|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Domnikana to wyspa ,wolałbym oprócz leżenia na plaży coś pozwiedzać.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Domnikana to wyspa ,wolałbym oprócz leżenia na plaży coś pozwiedzać. bermudy
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Ja szukam wczasów po 20 września. Najlepiej tydzień, all inclusive. Tylko UE, bo niestety paszport mi wygasł. Co wwwujek możesz polecić w tym terminie?
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
wwwujek wyczyść priv 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
chciałem zabukować hotel i mam pytanie jezeli w hotelu będe w piątek o 3 rano a wyjade o 23 w czwartek to powinienem zabukowac hotel: - od piatku do piatku, - od czwartku do czwartku - czy od czwartku do piatku?? i czy na greckiej wyspie kos w pierwszym tyg. października jest szansa na opalanie i kąpiel w morzu??
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jak na moje to wychodzi od czwartku do piątku.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
@kover tylko że w ostatnim przypadku musze wykupic hotel na 8 dni a będe przecież niecałe 7 i się zastanawiam czy jak wykupie od piatku do piątku to mi dadzą pokój o 3 rano czy jak od czwartku do czwartku to czy mnie przetrzymają do 23?
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
nie przetrzymają cię do 23 bo najczęściej doba hotelowa kończy się o np 12, czyli jeśli masz do czwartku to musisz opóścić pokój do godz 12, bo oni mają np 3 godziny na sprzątanie i o 15 zaczyna się nowa doba hotelowa dla gości. więc jeśli chcesz zostać do 23 to musisz mieć booking do następnego dnia... tak samo jak będziesz tam w pt od 3 to musisz kupić sobie od czwartku, gdzie ci doba hotelowa zaczyna się od godziny 15, a to że będziesz dopiero o 3 to raczej ich nie obchodzi  więc by nie mieć tam problemów, lepiej wykupić na więcej dni 
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
czasami doba hotelowa już o 10 się kończy... a zaczyna o 12  więc jeśli nie mieścisz się w tych godzinach to musisz odpowiednio wykupić nocleg, lub gdzieś przeczekać, aż się wpasujesz 
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Tak jest jak piszą Korver oraz Sebastijan. Zwykle jest tak, że doba zaczyna się o 14 natomiast przy wyjeździe kończy się o 12. Jak mam już dobry kontakt w hotelu bo często tam bywam to jak pojawiam się o 9 rano i nie jest tak, że cały hotel jest wypełniony, to normalnie dostaję pokój. Ale o 3 rano nie ma mowy - będą chcieli skasować tak jak by to był nocleg z poprzedniego dnia.
Check-out w okolicach 23 też nie do zrobienia. Zwykle do 14-15 mi się udaje przedłużyć wcześniej uzgadniając to z hotelem, natomiast zawsze można spakować się i bagaż zostawić jeśli jest późniejszy wylot.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dokładnie jak koledzy piszą, niestety w takim przypadku trzeba sobie wykupić jeszcze jedna dobę, której nie wykorzystasz w pełni. niestety. Jeśli chodzi o wczasy, kiedy pokój należy opuścić do południa, a wylot mamy o np 22, to najlepiej zaplanować normalny wczasowy dzień, bagaż pozostawić przy recepcji, a potem na koniec dnia zwyczajnie się przebrać. Bo cały dzień w lobby = chory pomysł. Czasem da się dogadać z hotelem, ale w sezonie szans praktycznie nie ma. Ludzie robią też tak (kiedy są np. dwie rodziny), że biorą jeden pokój na wszystkich. Powiem Wam, że kiedyś na wczasach rozmawiałem z Niemcami w tym samym hotelu i oni prócz tego, że mogli zostać np. do 2 w nocy w pokoju (wylot rano) to jeszcze mogli w nocy coś przekąsić.. Dla Polaków nie ma tak dobrze.. Pozdrawiam. ps. wracam po małej przerwie, jeszcze dziś będą świeże oferty 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
wwujek cos masz fajnego od 14 do 21 np? kierunek turcja, tunezja, chorwacja? allinclusive? jak cos to na prv
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
tydzień w październiku ( powrót do 27X) ALL lub HB kwestia ceny Kierunek Egipt (obojętnie gdzie) 3 osoby z Wrocławia 3 osoby z Warszawy
Płaci jedna osoba czyli jakby za grupę.
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Witajcie! Uważam,że w tym okresie kończącego się lata,a zaczynającej się jesieni,najlepszymi wczasami,są wczasy nad morzem,nie koniecznie obcym,może być nasze Bałtyckie.Bo jak wiadomo w tej chwili jest tam najwięcej jodu,potrzebnego naszemu organizmowi,a zwłaszcza takliemu,który często choruje na przeziębienia,anginy,chodzi o dzieci,ale dorośli również zapadają na tego typu choroby.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Witajcie! Uważam,że w tym okresie kończącego się lata,a zaczynającej się jesieni,najlepszymi wczasami,są wczasy nad morzem,nie koniecznie obcym,może być nasze Bałtyckie.Bo jak wiadomo w tej chwili jest tam najwięcej jodu,potrzebnego naszemu organizmowi,a zwłaszcza takliemu,który często choruje na przeziębienia,anginy,chodzi o dzieci,ale dorośli również zapadają na tego typu choroby. co Ty w ogole gadasz, porady jak dla 60 latkow, moze od razu Ciechocinek polec. na mecz.pl to sa sami kawalerzy w kwiecie wieku, ktorzy jada na wakacja zeby dac ostreo w palnik, zaliczyc wakacyjny romans pojesc nowych rzeczy no i czasem pozwiedzac. Odpoczywa to sie po wakacjach.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witajcie! Uważam,że w tym okresie kończącego się lata,a zaczynającej się jesieni,najlepszymi wczasami,są wczasy nad morzem,nie koniecznie obcym,może być nasze Bałtyckie.Bo jak wiadomo w tej chwili jest tam najwięcej jodu,potrzebnego naszemu organizmowi,a zwłaszcza takliemu,który często choruje na przeziębienia,anginy,chodzi o dzieci,ale dorośli również zapadają na tego typu choroby. co Ty w ogole gadasz, porady jak dla 60 latkow, moze od razu Ciechocinek polec. na mecz.pl to sa sami kawalerzy w kwiecie wieku, ktorzy jada na wakacja zeby dac ostreo w palnik, zaliczyc wakacyjny romans pojesc nowych rzeczy no i czasem pozwiedzac. Odpoczywa to sie po wakacjach.  aczkolwiek coś w tym jest.
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Witam, widzę że wwwujek ogłasza się już dobry ponad rok na forum. Zapewne w tym czasie trochę osób skorzystało z jego biura. Jak wrażenia? Mam zamiar wykupić u niego sylwestra w Egipcie dla grupy osób, więc jak coś by było nie tak będę miał problemy 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|