chyba 1-v x-1-3 2-1-6 tak zawsze bylo rivex jakie jest twoje zdanie o tych typach:
austria 1-2
norwegia 1-2
finlandia-niemcy 1
szwajcaria-japonia 2
No jesli chodzi o Austrie i Norwegow to tez tak typuje. Kofler i Morgenstern nie zawala skokow bo widza, ze sa mocni i spalic sie nie powinni. I powinni zdobyc naprawde duzo punktow. Widhoelzl skacze srednio ale nie powinno byc zle.
Norwedzy maja bardzo rowna trojke. Do tego Ingebrigsten /chyba on zamiast Pettersena/. Beda walczyc o zloto.
Finlandia ma dwoch dobrych skoczkow: Matti i Ahonen. Do tego dosc dobry Kiuru. Ale problem to slaby 4. skoczek Happonen. Wedlug mnie Finowie nie wygraja z Austria i Norwegia.
Niemcy maja maly problem po odejsciu Herra. Atmosfera nie najlepsza. Spaeth, Neumayer skacza niezle. Uhrmann podobnie. Bez rewelacji. Do tego Schmitt, ktory skacze dosc nierowno. Skokow dobrych nie mial od dluzszego czasu. Tak wiec jest na srednim poziomie ta druzyna. Nie ma indywidulanosci. Jesli nie poprawia skokow to ciezko bedzie o podium. Z Finami raczej nie wygraja.
Japonia na pewno lepsza od Szwajcarii. Szwajcarzy nie maja rownego skladu a Japonia ma swietna stara gwardie i powinna sobie poradzic z nimi.
To moja analiza. Ale to jest wtedy gdy nie ma niespodzianek a one sie tutaj czesto pojawiaja. Jeden zesputy skok i juz przetasowania. Ja dzis sie chyba wstrzymam od typowania bo na IO mi jakos to nie wychodzi.
Ale te typy uwazam za niezle ale wszystko sie dzis wieczorem okaze ...