Tak wiem wiem, ale na tym filmiku jak i mnostwie innych od BBC o podobnej tematyce, sa takie ujecia ktore nie wydaje mi sie zeby dzialy sie w okresie jednego dnia(a moze?). Ewentualnie moga zostawiac kamerke i nagrywaja przez np. 72h ale gdzie jest noc ?
To czy kamerkę ustawiono na jeden dzień, a potem puszczono cały materiał w kilka sekund jest bardzo łatwo poznać. Trzeba się przypatrzeć jak zachowuje się otoczenie. Jeżeli rybki szybko pływają, ludzie szybko chodzą itp. to widać, ze to po prostu długi materiał, który został przyśpieszony. Natomiast jeżeli jest gładkie przejście z dnia na noc to zrobiono jeden ruch kamery, a potem wrzucenie takiego efektu w After Effects wcale nie jest trudne, tylko czasochłonne. http://www.videocopilot.net/tutorials/day_to_night_conversion/ tutaj masz pokazane jak takie coś się robi :-) A tak naprawdę możliwe jest, ze niektóre ujęcia zrobiono jeszcze inaczej. Jeżeli chodzi o grafikę 2d, 3d oraz obróbkę video to na wszystko są tysiące różnych sposobów. No ale sporo też zalezy od materiału wyjściowego :-)
Powiedzcie mi ktoś, dlaczego tak nie jest w Polsce. A jeśli jest, to gdzie?
Gdybym był dealerem np. Audi, to z miejsca podpisuję umowę z czołowym polskim Klubem, tak to dogadujemy, że piłkarz zamiast zarabiać, strzelam, 30000 zł (co wcale dużo w czołowych Klubach nie jest), będzie zarabiał 27000 zł, a 3000 zł idzie na ratkę Audi, które Klub dostaje w leasing..
Ja mam od strzały sprzedane 20 samochodów, robię wielki event przy okazji odbioru fur, mega dobra reklama.. Po dwóch latach samochody wymieniam na nowe, wątpię, by ktokolwiek stawiał zaporowe ceny na te dwuletnie auta, puszczam je w rynek znów zarabiając.. A dla Klubu znów paria nóweczek..
Samolot pasażerski Boeing 767 ma problemy z podwoziem i nie może wylądować na lotnisku im. Fryderyka Chopina w Warszawie - podała TVN 24. Na pokładzie znajduje się 230 osób.
Maszyna, lecąca z Nowego Jorku do Warszawy, miała planowo wylądować o godz. 13.35, lecz do tej pory krąży nad lotniskiem.
Na płytę lotniska ściągnięto 10 zastępów straży pożarnej.
Lotnisko zostało zamknięte dla innych samolotów.
Rzecznik lotniska Okęcie powiedział w TVN 24, że pilot zgłosił problem "z wysunięciem klap potrzebnych przy lądowaniu". Potwierdził, że samolot cały czas jest w powietrzu.