Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 15 z 18 1 2 13 14 15 16 17 18
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Na TVP Kultura aktualnie leci:

Ubu Król

Jeśli ktoś nie oglądał, to polecam, surrealistyczny odlot, plejada polskich gwiazd.

Polecam

Bonus: Unibet
G
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
G Offline
Originally Posted by maaajo
Originally Posted by Gaske
Jest cos wartego obejrzenia z seriali, ktore dopiero sie zaczynaja w USA?

Ja od siebie mógłbym polecić Suits, dopiero 11 odcinków wyszło smile

Nie lubie takiego klimatu, ale obejrze 1-2 odcinki i zobacze. piwo

Przejrzalem kilka trailerow tych nowych produkcji i:

Ringer [od 13.09]

Person of interest [22.09]

dla ogladajacych inne,
Dexter od 02.10, The Killing i The Event chyba poki co w ramowce nie ma ;/

old hand
old hand
Ktoś pytał o "Tree of Life" :-) Znalazłam info, że premiera na DVD (w USA?) jest zaplanowana na 11 października :-)

V
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
V Offline
jeśli ktoś szuka dobrego filmu na wieczór albo w ogóle to mogę polecić "Arlington Road" (1999) - nawet na czasie w związku z rocznicą zamachu na WTC

w rolach głównych Jeff Bridges i Tim Robbins

no risk no fun
no risk no fun
Oglądał ktoś może serial Suits ? czy coś w tym stylu ?

Kilka osób mi już polecało. Godny uwagi ?

Originally Posted by Amir_Khan
Oglądał ktoś może serial Suits ? czy coś w tym stylu ?

Kilka osób mi już polecało. Godny uwagi ?

Kto co lubi, taki luźny serial prawniczy. Da się obejrzeć, nie trzeba myśleć smile
Jak lubisz seriale obejrzyj Rodzinę Soprano, Nip/Tucka, The Shield, Sons of Anarchy.

Z luźnych seriali Burn Notice (współczesny McGyver).

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Zmarł Andy Whitfield, serialowy Spartakus. Wielka szkoda frown

G
Tata
Tata
G Offline
"Baby sa jakies inne" - pod ktoś może kiedy ten film leci w kinach w Warszawie;] nie moge znależć 'rozpiski' frown

V
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
V Offline
Przez przypadek trafiłem na "I come with the Rain" (2008) - całkiem fajny film. Drugi, który można obejrzeć w przypływie wolnego czasu to "In The Electric Mist" (2009).

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Originally Posted by Gib01
"Baby sa jakies inne" - pod ktoś może kiedy ten film leci w kinach w Warszawie;] nie moge znależć 'rozpiski' frown

premiera ponoć 14 października

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Don Juan Demarco - spodziewałem się czegoś z wiekszym ładunkiem emocjonalnym, a tu przyjemna odmiana. Lekki, przyjemny film, po seansie można nabrać na chwilę trochę dystansu do rzeczywistości. Chyba dobry na depresje wink Fajne monologi Deppa plus Brando. 7/10

Dog Day Afternoon - inna ciekawsza konwencja, od dzisiejszych filmów tego typu, inny, taki mniej hoolywoodzki, też sposób ukazania postaci- reżyseria podobała mi się bardzo chociąż można mieć inne zdanie. Genialny Pacino grający bardzo ciekawego głównego bohatera. trzeba zobaczyć.

Czyż nie dobija się koni? - nie podobał mi się. Reżyser pokazuje oczywisty problem bez przedstawienia przynajmniej namiastki rozwiązania. W ogóle tezy które stawia są moim zdaniem nie do obronienia i nic nie wnosza. Do tego płytka fabuła i 'czerstwe' dialogi. Zimna i opryskliwa Jane Fonda to też nie jest to co chciałbym oglądać. Całość sprawnie zrealizowana i tyle. Nie wiem jak się można tym zachwycać.

Byłem też ostatnio w kinie na Crazy, Stupid, Love.
Pozytywne zaskoczenie. To bardziej dramat niż komedia romantyczna chociaż są też fragmenty szczerze śmieszne i tandetnie-bajkowo naiwne. Dobra obsada (najlepszy Carell i Marisa), dobre dialogi. Jeżeli ktoś chce obejrzeć coś na dużym ekranie to biorąc pod uwagę szajs jaki zalewa teraz kiba ten film jest godny polecenia.

W
Wodzirej
Wodzirej
W Offline
ogladalem ostatnio cztery filmy

To tylko sex

ogolnie podobal mi sie, zabawny, dobra obsada, dla relaksu jak najbardziej, daje 6-6,5/10

Klik i robisz co chcesz

nie ukrywam, ze lubie filmy Sandlera, miala to byc komedia, jednak jest to komedia polaczona z dramatem, ciekawy przekaz, ze w zyciu liczy sie cos wiecej niz pieniadze itp, momentami bardzo zabawny, daje rowniez takie 6,5/10

Żona na niby

tutaj caly czas sie praktycznie śmiałem, a po scenie z owca nie moglem sie przez chwile przestac śmiać, przypadł mi do gustu ten film po prostu, a ta śliczna blondynka to dodatkowy smaczek, chociaz Jenifer tez mi sie bardzo podoba, dobra rozrywka na wieczor, 8/10 w tym rozrywkowym gatunku

Kolekcjoner kości

dobra obsada, mnie w miare trzymal w napieciu, ja lubie kryminały, jakas zagadka do rozwiklania byla, trzeba bylo troszke pokombinowac, zakonczenie zaskakujace w sumie, ja spodziewalem sie troszke innego, ale i tak daje mu dobre noty, a te usta mlodej Angeliny... daje takie 7-7,5/10

na dzisiaj mam zaplanowana "Teorie chaosu" lub "Sprzedawców" sam jeszcze nie wiem, ktora "rozrywke" wybiore

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
z wyzej wymienionych tylko 1-wszej pozycji nie widzialem,
bardziej Ci polecam Teorie Chaosu, b dobry film.
JA na dzisiaj zaplanowałem film Faster, oraz Death Race2 (ogladałem 1 ,i naprawde solidna sensacja "Statham'owska" teraz w roli głownej Bean ,oraz znany z Maczety Danny Trejo) chcoiaz opinie nie za ciekawe.

W
Wodzirej
Wodzirej
W Offline
Żonie na niby ile dajesz? bo jestem ciekawy czy tylko mnie sie tak podobal czy innym tez tongue

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
nie przepadam za Sandlerowskimi komediami:P ,
ale ta była nawet przyjemna:)
w ogólnej kategorii max 5
w kategorii komedii romantycznych z 7 ma:).

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
miało byc tam max6*
co do komedii to uwielbiam takie pozycje jak np. City Island, Hot Fuzz,czy Death at a Funeral ...

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Bet3654
Death at a Funeral ...

Są dwie wersje tego filmu, oryginał z 2007 roku i późniejszy remake chyba amerykański. Ta pierwsza jest rewelacyjna i również polecam. A tą drugą oglądałeś? Bo nie wiem czy warto szukać...

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
Originally Posted by Ghost
Death at a Funeral ...

Są dwie wersje tego filmu, oryginał z 2007 roku i późniejszy remake chyba amerykański. Ta pierwsza jest rewelacyjna i również polecam. A tą drugą oglądałeś? Bo nie wiem czy warto szukać...
oglądałem tylko 1-wsza wersje,
i szczerze mówiąc ,już wole drugi raz obejrzec Brytyjska wersje, niz kolejną typową dla Amerykanów kalke ...,
chociaz ta podobna godna uwagi.

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Originally Posted by Ghost
Death at a Funeral ...

ja widziałem.
wersja z murzyńską rodziną. świetny Dany Glover i dobry Marsden.

komedyjka dla zabicia czasu.

Blade Runner
Blade Runner
Originally Posted by Wojtas_
Żonie na niby ile dajesz? bo jestem ciekawy czy tylko mnie sie tak podobal czy innym tez tongue

Wyjątkowo ciężkostrawna sraka ten film. Idiotyczny, przegadany z żartami wymuszonymi jak mój klocek przed podróżą pociągiem na drugi koniec Polski.
Wyłączyłem tą chałę po pół godzinie.

Strona 15 z 18 1 2 13 14 15 16 17 18

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
5 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, latajaca_holenderka, Sensei, burbon, forty), 2,589 gości, oraz 7 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,294
Posty5,839,336
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026