|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Witam. Wiem, ze na forum przewija się masa ludzi z roznymi zainteresowaniami i wiedza, dlatego zalozylem ten temat bo mam problem. Mam podpisana umowe na stypendium z gmina, lecz nie dostalem jeszcze ani razu przelewu na konto. Pani w urzedzie tlumaczy sie ze nie wiedza czy naliczac zus czy tez nie, a jesli tak to ile (ososby uczace sie na biezaco dostaja stypendium). Tlumacza ze wyslaly pismo do glownego zusu jakiegos tam ale odpowiedzi nie ma miesciac.. i czekaja dalej.
Ja juz czekac nie chce i mam pytanie, czy wiecie moze jakie skladki w takim przypadku powinny byc odciagane, czy w ogole powinny byc odciagane? Ile procent? Albo czy zus mi taka informacje poda jesli zloze prosbe?
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Za studenckich czasów miałem podobną zagwozdkę przy okazji rozliczania PiT-u. Zapytałem się w skarbówce jak to jest z tymi stypendiami (miałem naukowe i sportowe). Babka stwierdziła, że tych dochodów się nie rozlicza. Ale potwierdź to jeszcze u źródło, bo w tym bordello przepisy zmieniają się częściej niż wynik w baskecie.
|
|
|
Link skopiowany do schowka