|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Na podstawie czego ustalana jest grzywna? Czy mogę się jakoś bronić, usprawiedliwiać?
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Kiedy dostałes te wezwanie i na jaki termin ? Stronke masz/miałeś w jez.polskim ?
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Wezwanie dostałem na połowę lutego. Strona jest w języku polskim pod domeną *.pl
Od kilku dni jest w posiadaniu innego właściciela. Nie wiem czy to coś zmienia?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
czyli ustawa nie jest taka martwa jak co niektorzy tutaj sądzili
jak dotad najwieksze sprawy reklam m.in na skokach narciarskich nie znalazly swojego zakonczenia, ciekawe jak potraktuja zwyklego Kowalskiego
|
|
|
|
|
Blade Runner
|
|
Blade Runner
ciekawe jak potraktuja zwyklego Kowalskiego Tak jak zawsze. Bez mydła.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
ciezko cokolwiek, doradzic siedze troche w branzy, ale pierwszy raz slysze zeby ktos dostal takie wezwanie. Daj znac potem jak sie to wszystko potoczylo i zycze powodzenia!
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Dzięki wszystkim za chęć pomocy. W urzędzie mam się stawić 15 lutego więc po tym terminie zdam relacje. Mam nadzieje, że bardzo boleć nie będzie... 
|
|
|
|
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
|
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
ciekawe jak potraktuja zwyklego Kowalskiego Tak jak zawsze. Bez mydła. dobrze jednak wziac na to spotkanie wazeline
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Sprzedam serwis z płatnymi typami: http://niereklamujemytutajtakichserwisow.plWidzę, że sporo osób aktywnie tu typuje, być może ktoś z was go kupi i należycie się nim zaopiekuje dorabiając sobie przy tym dodatkowo. Ja niestety nie mam już czasu na jego prowadzenie. Zapraszam do licytacji i kontaktu. 
Last edited by Goget; 01/02/2012 22:17.
|
|
|
|
|
Tenis Trader
|
|
Tenis Trader
To przez ten serwis cie Kapica ściga ?
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Nie. Kapica ściga mnie przez moje forum, więc jak na razie serwis jest bezpieczny. Lecz przyszłemu właścicielowi radzę zarejestrować po prostu firmę w UK... Ja już ani ochoty ani siły na to nie mam. Wysprzedaje wszystkie serwisy związane z hazardem i przerzucam się na inną branżę. Nie zamierzam walczyć z naszym debilnym państwem..
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Goget czemu ocenzurowałeś link do aukcji? Ani to reklama strony, ani tym bardziej konkurencja dla forum. Wszak mamy zupełnie inne grupy docelowe... 
|
|
|
|
|
Tenis Trader
|
|
Tenis Trader
Regulamin Forum 3. II. c) Reklamowanie płatnych stron z typami. Nie ma znaczenia, czy podasz bezpośredni link czy do aukcji na Allegro. Sama historia z Kapicą mocno naciągana. Chętnie zobaczę skan pisma z wezwaniem do urzędu.
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Dołączę się do dyskusji. Jestem właścicielem małego serwisu bukmacherskiego. Kilka reklam, od czasu do czasu jakiś konkurs bukmacherski.
Dzisiaj otrzymałem wezwanie do urzędu celnego w charakterze podejrzanego o popełnienie czynu zabronionego określonego w art. 110a § 1 k.k.s. (Zlecenie lub prowadzenie reklamy z naruszeniem przepisów ustawy). Pytanie co teraz? Co mi grozi, jak się usprawiedliwiać? Do urzędu czy do... sądu? To jakiś urząd teraz decyduje o Twojej winie czy chodzi o to, że z nimi wyjaśniasz sprawę i jeśli nie znajdziecie wspólnego języka to wtedy idziecie do sądu?
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Do urzędu celnego. Z tego co się dowiedziałem tam przedstawią mi wszystkie zarzuty i zaproponują grzywnę. Jeśli przyjmę to po sprawie, jeśli nie to sprawa idzie do sądu. 
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Jak donosi Krzysztof administrator jednego z portali bukmacherskich nie tylko ja otrzymałem takowe wezwanie. "Osoby, które posiadają strony zarejestrowane na swoje imię i nazwisko, a mają na nich reklamy bukmacherów mogą już się spodziewać kontroli Izby Celnej. Doszły mnie słuchy o pierwszych karach rzędu 1000zł." 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ee tam tyle, za dwa wypite piwa na rowerze biorą prawko i wlepiają większą karę.
|
|
|
|
|
Zbanowany
|
|
Zbanowany
Jak donosi Krzysztof administrator jednego z portali bukmacherskich nie tylko ja otrzymałem takowe wezwanie. "Osoby, które posiadają strony zarejestrowane na swoje imię i nazwisko, a mają na nich reklamy bukmacherów mogą już się spodziewać kontroli Izby Celnej. Doszły mnie słuchy o pierwszych karach rzędu 1000zł."  A tak szczerze to co Nas to w ogole obchodzi 
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Może i tak. Ale grzywna może być nakładana wielokrotnie. Albo wynosisz się z kraju i przenosisz tam biznes albo będziesz co jakiś czas płacił grzywny.
Warto tu dodać, że górna granica grzywny wynosi 12 643 200 zł.
|
|
|
Link skopiowany do schowka