|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Pewnie wiekszosc osob o tym zapomina lub planuje ale nigdy nie ma czasu pójść, jednak badania lekarskie to podstawa aby spać spokojnie. Moje pytanie jest następujące ... mam 25 lat tak więc jakie badania lekarskie w tym wieku powinno się zrobić ? Oczywiście badania krwi to podstawa ale co jeszcze ? Czy warto pójsc do prywatnej kliniki czy lepiej na NFZ ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
na podstawowe badania da Ci skierowanie Twoj lekarz rodzinny  z krwii mozna przeciez wiekszosc wyczytac, wiec mysle ze krew + mocz styknie bys mogl spac spokojnie 
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
daj im jeszczę kupę  pewnie się ucieszą  jeśli palisz to możesz prześwietlenie płuc zrobić 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Na dziewiczych terenach to my nie żyjemy żeby żyć z myślą o zdrowych płucach nie paląc papierosów. Pamiętam jak nas w technikum wzięli na badania płuc to części co nie palili jakieś zlepy w płucach powychodziły, a jaracze mieli czyściutkie  Fajki dopiero wychodzą po długich latach, a nawet one mają tam jakiś lecznicze właściwości na ukłąd oddechowy, choć wiadomo czemu bardziej sprzyjają. No i nie zapomnij o teście na Hiv-a 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Na dziewiczych terenach to my nie żyjemy żeby żyć z myślą o zdrowych płucach nie paląc papierosów. Pamiętam jak nas w technikum wzięli na badania płuc to części co nie palili jakieś zlepy w płucach powychodziły, a jaracze mieli czyściutkie Fajki dopiero wychodzą po długich latach, a nawet one mają tam jakiś lecznicze właściwości na ukłąd oddechowy, choć wiadomo czemu bardziej sprzyjają.No i nie zapomnij o teście na Hiv-a  royal tak se to tlumaczysz? zaraz z tego tematu to ja sie w ogole dowiem ze papierosy sa zdrowe  niezle
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Nie, ja nie palę fajek chyba od 7lat chyba że pod wpływem głębszego upojenia alkoholowego to mi się zdarza. Miałem dawniej operacje przegrody nosowej, puki rana się nie wygoiła dostawałem jakiś infekcji, a jak pyłki na wiosnę się pojawiały to odlatywałem przez kolejne 3 wiosny i połowy lata, wtedy jarałem fajki i pomagało, nawet podejmowałem temat z z laryngologiem do którego chodziłem na kontrolę i to potwierdził, choć wyraźnie stwierdził że nie ma co rónowarzyć korzystnych właściwości tytoniu do tych negatywnych.
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
@simons1986 jeśli z Ciebie jest podrywacz i fafarafa to zawsze możesz zrobić test na hiv czy choroby weneryczne 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Nie, ja nie palę fajek chyba od 7lat chyba że pod wpływem głębszego upojenia alkoholowego to mi się zdarza U mnie podobnie , papieros w ręku służy jako alarm 'ten Pan musi przystopować'. Co do badań to też od paru lat nie miałem dokładnych a idę o zakład że coś by znaleźli.Trzeba będzie kiedyś się z tym ogarnąć tym bardziej że same badania to tania sprawa.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
@simons1986 jeśli z Ciebie jest podrywacz i fafarafa to zawsze możesz zrobić test na hiv czy choroby weneryczne  raczej staly w zwiazkach 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
@simons1986 jeśli z Ciebie jest podrywacz i fafarafa to zawsze możesz zrobić test na hiv czy choroby weneryczne  raczej staly w zwiazkach  tzn ile masz tych związków? 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
@simons1986 jeśli z Ciebie jest podrywacz i fafarafa to zawsze możesz zrobić test na hiv czy choroby weneryczne  raczej staly w zwiazkach  tzn ile masz tych związków?  oczywiscie w tej chwili w jednym zwiazku 
|
|
|
Link skopiowany do schowka