|
|
member
|
|
member
A nikogo nie interesują polskie seriale?,też są niektóre ciekawe,trochę może takie babskie,przepraszam kobiece,ale ciekawe.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Tzn. które? Ja nie przepadam za tasiemcami w stylu 'Pierwsza miłość' itp., bo i tak nie oglądam TV. Jeśli chodzi o te, które pojawiają się co tydzień, np. 'Przepis na życie', to... aktualnie niczego nie śledzę, bo właśnie wspomniany PnŻ jest... słaby.
|
|
|
|
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
|
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
A nikogo nie interesują polskie seriale?,też są niektóre ciekawe,trochę może takie babskie,przepraszam kobiece,ale ciekawe. Bez jaj, sztuczna gra aktorow, a dzieci ktore biora do seriali to ewidentnie widac ze po znajomosc. 'mamo ale dlaczego moj tatus nie zyje' i dzieciak usmiecha sie obok kamery do prawdziwego ojca  zenada
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Polskie seriale kryminalne są bardzo dobre. Polskie seriale komediowe - niektóre to kompletne gówna (nie chcę nawet wymieniać) , niektóre naprawdę potrafiły rozbawić np.Miodowe Lata dla mnie były ok. Polskie seriale telenowelowe - w większości dno. Dialogi jak z kosmosu, jakby scenariusz pisała Jolanta Kwaśniewska. Kiedyś było z tym lepiej np. 'W Labiryncie' - to był serial naturalny bez przesłodzonych dialogów. Stare Polskie Seriale -  tutaj jest klasa światowa. Seriale typu 'Dom' czy 'Daleko od Szosy' były poprostu świetne,mądre i naturalne. taka moja opinia.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ogólnie mam wrażenie że kiedyś traktowano widza poważnie, jako osobę inteligentą dzisiaj jak oglądam klan (od czasu do czasu popełnię takową zbrodnię) to mam wrażenie że albo oni sobie robią jaja i to jest serial komediowy (w najlepszym wypadku SF), albo mają widza za kompletnego kretyna który uwierzy że tak ludzie rozmawiają i tak wygląda życie.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Terra Nova ... ale to jest słabe. Metr mułu
Mentalist trzyma poziom, pierwszy odcinek nowego sezonu pierwsza klasa
|
|
|
|
|
Villain
|
|
Villain
Zaczalem ogladac na Foxie "The Killing" - Dochodzenie. Całkiem fajnie zrealizowany, wciagajaca historia, ciekawe postaci. Tylko obawiam sie ze z czasem ebdzie nudny i bedzie sztuczne nagromadzenie watkow bo ile mozna rozkminiac jedno morderstwo... Troche podobny do polskiego "Gliny" tylko tam jedna zbrodnia to były 2-3 odcinki, a tutaj chyba cały sezon..
Niemniej po 5-ciu odcinkach uwazam ze warto
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
Wczoraj na lotnisku kupiłem "The Killing", akurat na dvd wyszedł ten remake choć trochę się zastanawiałem czy lepiej nie zabrać się za oryginał (chyba w języku duńskim). Obejrzałeś go może wcześniej czy od razu zacząłeś od amerykańskiej wersji? No i przy okazji "Fringe" S3 też wziąłem.  Nikt nie oglądał serialu BBC "Outcasts"?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Z the Killing wersją by USA jest problem. Generalnie film jest ciekawy, fabuła, postaci wszystko ok, tylko że jest tam materiału na 1 sezon (i oryginalny duński tak ma). Początek sezonu USA jest świetny, ale że się spodobał, to postanowili zrobić z tego więcej niż jeden sezon, czyli kilka odcinków niepotrzebnych, nic nie wnoszących, zapchaj dziury, żeby można było akcję na 2 sezon rozciągnąć. I za to niestety ta wersja ma wielkiego minusa. Mógł być świetny remake, postanowili jak najwięcej zarobić i film mnóstwo stracił. Kto po roku pamięta szczegóły śledztwa, postaci i ich relacje. Genearlnie można obejrzeć, ale zakończeniem można się rozczarować 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Co do Outcasts to miałem o nim wspomnieć miażdżąc Terra Novę, bo serial jak dla mnie o wiele lepszy fabularnie, ciekawsze postaci, a będący przynajmniej z założenia niemal identyczny czyli kolonizacja nowego świata. Mi się bardzo spodobał, może dlatego tak się rozczarowałem Spielbergiem.
W ogóle Anglicy robią coraz lepsze seriale
|
|
|
|
|
Villain
|
|
Villain
Z the Killing wersją by USA jest problem. Generalnie film jest ciekawy, fabuła, postaci wszystko ok, tylko że jest tam materiału na 1 sezon (i oryginalny duński tak ma). Początek sezonu USA jest świetny, ale że się spodobał, to postanowili zrobić z tego więcej niż jeden sezon, czyli kilka odcinków niepotrzebnych, nic nie wnoszących, zapchaj dziury, żeby można było akcję na 2 sezon rozciągnąć. I za to niestety ta wersja ma wielkiego minusa. Mógł być świetny remake, postanowili jak najwięcej zarobić i film mnóstwo stracił. Kto po roku pamięta szczegóły śledztwa, postaci i ich relacje. Genearlnie można obejrzeć, ale zakończeniem można się rozczarować  to lipa troche ze tak to przeciagaja, tak jak pisalem wczesniej, poczatkowe odcinki naprawde niezłe... ale piszecie ze sie spierdoli... NIe wyjasni sie zbrodnia w 1-szym sezonie ?? przeciez to totalnie bez sensu..
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Można napisać że sezon się kończy w środku akcji 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Na TVP2 Chłopaki nie płaczą tyle lat minęło i wciąż mam słabość do tego filmu 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Na TVP2 Chłopaki nie płaczą tyle lat minęło i wciąż mam słabość do tego filmu  nie ty jeden  p.s 1 odcinek person of interest daje rade - polecam !!
|
|
|
|
|
|
|
W ogóle Anglicy robią coraz lepsze seriale Mi się bardzo podobał "Survivors" (remake), choć tak jak kiedyś wspomniał Mitul każdy odcinek się kończy tym, że kogoś gonią/szukają.  Dobry jest też "Identity". No i jeszcze lekko związany z sci-fi serial "Paradox".
|
|
|
|
|
Blade Runner
|
|
Blade Runner
Kurde, Conrad - Ty chyba wszystkie seriale świata oglądasz?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mi się bardzo podobał "Survivors" (remake), choć tak jak kiedyś wspomniał Mitul każdy odcinek się kończy tym, że kogoś gonią/szukają.  Dobry jest też "Identity". No i jeszcze lekko związany z sci-fi serial "Paradox". To sobie sprawdzę. Mi się bardzo podobał Luther, trochę mniej Misfits. Jednym z lepszych jakie oglądałem to Life on the Mars, tu nawet zrezygnowałem z amerykańskiej wersji, żeby sobie dobrego wrażenia nie psuć 
|
|
|
|
|
|
|
Kurde, Conrad - Ty chyba wszystkie seriale świata oglądasz? Niestety więcej tego gromadzę niż jestem w stanie obejrzeć, ale w dużej mierze skupiam się na angielskich produkcjach i te akurat oglądam "poza kolejnością".
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
"Szefowie Wrogowie" Polecam, chyba najlepsza komedia jaką widziałem w ostatnim czasie. Super teksty i świetna obsada  Widział ktoś może "Statek" (El Barco)? Dziś na axn zaczynają puszczać pierwszy sezon. Fajne? :>
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Mi to polecił znajomy mówiąc, ze jeśli podobał mi się Internat, to Statek też mi się spodoba.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|