Tu jest właśnie wyższość Premiership, że kibice tam potrafią takie teksty stworzyć, że bez bluzgów są i tak 100x mocniejsze. Mniej prostactwa, a bardziej inteligentną grą słów można przecież do tego podejść. A będzie bolało dużo mocniej. Tak jak kibice Manchesteru śpiewając na cześć Terrego i jego umiejętności przy wykonywaniu karnych... Dużo boleśniejsze skojarzenia niż zwyczajne wyzwanie go od kurw.
Do skandalu doszło podczas meczu Carling Cup pomiędzy Leeds United a Manchesterem United. Najpierw kibole United zaintonowali piosenkę o śmierci dwóch kibiców Leeds, którzy zostali zamordowani 11 lat temu w Turcji, a potem druga strona "odpłaciła się" tym samym o katastrofie lotniczej drużyny Manchestery United 1958.
Najpierw kibole United zaintonowali piosenkę o śmierci dwóch kibiców Leeds, którzy zostali zamordowani 11 lat temu w Turcji, a potem druga strona "odpłaciła się" tym samym o katastrofie lotniczej drużyny Manchestery United 1958.
Rzeczywiście mało prostactwa i bardzo inteligentna gra słów
Za zamieszki podczas sparingowego meczu z Szachtarem Donieck turecka federacja ukarała klub Fenerbahce w nietypowy sposób. Wtorkowy mecz mogły obejrzeć tylko kobiety i dzieci do lat 12. Frekwencja ponad 41 tys
Przez przypadek w ręce wpadała mi wyborcza. O co chodzi tej gazecie? Ciekawy wywiad z badaczem środowiska kibiców, ale jak można być tak nieobiektywnym.
"Tam przychodzi dzicz stąd te metody" "Jechałem kiedyś pociągiem z kibolami. Pijana dzicz" "A ja sobie nie życzę, żeby banda kiboli robiła na meczach szopkę z okazji Powstania Warszawskiego." itd.
Oglądałem relacje ze spotkania Tuska z Kibicami/Kibolami.
Ludzie, nóż się w kieszeni otwiera, czy w rzeszy kibiców nie ma inteligentnych ludzi, którzy są w stanie zadać pytanie? Sorry, z całym szacunkiem dla kibiców, ale moja 7mio letnia córka sprawniej się wypowiada i potrafi układać sensowniejsze wypowiedzi. Nie dziwiła mnie pełna pobłażania mina Tuska.
Na zjawisko patrzę z boku, wielbicielem PO nie jestem, swoje mecze zaliczyłem, środowisko kibicowskie z powodów rodzinnych znam bardzo dobrze w Szczecinie i w Łodzi. Po prostu kiedy taka jest "twarz" kibiców to się nie dziwię negatywnemu odbiorowi w mediach.
polecam wywiad - są to fragmenty rozmowy z badaczem środowiska zachowań kibiców dr. Dominikiem Antonowiczem z Instytutu Socjologii Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu
ma dojść do spotkania Tuska z przedstawicielami stowarzyszeń.
za wcześnie się wysłało
Troche siła rzeczy się nad tym zastanwiałem i doszedłem do wniosku, że miłosciwie nam panujący szmaciarz postanowił obrócić sytuacje na swoja korzyść. samo to, że teraz sam z siebie podszedł do kibiców z Białegostoku daje do myślenia. Nie wiem jaki jest cel tego spotkania i jakie sprawy mają być omawiane. Mam tylno nadzieję, że stawią się tam na prawdę łebscy ludzie którzy nie dadzą się wykorzystać jako marionetki w kampanii wyborczej, bo to chce osiagnąć Rudy- każdy kto nie jest ślepy musi widzieć, że jest to element kampanii a nie chęć wypracowania skutecznych rozwiązań. Mam nadzieje, że osoby na tym spotkaniu bedą pamietać, że to kibice wymusili te rozmowy i nie dadzą się wypchnąć poza meritum. To kibice wymusili to spotkanie i to pod nasze dyktando ma sie ono toczyć.
ma dojść do spotkania Tuska z przedstawicielami stowarzyszeń.
za wcześnie się wysłało
Troche siła rzeczy się nad tym zastanwiałem i doszedłem do wniosku, że miłosciwie nam panujący szmaciarz postanowił obrócić sytuacje na swoja korzyść. samo to, że teraz sam z siebie podszedł do kibiców z Białegostoku daje do myślenia. Nie wiem jaki jest cel tego spotkania i jakie sprawy mają być omawiane. Mam tylno nadzieję, że stawią się tam na prawdę łebscy ludzie którzy nie dadzą się wykorzystać jako marionetki w kampanii wyborczej, bo to chce osiagnąć Rudy- każdy kto nie jest ślepy musi widzieć, że jest to element kampanii a nie chęć wypracowania skutecznych rozwiązań. Mam nadzieje, że osoby na tym spotkaniu bedą pamietać, że to kibice wymusili te rozmowy i nie dadzą się wypchnąć poza meritum. To kibice wymusili to spotkanie i to pod nasze dyktando ma sie ono toczyć.