Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 27 z 31 1 2 25 26 27 28 29 30 31
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by ELDORADO
1,367 no jaka jazda , ile daje przebicie kanału smile
rudy dzielnie walczył dzisiaj z trendem, powinno byc juz 3,20, spoko bedzie wkrotce 3,50, a ja pozmaże sobie wtedy jaja na Malediwach grin

4 będzie też, więc uważaj na jaja, bo się spalą tongue

Bonus: Unibet
Joker
Joker
Originally Posted by zmarcin
1,367 no jaka jazda , ile daje przebicie kanału smile
rudy dzielnie walczył dzisiaj z trendem, powinno byc juz 3,20, spoko bedzie wkrotce 3,50, a ja pozmaże sobie wtedy jaja na Malediwach grin

4 będzie też, więc uważaj na jaja, bo się spalą tongue

hehe do 4 tez sobie troche zieleniny zostawię smile
póki co chyba jakas korekta , takie gwałtowne zejscie na Edku o 500 pipsów , powinoo skonczyc sie jakas podbitką na 1,39 chociażby , ale czy na pewno będzie ? jesli nie , to inni lecąw otchłań , a my do nieba smile

Last edited by ELDORADO; 12/09/2011 12:21.
Joker
Joker
zajadka na zielonego/złotego ? sprzedajemy ( czesc w moim przypadku ) przed Fedem ,czy lecimy z trendem dalej nie zwazajac co klapnie FED ( o ile FED go nie wybije rzecz jasna Q3 , tu jest ryzyko ) confused
na forex 1,35 trzyma sie jednak dosc mocno , wiec podbitka staje sie coraz realniejsza

Joker
Joker
na razie to wygląda na odbicie zdechłego kota , 1,29-1,31 tam to się chyba rozstrzygnie smile

Joker
Joker

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Panowie, trzeba tu omówić najważniejsze, czyli co tu robić z sytuacją na CHF? smile

Jeśli zamierzają bronić kursu 1,20 do EUR, to czy posiadacze Euro nie powinni przerzucić wszystko co mają na Szwajcara? Ciężko sobie wyobrazić, by Euro urosło do poziomu 1,25 czy 1,30 bo presja jest kompletnie w drugą stronę, tak więc zawsze w najgorszym przypadku będzie można wrócić do Euro po 1,20.

Natomiast jeśli jakiś mega-krach spotka Euro to z pewnością stosunek 1,20 przestanie być aktualny, bo jeśli na świecie np. wybuchnie panika ze względu na bankructwo Grecji i pewnie Włoch i Euro mocno ucierpi to Szwajcarzy momentalnie odstąpią od tego ustalenia. Tym bardziej że w czasach paniki ich waluta i tak jest #1 pod względem pożądania, i jeśli miałaby tonąć z Euro zamiast rosnąć to wtedy już w ogóle cały świat by w takich chwilach się chciał przerzucić na CHF...

Według mnie trzeba wejść na CHF i czekać aż na świecie zacznie się łubudubu....

Joker
Joker
dolarek smile
3,20 przekroczone smile

co do franka , chca go za wszelką cenę zeszmacić , ale on łatwo się nie da , kto go ma radze nadal trzymac smile

I
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
I Offline
Co do franka to moje zdanie jest takie ze nie ma sie co kopac z koniem bo moze wzrosnie a moze i nie ?!
Lasow w Szwajcarii jest duzo wiec jakby co mozna dodrukowac i bornic swojej waluty a inflacja ?! Prosze Was nie az taka straszna Helwetom jak sie wydaje - takze moja rada ostroznie

co do Dolara to Rysiek mysle ze 5 zl w przyszlosci jest nawet mozliwe ale tak z marszu nie powinni przejsc 3,2 nawet nie byloby wskazane wink
Czekam na korekte na zniesienie 50% fibo i wtedy rozwaze zakup w okolicach 2,97-3 piwo

A
Pooh-Bah
Pooh-Bah
A Offline
Dziś na wszystkich portalach pojawił się "news" o zadłużeniu na łeb Polaka w kwocie minimum 80 tys zł.

Coś o czym wiadomo od dawna w kontekście możliwości wypłat zobowiązań w perspektywie dziesięcioleci, temat omawiany dziesiątki razy w specjalistycznych blogach, portalach, dotąd nie był zauważany przez "masówki".

Do dziś.
Przypadek to czy zaplanowane działanie ..?

Joker
Joker
no to odbicie mamy teraz cel 1,39 , potem albo zjazd (Q3) albo nowe szczyty ,
a w mojej lodówce Astra szaleje piwo
dokupilem Zenka , cały czas czuje ze tu porysujemy w końcu niebo
POZDrO
ELDO

S
S Offline

Co rozumiesz poprzez stwierdzenie "porysujemy niebo"? BBZ spadł z ponad 1 zł do 40 paru groszy, więc samo przekroczenie złotówki to dłuuuuuga droga, a nawet 50 groszy póki co jest mało realne. Straszne przekręty odchodzą na tej spółce. Prędzej będzie zejście poniżej 40 groszy niż jakieś odbicie, a nowych szczytów nie będzie tu przez wiele lat.

V
veteran
veteran
V Offline
Originally Posted by Conrad
Panowie, trzeba tu omówić najważniejsze, czyli co tu robić z sytuacją na CHF? smile

Coś w tym jest. Coraz pewniejszym głosem nawet politycy mówią, że Grecji nie da się uratować. A jak dupnie, to znowu franek zacznie szybować.

S
S Offline
Czy ktoś wie co się dzieje z Boryszewem? Kiedyś ta spółka miała ciągle duże plusy, a teraz lecą w ekspresowym tempie w dół.

J
pewny piniądz
pewny piniądz
J Offline
popatrz miedzy innymi na to ile emisji bylo wciagu ostatniego roku na BRS,teraz opada pod swoim ciezarem

Joker
Joker
Originally Posted by saturas25

Co rozumiesz poprzez stwierdzenie "porysujemy niebo"? BBZ spadł z ponad 1 zł do 40 paru groszy, więc samo przekroczenie złotówki to dłuuuuuga droga, a nawet 50 groszy póki co jest mało realne. Straszne przekręty odchodzą na tej spółce. Prędzej będzie zejście poniżej 40 groszy niż jakieś odbicie, a nowych szczytów nie będzie tu przez wiele lat.

sprzedales ze stratą pewnie
a tu taki fundament , wystarczyło przeczekac jak leszcze się wyleszczą , albo wejsc ponownie jak ja cool

http://www.bbizeneris.pl/pl/centrum-informacyjne/ozen-plus-sp-z-oo-proces-produkcji.html
http://www.bbizeneris.pl/pl/centrum...ace-na-farmie-wiatrowej-w-blaszkach.html
http://www.bbizeneris.pl/pl/centrum...-na-budowie-biogazowni-w-boleszynie.html

to tak pierwsze z brzegu , ponownie skupiłem go prawie z dna , bedzie rakieta ooo

S
S Offline
sprzedales ze stratą pewnie
a tu taki fundament , wystarczyło przeczekac jak leszcze się wyleszczą , albo wejsc ponownie jak ja cool

Najpierw sprzedałem ze stratą, potem troszkę odrobiłem na kilka razy kupując i sprzedając na podbitkach, a teraz niestety znowu jestem umoczony po 55 groszy i wątpię, bym odrobił w ciągu najbliższych miesięcy.

Ciągle piszesz o fundamencie i ok, masz rację, ale mało jest spółek, którym DOSKONALE się powodzi, które są mocno niedowartościowane, a ciągle spadają? Jak w takim razie wyjaśnisz ciągle spadki na Polnordzie, Gancie, CDRED, Midas? Na szczęście nie mam żadnej z tych spółek, ale ci co mają to naprawdę czują się oszukani, a ta ostatnia spółka to już w ogóle mega przekręt, większy niż Petrol wink.
Skąd pewność, że Zenek nie spadnie na 10-20 groszy i gra będzie przez lata na tych poziomach? To, że spółka osiąga sukcesy wcale nie oznacza, że kurs będzie rósł.

Trzymam dalej te BBZ, ale w cuda nie wierzę, złotówki w ciągu kilka lat na pewno nie przekroczymy.

I
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
I Offline
Originally Posted by Inzaghi78
co do Dolara to Rysiek mysle ze 5 zl w przyszlosci jest nawet mozliwe ale tak z marszu nie powinni przejsc 3,2 nawet nie byloby wskazane wink
Czekam na korekte na zniesienie 50% fibo i wtedy rozwaze zakup w okolicach 2,97-3 piwo

idzie jak po sznurku piwo
pisalem kilka dni temu ze nie przejdziemy z marszu 3,2 i tak sie stalo wiec teraz korekte ktora mozna wykorzystac do zakupow wink

C
C Offline
Originally Posted by Vorspringer
Originally Posted by Conrad

Coś w tym jest. Coraz pewniejszym głosem nawet politycy mówią, że Grecji nie da się uratować. A jak dupnie, to znowu franek zacznie szybować.

No właśnie, zamiast teraz walczyć o każdy procencik to nie wiem czy nie lepiej (i bezpiecznej) przygotować się już na wielkie łubudubu na rynkach jak Grecja i być może Włochy wpadną w czarną dziurę. Ciekawe co też z Japonią, bo tam to zadłużenie jest tak potężne, że bije wszystkich na świecie: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_public_debt

Na razie to CHF może de facto podtrzymywać Euro i nie pozwolić mu zbytnio spaść, do tego nie ma presji na ludziach by wyzbywać się Euro skoro mogą w każdej chwili bezpiecznie przejść na CHF po "gwarantowanym" kursie 1.20. Ale jak wybuchnie panika to kurs może zostać tymczasowo zachwiany i Szwajcarzy na pewno nie będą w takich chwilach skupować bez ograniczeń. Na długą metę Euro przetrwa i będzie się miało bardzo dobrze, nawet lepiej bez takiej Grecji, ale zanim to nastąpi to będzie można zarobić na strachu i niepewności rynków.

Joker
Joker

idzie jak po sznurku piwo
pisalem kilka dni temu ze nie przejdziemy z marszu 3,2 i tak sie stalo wiec teraz korekte ktora mozna wykorzystac do zakupow wink

tez tak pisałem hehe , spadło o ponad 500 pipsow na Edku musiała wrecz byc jakas korekta , ktora przy okazji wzmocniła złotego śmiecia grin co dalej ? okolice 1,39 to poziom neutralny , FED wyprzedził ruch obiecał że zacznie drukować dla europejskich bankrutów , jesli to już wszystko z jego strony , to spadamy dalej na edku jesli ma cos jeszcze do "stymulowania" to mozliwa zmiana trendu i wracamy do giełdowego kasyna , w którym az sie roi od okazji......

M
newbie
newbie
M Offline
ELDO pod twoim oknem bedzie impreza:
http://biznes.onet.pl/ministrowie-we-wroclawiu,18543,4851471,1,news-detal

może podsłuchasz coś ciekawego? smile

Strona 27 z 31 1 2 25 26 27 28 29 30 31

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
10 zarejestrowanych użytkowników (latajaca_holenderka, rafal08, forty, rymoholik, Sensei, betowiec, alfa, aker, akagi, burbon), 1,906 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,280
Posty5,831,865
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025