lekarza smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
slaba silna wola tongue

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Dosyp do posiłku amfetamine, senność odejdzie...

Pooh-Bah
Pooh-Bah
albo zmien robote np. zatrudnij sie u łowców krabów tam nie zasniesz laugh

W
Wodzirej
Wodzirej
W Offline
proponuje zmniejszyc weglowodany w diecie, kiedys czytalem fajny artykul apropo tego, aby dzien zaczynac białkiem, gdyz to sprawia, ze nasz mozg jest "ozywiony" i jestesmy bardziej aktywni, a dzien konczyc weglami, bo to wprawia nasz mozg w "sennosc" i pomaga w zasnieciu, nie probowalem na sobie, gdyz ja nie mam takich problemow, ale ogolnie jak mialem okres, w ktorym jadlem tylko białka i warzywa to nie pamietam, abym chociaz raz był senny, a nie pijam kawy w ogole i zdarzaly sie dni na studiach, w ktorych musialem cos tam poczytac, a jak wiemy to najlepsza metoda na sen tongue

B
addict
addict
B Offline
nie mowicie ze jak zjecie porządny obiad w niedziele to nie chce wam sie spac...
normalna reakcja, zeby strawic taka ilosc jedzenia potrzebna energia , wiec nam zabiera organizm i czujemy sie senni laugh
przynajmniej ja sobie tak to tlumacze laugh

GRILL MASTER
GRILL MASTER
senny się staje człowiek kiedy ma wysoki poziom cukru we krwi, najbardziej podwyższają go (chyba?) produkty z wysokim indeksem glikemicznym,

http://dietamm.com/indeks-glikemiczny <--- tutaj fajna tabela które produkty mają niski/średni/wysoki IG

Ana <3
Ana <3
Originally Posted by jerome
Cukrzycy nie mam

ale możesz się nabawić cukrzycy II typu. zrób sobie krzywą cukrową. jeśli nie zmienisz nawyków, po 50tce 'pewna' cukrzyca II typu.

J
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
J Offline
OK, piwo, chleb, makarony i ziemniaki to główne składniki mojego pożywienia, z tej tabelki wynika, że pod względem indeksu glikemicznego mam przerąbane, co mam jeść? smile Sporo się ruszam i nie mam żadnych kłopotów z wagą, dlatego nigdy się dietą nie przejmowałem smile. Rzeczywiście jest coś w tym, że zjem sobie jajka w pracy i nie mam tej senności

B
addict
addict
B Offline
a miesa nie jadasz? przeciez to samo białko jest
mi sie wydaje ze po prostu organizm potrzebuje energi na przetrawienie jedzenia a spiac odpoczywasz

W
Wodzirej
Wodzirej
W Offline
Originally Posted by bamik14
a miesa nie jadasz? przeciez to samo białko jest
mi sie wydaje ze po prostu organizm potrzebuje energi na przetrawienie jedzenia a spiac odpoczywasz

najlepsze źródło energii to tłuszcze wink

jerome poczytaj rowniez o diecie rozdzielnej, to pozwoli zaoszczedzic troszke energii z trawienia

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
10 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, rymoholik, latajaca_holenderka, forty, Sensei, $-man, ANZELMO, poozon, betowiec, alfa), 12,186 gości, oraz 8 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,294
Posty5,838,153
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
6 hours ago