Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 11 z 25 1 2 9 10 11 12 13 24 25
S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
czy ten Philips/Samsung co zaproponował michael89 w zupełności mi wystarczy do odbioru naziemnej TV cyfrowej, od czasu do czasu oglądam TV i niechcialbym wykosztowywać się, maksimum to 1800zł. Nie znam się, więc LCD, LED czy Plasma nie istotne smile

wwwujek gdzie jesteś smile

Bonus: Unibet
Ana <3
Ana <3
Ja dałem 1900zł za TX-P42S30 Panasonic.

przyzwoita plazma 42 calowa dobrej firmy za przystępną kasę.

filmy z usb - piękna sprawa. problemy z napisami (wystarczy przekonwertować w subedicie bez polskich znaków i już jest ok).

kanały HD - wypasik

pozostałe kanały z naziemnej cyfrowej - do przyjęcia, przyzwoity obraz.

problemy/wady -> z odległości ok. 20cm od ekranu widać duże rozmazania smugi. z metra już żyleta, ale z turbo bliska mgiełka.
problemy z niektórymi plikami video z usb, niektóre po prostu nie chcą się odpalić. szkoda mi zachodu, żeby rozgryźć problem.

ogólnie; moje potrzeby spełnia, bez zbędnych fajerwerków, za takie pieniądze plazma 42-calowa --> polecam.

Lucio Fulci Forever
Lucio Fulci Forever
Llama czy jestes w stanie bardziej opisać te smugi?
ten model Panasa jest na razie u mnie na 1 pozycji do kupna
jakie rozszerzenia z USB nie chcą się odpalić?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A zapytam tu, może mi ktoś pomoże.

Mam kino domowe Panasonic SA-PT465.
Problem jest taki, że jak mam film z napisami i wrzucam go do kina na pendrivie, to te napisy widzi, natomiast kiedy nagram na płytkę to już napisów nie widzi.

Ktoś coś na ten temat potrafi konstruktywnego wymyślić? tongue

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Proste, z usb czyta ci ten format a plyty nie smile

Llama w twoim przypadku jest to samo, bo S30 czyta filmy w divixie przede wszystkim, pliki typu MKV to dopiero od G30 smile a ta mgiełka o której wspomniales to wina jakosci matrycy, bo od serii C3 juz mgiełka sie zaczyna,, natomiast model G30 powiadal specjalny panel Neo Plazma dlatego w modelu G30 nie wystepuje taka mgielka tylko panel jest czarny smile dlatego budzetowo z dobra jakoscia obrazu i duzy TV to polecam plazme smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by OuLuBack
Proste, z usb czyta ci ten format a plyty nie smile

Nie da się tak zrobić żeby czytało też z płyty? grin

Ana <3
Ana <3
Originally Posted by OuLuBack
Llama w twoim przypadku jest to samo, bo S30 czyta filmy w divixie przede wszystkim, pliki typu MKV to dopiero od G30 smile

błąd.
mkv i divx czyta, właśnie dlatego piszę że nie ma reguły.
większe prawdopodobieństwo, że nowego House'a odczyta w formacie mkv niż divx. nie mam jeszcze wyrobionej procedury co czyta, co nie czyta. ogólnie 1 na 10 plików nie czyta. ha wie o co chodzi.

te smugi...hm takie ogólne jednostajne rozmazanie obrazu, które jest pewnie efektem słabej matrycy. ale usiądź metr od tv i już elegancja francja.

za 1900zł 42cale plazmy panasonica z usb full hd z pocałowaniem ręki.
więcej przeciętnemu odbiorcy nie potrzeba.
3d, internet tv i inne cuda wianki są dla mnie zbędne, a skoro ok.1800zł ktoś chce dać za 37 cali...doradzam 1900zł za naprawdę solidne 42 za 1900zł.

Ana <3
Ana <3
w sensie doradzam panasonica 42 cali za 1900zł. jakiś bełkot na końcu.

ciekawostka - na jednym sygnale tv cyfrowej naziemnej mam panasonica 46 s20 i panasonica 42 s30.

jest różnica w jakości obrazu na rzecz s30.

Ana <3
Ana <3
i teraz np 3 pliki avi w xvid.
pliki 23.976 fps zacina, ale 23.975 już nie. xvid 25.000 fps również nie przycina, ale inny xvid 23.976 z innego źródła już nie przycina. masakra. nie mam zielonego pojęcia jak to działa.
nie mam na podorędziu mkv, ale większość z nich odpalało. z mkv natomiast inny problem, nie umiem ogarnąć napisów, tzn. czasem się udaje a czasem nie.

za stary już jestem na te figo fago technologie. języki trzeba szkolić, olać napisy tongue

W
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W Offline
Originally Posted by Skull
czy ten Philips/Samsung co zaproponował michael89 w zupełności mi wystarczy do odbioru naziemnej TV cyfrowej, od czasu do czasu oglądam TV i niechcialbym wykosztowywać się, maksimum to 1800zł. Nie znam się, więc LCD, LED czy Plasma nie istotne smile

wwwujek gdzie jesteś smile

Siema smile
Każdy, który ma tuner DVB-T w MPEG4 nada się do TV cyfrowej naziemnej. Zdecyduj się wyłożyć max 2000 zł i szukaj.. To co podaje Lama to rozwiązanie, które w zupełności Ci wystarczy.

Warto też zerknąć na Samsunga.

Lucio Fulci Forever
Lucio Fulci Forever
kupiłęm tą plazmę co Llama i po 2 dniach testów tongue zdecydowanie polecam! w tej cenie (1999,00) raczej nie ma konkurencji. Jakość obrazu wyśmienita.
mkv mi czyta smile

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Panowie, które marki telewizorów mają takiego pilota, z którego można od razu wejść na dane wejście HDMI zamiast skakać po nich lub wybierać z wyskakującego na ekranie menu?

Wiem, że Hitachi ma piloty z przyciskami HDMI 1, HDMI 2, HDMI 3, itd., ale czy tylko oni?

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Samsungi raczej nie:)

B
member
member
B Offline
Originally Posted by Valverde
Byłem w sklepie i porównywałem przy zewnętrznym sygnale (nie jakaś prezentacja) G30 do Leda Sharpa i plazma broniła się tylko w trybie dynamicznym przy zużyciu 400 vatów. Obraz w Ledach Sharpa duuuużo lepszy kosztem 2-4 cali za te same pieniądze wink
nie od dziś wiadomo że plazma świeci słabiej od LCD, w sklepie gdzie masz ostre światło nie oceniasz jakości obrazu tylko który bardziej jaskrawo daje po oczach i wygląda efektowniej
w domu chyba nie ogladasz w trybie dynamicznym na maksymalnym kontraście

tak czy inaczej w mocnym świetle plazmy wyglądają słabiej, ale w zaciemnieniu są o klasę lepsze, maja przede wszystkim idealnie równo podświetloną matrycę,ładniejsze kolory, bardziej nasycone i naturalne, tak samo naturalnie wyglądający ruch, na LCD jest albo smużenie albo efekt sztuczności po włączeniu 100hz systemów itp wszystko wygląda jak w przyspieszonym tempie, do tego dziwne zacięcia - widać to na filmach, mniej w sporcie
zużycie prądu to jakiś argument za LED ale trzeba mieć na uwadze że za te same pieniądze nie kupi się LEDa choćby zbliżonego jakościowo do plazmy, a różnica w cenie nie zwróci się szybko

PS ja mam w jednym pokoju wysoki model full leda z lokalnym przyciemnianiem i kilkuletnią plazmę Panasa więc to niesprawiedliwe porównanie dla plazmy smile

B
member
member
B Offline
odnośnie pytania Conrada - Panasonic i LG również nie posiadają takiego jednego przycisku, choć w Panasonicu zmiana wejścia jest intuicyjnie szybka i prosta, 1-2 sekundy i już smile

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
hehehe laugh

zakupiłem plazme co Llama polecił i nie jest źle smile

obraz jak na laika to podoba mi się bardzo, postacie jakby chciały w pewnym momencie wyjść z ekranu smile

teraz z innej beczki, a mianowicie jak mam ustawić żeby programy analogowe i DBT-V były dostępne pod, pod i jak tu nazwać... żeby nie wciskać i zaznaczać że teraz chcę oglądać TVP1 i TVPA2(analog)a chwilę później sprawdzić co jest na Polsacie(DBT-V)

podłączałem LG LCD i tam wszystko szło pokoleji smile bez wciskania AV czy TV już nie pamiętam, narazie jeden dzień się bawiłem smile

Ana <3
Ana <3
cholerka, ja mam jedynie tv cyfrową, podłączoną pod HDMI, odpalam tv, odpalam dekoder i automatycznie wskakuje mi tv cyfrowa. żadnych zbędnych wciśnięć, po prostu 2xturn on.

daj se spokój Panie z analogiem tongue

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
ja nie mam nic laugh poza naziemną telewizją cyfrową, a tam nie ma ani jedynki, ani dwojki jest tylko na analogu w trochę kiepskiej jakości smile temu zapytałem
i tak już za dużo rachunków płacę, a żeby kupywać telewizję na kartę lub coś podobnego to nie kalkuluje się(choć to 20-40zł) skąpy/oszczędny jestem laugh

Villain
Villain
Hejka,

potrzebuje dla teściowej smile TV wg ponizszych kryteriow:
- od 40 cali wzwyż
- obsluga Skype'a
- cena do 2500zl
- LED-owy (chyba? ale tu nie jestem pewien czy plazma albo LCD nie wypadnie korzystniej?)
- Full HD
- marka dowolna

Co polecacie w tym zakresie kryteriów i dlaczego ?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Jak dla teściowej to co to za różnica ? No dobra weź jej jakiś 3D , żeby okulary też dostała i popsuła wzrok .

Strona 11 z 25 1 2 9 10 11 12 13 24 25

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
8 zarejestrowanych użytkowników ($-man, aker, Kretol, rafal08, Akhu, baracuda, alfa, burbon), 2,547 gości, oraz 5 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,278
Posty5,829,891
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025