Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 7 z 18 1 2 5 6 7 8 9 17 18
C
enthusiast
enthusiast
C Offline
może w Europarlamencie wybiją Kaplicy z głowy głupie ustawy:

http://www.hotmoney.pl/artykul/europoslowie-trzeba-uporzadkowac-hazard-22620

oby, się tym zajęli jak najszybciej

Bonus: Unibet
A
Knockin' On Heaven's Door
A Offline
Originally Posted by cinek1234
może w Europarlamencie wybiją Kaplicy z głowy głupie ustawy:

http://www.hotmoney.pl/artykul/europoslowie-trzeba-uporzadkowac-hazard-22620

oby, się tym zajęli jak najszybciej

"Przyjęta rezolucja wskazała także wady państwowego monopolu na gry hazardowe, przeciwstawiając go wzorcowym modelom licencyjnym, jakie wprowadzono np. we Francji czy Włoszech."

dziekuje bardzo za takie regulacje
wole już jak jest teraz.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
http://biznes.onet.pl/totalizator-gotowy-do-swiadczenia-uslug-w-internec,18572,4938090,1,news-detal

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Nasze buki tak walczyły o zamknięcie rynku, że teraz będą przyjmować zakłady w necie... ale tylko od krajowych graczy. Sami sobie w nogę strzelili...

C
C Offline
Unibet się właśnie wycofuje z Hiszpanii. Ponoć tam zmienili prawo i nie mogą się już tam promować ani kierować swoich usług do rezydentów Hiszpanii.

B
old hand
old hand
B Offline
"Dear Marian,

Centrebet has recently reviewed its operations and has decided to wind down its activities in Poland. Consequently your account will be closed with immediate effect.

Centrebet would like to take this opportunity to thank you for your custom and wish you the very best for the future.

Kind Regards,

Centrebet"

member
member
The Belgian Gaming Commission (BGC) has reportedly entered into an agreement with internet service providers (ISP) & financial institutions that will effectively block access to & empower banks to refuse transactions for unlicenced online operators.

The BGC will provide ISP's & banks with a black list of unlicenced "illegal" operators from January 2012 reports Dutch publication De Standaard.

Marjolein De Paepe from the Belgian Gaming Commission commented: "Games of chance have always been forbidden, unless the gaming commission has issued a permit for them. Thanks to this agreement, we now have a powerful weapon in the fight against illegal online gaming, where before we could only wag our finger."

K
enthusiast
enthusiast
K Offline
Wywiad z prezesem BETAKO [images43.fotosik.pl]

skan z dzisiejszego Tygodnika Kibica, zapraszam do lektury i czekam na komentarze

A
A Offline
Originally Posted by kosmo
Wywiad z prezesem BETAKO [images43.fotosik.pl]

skan z dzisiejszego Tygodnika Kibica, zapraszam do lektury i czekam na komentarze

niech się Pan Prezes poskarży tutaj grin

http://bukmacherzyrazem.pl/

ps. marzył o uchwaleniu ustawy w takim kształcie to niech teraz przestanie jęczeć papa

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A kto lansowal zmiany w ustawie? ziemniaki chcieli udupic netowych,tak sie frajerzy cieszyli ,ze lud bedzie walil teraz drzwiami i oknami do ich punktow, a tu klops ,trzeba zwijac majdan laugh papa aplauz

G
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
G Offline
Originally Posted by Rysio Ochudzki
A kto lansowal zmiany w ustawie? ziemniaki chcieli udupic netowych,tak sie frajerzy cieszyli ,ze lud bedzie walil teraz drzwiami i oknami do ich punktow, a tu klops ,trzeba zwijac majdan laugh papa aplauz
Nie do końca.Gdyby doprowadzono do blokowania konkretnych adresów bukmacherów internetowych to obroty naziemnych by się zwiększyły pewnie konkretnie. W tym kształcie przepis faktycznie ustawa nic nie daje ziemniakom. Szary kowalski grający w bwinie po 2 złote, prawdopodobnie nie ma pojęcia jaki z niego niecny bandyta.

C
C Offline

Wielokrotnie o tym właśnie pisaliśmy. toast "Lobby lobbowało" za takim rozwiązaniem to teraz mają... to czego chcieli.

Co ciekawe w UK też branża lobbowała, ale za przeniesieniem na siebie ciężar opodatkowania zakładów w postaci "gross profits tax" przy jednoczesnym zniesieniu podatku od stawki zakładu. I tam też dostali to co chcieli.

G
enthusiast
enthusiast
G Offline
Originally Posted by gryzonko
Nie do końca.Gdyby doprowadzono do blokowania konkretnych adresów bukmacherów internetowych to obroty naziemnych by się zwiększyły pewnie konkretnie. W tym kształcie przepis faktycznie ustawa nic nie daje ziemniakom. Szary kowalski grający w bwinie po 2 złote, prawdopodobnie nie ma pojęcia jaki z niego niecny bandyta.

I co, z "Angli" nie będzie można zagrać ?

B
old hand
old hand
B Offline
Ja gram już dwa lata w STSie i nie wiem, drapną mnie za to granie? Ile będę musiał zabulić, skoro już siepię buki na ponad 200 zeta, a zainwestowałem tylko 46 złotych, czyli mam niezłą przebitkę, że na pewno Urząd Skarbowy mnie dorwie?

Co mam im mówić?
Że mi mama dała kasę, a to, co wygrałem oddam ofiarom afery cmentarnej z PO?

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by Bombej22
Ja gram już dwa lata w STSie i nie wiem, drapną mnie za to granie? Ile będę musiał zabulić, skoro już siepię buki na ponad 200 zeta, a zainwestowałem tylko 46 złotych, czyli mam niezłą przebitkę, że na pewno Urząd Skarbowy mnie dorwie?

Co mam im mówić?

Żal mi czytać takich wpisów . STS to legalnie działający bukmacher który odprowadza podatek do skarbu państwa od każdego postawionego przez Ciebie kuponu. A jeśli się tak boisz że Cię drapną choć to niemożliwe to od każdej wygranej możesz sobie zażyczyć stosowne zaświadczenie wystawione przez STS o wygranej . Olaboga..

M
mez Offline
veteran
veteran
M Offline
Originally Posted by tennisMaster

Co mam im mówić?

Żal mi czytać takich wpisów . STS to legalnie działający bukmacher który odprowadza podatek do skarbu państwa od każdego postawionego przez Ciebie kuponu. A jeśli się tak boisz że Cię drapną choć to niemożliwe to od każdej wygranej możesz sobie zażyczyć stosowne zaświadczenie wystawione przez STS o wygranej . Olaboga..

laugh laugh czlowieku gosc sobie jaja robi , nie bierz wszystiego tak powaznie

C
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
C Offline
Co mam im mówić?

Zeby Cie nie wsadzili do paki to musisz mowic cos w stylu:
PO jest spoko a Tusk to dobry ziom.

C
C Offline
Teraz wiem czemu nie mam problemów. smile

G
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
G Offline
Originally Posted by Conrad

Wielokrotnie o tym właśnie pisaliśmy. toast "Lobby lobbowało" za takim rozwiązaniem to teraz mają... to czego chcieli.

Co ciekawe w UK też branża lobbowała, ale za przeniesieniem na siebie ciężar opodatkowania zakładów w postaci "gross profits tax" przy jednoczesnym zniesieniu podatku od stawki zakładu. I tam też dostali to co chcieli.
Conrad nie żartujmy , jakie lobbowanie. Może i chcieliby lobbować, czynili jakieś próby, ale de facto to mądre głowy z sejmu pisząc tą ustawę mieli głęboko w dupie zdanie większości zainteresowanych ( ziemniaków też), istotny był tylko PR oraz interes osób związanych z totalizatorem. Przecież żaden zz tych debili piszących tą ustawę nawet nie brał pod uwagę zmiany sposobu opodatkowania zakładów wzajemnych.

C
C Offline
Jakie lobbowanie pytasz? Otóż naziemni nawet połączyli siły by pójść z projektem blokady do ustawodawców. Taka jest prawda. Walczyli o zablokowanie netowych spoza kraju. To osiągnęli. Przy okazji dowalono im o 2% więcej od stawki, to jest jedyny efekt uboczny o który się nie starali...

Strona 7 z 18 1 2 5 6 7 8 9 17 18

Moderatorzy  rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
4 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, ANZELMO, Sensei, 11kera11), 1,995 gości, oraz 5 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,273
Posty5,827,558
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025