Karolina Sobczak rok po wystąpieniu w "Cześć Tereska" (2001r), Roberta Glińskiego , jako Renata, koleżanka Tereski.
Historia Oli, która zagrała Tereskę w filmie Roberta Glińskiego "Cześć Tereska" Slawomir Sikorar szuka odpowiedzi na pytanie dlaczego Oli nie udało się wygrać swój bilet do Wolnośći
zenada a moze ty masz zamkniete oczy skoro wierzysz durnemu komikowi
Tu nie chodzi o to by mu wierzyc ale zeby sie posmiac. Takie jego zadanie.
Natomiast komikom w koloratkach wystepujacy co tydzien na scenach w calej Polsce nie chodzi o rozbawienie ludzi tylko o to by miec rzad dusz pod wladaniem i zeby wierzyc im i tylko im w to co mowia i w co sami sami przewaznie nie wierza bo nie sa na tyle glupi, sa tylko dobrymi biznesmenami
ssaczu jestes pewien ze tak to funckjonuje a moze tobie prosciej tak to pojmowac z czystego lenistwa? co ty mozesz wiedziec w co ksieza wierzą i wydajesz takie opinie, krew mnie zalewa jak czytam takei dyrdymaly bo rozumy pozjadali, do kosciola im sie nie chce chodzic i szukają usprawiedliwien to obrazają religie i kosciol. nie chcesz nie chodz, nei wierz nic mnie to nie obchodzi ale nie obrazaj snujac teorie
jakie teorie?! toz to czyste fakty ze ksieza to banda złodziei, pedofilow, gejów i nierobów w przebraniu. Zgodzę się, że zadarzją się wyjątki, ale to są baaaardzo nieliczne wyjątki.
jakie teorie?! toz to czyste fakty ze ksieza to banda złodziei, pedofilow, gejów i nierobów w przebraniu. Zgodzę się, że zadarzją się wyjątki, ale to są baaaardzo nieliczne wyjątki.
zapomniałeś dodać zboczeńce. Jeden sie dowalał kiedyś do mojej dziewczyny, komplementował ją ciągle, zapraszał do kina - oddalonego średnio o 100 km, czym bardziej go olewała to tym bardziej nie chciał odpuścić, aż w końcu doszło nawet nawet miałem z nim ostrą wymiane zdan i pewnie by sie na tym nie skończyło ale kilka dni później dostał wpierdol od innych kolesi że jakiejś pannie dwuznaczne propozycje dawał, łatwo sie domyślić że parafie zmienił szybko, ale też nie ma co uogólniać bo znam też i utrzymuje kontakt z pewnym księdzem który jest naprawde oddany temu co robi, sobie by zabrał żeby inni mieli, i nie jest jakimś fanatykiem, szanuje to że mam inne zdanie w tej kwestii.
C.Ronaldo (fajnie, że poza grą w Realu masz czas na zaglądanie tutaj do Nas na forum, no i nie wiedziałem, ze tak dobrze znasz j.polski) dobrze napisał. Są różni duszpasterze i takiego dobrego naprawdę trudno spotkać. Więc tutaj nie można uogólniać. Wiele osób tutaj myli pojęcie wiary z instytucją kościoła i jego zgodności z tym co jest napisane w Piśmie Świętym. Niech się wypowiadają może Ci, którzy je przeczytali, a nie banda półgłówków, którym media sprały mózg. Ja gorąco polecam wszystkim obejrzeć film "Wiara Czyni Czuba", naprawdę daje do myślenia. Po jego obejrzeniu wszyscy ludzie z mojego otoczenia zaczęli się zastanawiać po co chodzą do kościoła. W sumie chodzą dalej, ale teraz (tak samo i ja) bardziej słuchają tego co ksiądz mówi. Nie jest to już takie, idę bo trzeba iść. Minusem tego jest tylko to, że te kazania, które odprawia przynajmniej mój proboszcz tylko utwierdzają mnie w przekonaniu, że Bill Maher (główny bohater w/w filmu) rzeczywiście ma rację. Ale to już niech każdy sam stwierdzi po obejrzeniu. Enjoy!
C.Ronaldo (fajnie, że poza grą w Realu masz czas na zaglądanie tutaj do Nas na forum, no i nie wiedziałem, ze tak dobrze znasz j.polski) dobrze napisał. Są różni duszpasterze i takiego dobrego naprawdę trudno spotkać. Więc tutaj nie można uogólniać. Wiele osób tutaj myli pojęcie wiary z instytucją kościoła i jego zgodności z tym co jest napisane w Piśmie Świętym. Niech się wypowiadają może Ci, którzy je przeczytali, a nie banda półgłówków, którym media sprały mózg. Ja gorąco polecam wszystkim obejrzeć film "Wiara Czyni Czuba", naprawdę daje do myślenia. Po jego obejrzeniu wszyscy ludzie z mojego otoczenia zaczęli się zastanawiać po co chodzą do kościoła. W sumie chodzą dalej, ale teraz (tak samo i ja) bardziej słuchają tego co ksiądz mówi. Nie jest to już takie, idę bo trzeba iść. Minusem tego jest tylko to, że te kazania, które odprawia przynajmniej mój proboszcz tylko utwierdzają mnie w przekonaniu, że Bill Maher (główny bohater w/w filmu) rzeczywiście ma rację. Ale to już niech każdy sam stwierdzi po obejrzeniu. Enjoy!
ja przeczytałem pismo swiete kilka razy wiec moge sie wypowiadac
ogolnie religia sluzy do zjednoczenia ludzi pod tym samym znakiem, w sredniowieczu papiez po prostu byl wladca ktory podporzadkowal sobie innych wladcow i tyle (polecam Rodzine Borgiow). religia ma dodatkowy plus ze jeszcze straszy pieklem, bo jezeli chodzi o nagrode raju, to po co religia? samemu mozna zyc wedlug norm moralnych bez dekalogu
zreszta obecna religia katolicka zastapila wczesniejsze religie "poganskie", kult slonca, dawnych bogow. Nawet daty swiat zostaly sciagniete z dawnych swiat poganskich, a narodziny JCH zbiegaja sie z dniem oddawani czci bogu slonce (polecam Zeit Geist).
a kosciol? kosciol to tylko instytucja, prywatny folwark firma, przelduzenie srednioweiecza, ktore musi na siebie zarabiac i chce sprawowac takze wladze polityczna
wiec po co kosciol? po to zeby czlowiek czul wspolnote i wiedzial co ma robic, czlowiek juz taki jest, a przynajmniej wiekszosc ze lubi miec narzucone co ma robic.
no chyba ze ktos z was mysli ze pojdzie do raju, a wszyscy inni na swiecie do piekla (islam, konfucjusze, ateisci, baptyscie, luteranie.....)
no ale wtedy zastanowcie sie czy jestescie katolikami? uzywacie durexow? przyjmujecie komunie na czas? spowiadacie sie szczerze? placicie dziesiecine? zgadzacie sie z pogladami na temat aborcji, zwiazkow partnerskich? NIE? to nie jestescie dobrymi katolikami -> WELCOME TO HELL
1. Czy ludzmi dobrymi moga byc wylacznie katolicy? 2. Czy ludzmi dobrymi i katolikami moga byc wylacznie osoby glosujace na Jaroslawa Kaczynskiego w wyborach prezydenckich i Prawo i Srpawiedliwosc w parlamentarnych/samorzadowych/do parlamentu europejskiego?