Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 20 z 33 1 2 18 19 20 21 22 32 33
Joker
Joker
Originally Posted by Terry Butcher
Originally Posted by ELDORADO
a teraz to silna korekta na edku , twierdze dalej smile

Wystarczy wsluchac sie w przedwczorajsza wypowiedz Benka, zeby skumac co sie dzieje m.in z pln.

A taki fajny plan byl na kasa - niestety zabraklo konsekwencji przy jego wykonaniu na zakladanym 3.50

nie zacieraj ręce Terry , bo to tylko korekta laugh

Bonus: Unibet
S
S Offline
Tracę już cierpliwość to tego BBZ. Niedawno dokupiłem jeszcze trochę po 42 grosze, jeden dzień podrosło na przyzwoitych obrotach, a teraz znowu lipa. Ciągle przychodzą super informacje, na giełdach prawie codziennie wzrosty, a te BBZ odbić nie może. Dzisiaj WIG 20 ok. 1,5% na plusie, a to dziadoctwo grosz na minusie. Kompletnie zszedł na psy ten papier, a końca przekrętów nie widać.
Pod koniec lutego chyba ma być jakiś raport, jak i po tym nie będzie wzrostów, to wywalam to wszystko w cholere. Cierpliwość cierpliwością, ale ileż można?

S
S Offline
Najgorsze jak się zaczną spadki na giełdach, to pewnie tu zacznie się niezła panika jak w sierpniu zeszłego roku. Strach pomyśleć po ile wtedy może być jedna akcja.

M
member
member
M Offline
a ja czekam na odpal wkoncu musi ruszyc tez jestem zapakowany i tez z cierpliwoscia ciezko ,ale wkoncu musi przyjsc czas zenka

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
Panowie jak przewidujecie kurs dolara? W najbliższym czasie bede musial troche tego kupic i chcialbym oczywiscie sie wbic w jak najnizszy kurs.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
To się podepnę i o parę EURPLN spytam.

Mam sporo Ojro do wypłacenia, ale zastanawiam się czy nie lepiej poczekać.

E
old hand
old hand
E Offline
Originally Posted by _Korver_
To się podepnę i o parę EURPLN spytam.

Mam sporo Ojro do wypłacenia, ale zastanawiam się czy nie lepiej poczekać.

tu masz taki rysuneczek pogladowy

http://twitpic.com/88oweh/full

Joker
Joker
Originally Posted by saturas25
Tracę już cierpliwość to tego BBZ. Niedawno dokupiłem jeszcze trochę po 42 grosze, jeden dzień podrosło na przyzwoitych obrotach, a teraz znowu lipa. Ciągle przychodzą super informacje, na giełdach prawie codziennie wzrosty, a te BBZ odbić nie może. Dzisiaj WIG 20 ok. 1,5% na plusie, a to dziadoctwo grosz na minusie. Kompletnie zszedł na psy ten papier, a końca przekrętów nie widać.
Pod koniec lutego chyba ma być jakiś raport, jak i po tym nie będzie wzrostów, to wywalam to wszystko w cholere. Cierpliwość cierpliwością, ale ileż można?

bez cierpliwości nigdy nie zarobisz na gieldach czy w biznesie smile obiecałem ,że nie spadnie poniżej 39 groni i nie spadł mimo paniki wtedy na rynkach , te akcje zapewnią majątek, ale tylko tym cierpliwym , ulica bedzie je kupowała kiedy będą już za drogie . jeszcze jedno sypanie być może , bo walor jest ciagle niestety mocno zaleszczony , a potem kosmos dla tych którzy nie zmiękną smile

Joker
Joker
co do Edka smile czas korekty. moim zdaniem z wolna dobiega końca , 1,32-1,34 tu trzeba szukać jej szczytu , przekroczenia zaś 1,35 może oznaczać zmianę trendu i czas silnego euro w co akurat nie wierze , bo europa nie rozwiązała swych problemów w pakcie fiskalnym , ba wręcz je zaogniła

E
old hand
old hand
E Offline
co do Edka smile czas korekty. moim zdaniem z wolna dobiega końca , 1,32-1,34 tu trzeba szukać jej szczytu , przekroczenia zaś 1,35 może oznaczać zmianę trendu i czas silnego euro w co akurat nie wierze , bo europa nie rozwiązała swych problemów w pakcie fiskalnym , ba wręcz je zaogniła

Dla mnie wyglada to tak. Niestety nikt nie wie czy gramy wersje czerwona czy zolta - nie zmienia to jednak celu ktorego min jest 1,15

[img:center][Linked Image] [imageshack.us][/img]

Pooh-Bah
Pooh-Bah

bez cierpliwości nigdy nie zarobisz na gieldach czy w biznesie smile obiecałem ,że nie spadnie poniżej 39 groni i nie spadł mimo paniki wtedy na rynkach , te akcje zapewnią majątek, ale tylko tym cierpliwym , ulica bedzie je kupowała kiedy będą już za drogie . jeszcze jedno sypanie być może , bo walor jest ciagle niestety mocno zaleszczony , a potem kosmos dla tych którzy nie zmiękną smile

Możesz napisać na czym opierasz swoją analize? ile według Ciebie jest warta akcja bbz

I
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
I Offline
@Rysiek

co do Edka zgoda, tez mysle ze nie podskoczy powyzej 1,34 a jesli juz to bedzie chwilowa zmiana trendu bo tak jak piszesz Europa nie rozwiazala swojego problemu tylko pamietaj o jednym i najwaznjiejszym ... gospodarka moze byc w czarnej dupie a ludzie moga z glodu umierac na ulicach a gieldy beda rosly jesli bedzie plynnosc wiec dopoki beda rosly drzewa ... taki poje..... swiat mamy puke
teraz mamy Q1 w europie ale mysle ze w niedlugim czasie max 2 lata wszystko jebnie i nie bedzie co zbierac bo cala kasa poszla w smieciowe obligacje a nie w produkcje

co do BBZ to zaczynasz naganiac jak na forum parkietu grin
"te akcje zapewnią majątek" co to wogole za tekst smile nie poznaje kolegi wink

dla mnie sa ciekawsze spolki od BBZ ale nie mam licencji doradcy inwestycyjnego smile

Pamietasz Astarte i nasze ladowanie do pelnego wora galy
Mysle czy czas nie wrocic ... smirk

S
S Offline

Przecież było już zamknięcie na 37 groszy.
Co to za wyleszczanie jak te leszcze potem odkupią na niższych poziomach? Jedyną szansę jest wystrzał o co najmniej 50% w 2-3 dni, wtedy może być tak jak piszesz, czyli ulica zacznie solidne zakupy. Teraz jednak jest tak, że co podrośnie, to zaraz realizacja zysków i powrót. Bardzo martwią mnie też te żenujące obroty które pokazują, że żaden grubszy inwestor nie wierzy w odbicie. Poczekam do wyników a jak potem nie będzie wzrostów, to prawdopodobnie przerzucam się na coś innego.

Originally Posted by Inzaghi78
Pamietasz Astarte i nasze ladowanie do pelnego wora galy
Mysle czy czas nie wrocic ... smirk

Ja niestety czekałem na zejście poniżej 40 zł a szkoda, bo te 40 kilka zł to była mega promocja. Jeśli teraz zejdzie poniżej 50, to wywalam większość BBZ i kupuję Astarte. Podejrzewam, że 100 zł ponownie pęknie najdalej do Euro 2012.

I
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
I Offline
Ja niestety czekałem na zejście poniżej 40 zł a szkoda, bo te 40 kilka zł to była mega promocja. Jeśli teraz zejdzie poniżej 50, to wywalam większość BBZ i kupuję Astarte. Podejrzewam, że 100 zł ponownie pęknie najdalej do Euro 2012.

Skad te liczby bo jak dla mnie zupelnie bezsensu ale nie chce krytykowac bo moze masz jakis ukryty plan smirk

co do obrotow na BBZ to nie ma sie co dziwic bo teraz kapital polecial tam gdzie mozna wyjac kilkadziesiat % na szybko czyli dla przykladu MCI, IDM, Hawe , Midas , Cedc itp ... zawsze lubiane spolki w takich chwilach

S
S Offline
Skad te liczby bo jak dla mnie zupelnie bezsensu ale nie chce krytykowac bo moze masz jakis ukryty plan smirk

Po prostu wymieniłem poziom jaki dla mnie by był atrakcyjny do zakupu. Liczyłem na poniżej 40 zł, ale to jednak raczej nierealne. A te 100 zł do Euro 2012 jest prawdopodobne biorąc pod uwagę jaki potencjał ma ta spółka i już nie raz pokazała, żew krótkim czasie potrafi solidnie wzrosnąć jak i mocno spaść.

co do obrotow na BBZ to nie ma sie co dziwic bo teraz kapital polecial tam gdzie mozna wyjac kilkadziesiat % na szybko czyli dla przykladu MCI, IDM, Hawe , Midas , Cedc itp ... zawsze lubiane spolki w takich chwilach

Można zarobić kilkadziesiąt %, ale jednak zdecydowana większość potraciła tam prawie całą kasę, a zarobił niewielki %. Sam na Midasie straciłem, choć na szczęście za wiele w niego nie wpakowałem.

I
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
I Offline
@saturas

potraktuj to jako zyczliwa rade a nie jako przytyk ok ??

glownie traci wiekoszosc ktora jest nieprzygotowana do zakupu danych akcji, ja prawie zawsze kiedy tracilem wiecej niz powinienem to byla moja wina wynikajaca z braku przygotowania

Na przykladzie Astarty widze ze jestes niezorientowany w temacie wogole i pisze to po to zeby Cie zmobilizowac ...
Piszesz ze po 50 kupisz a ja wtedy sprzedam bo dla mnie zlamanie 52,3 zaneguje wzrostowy scenariusz, ewentualnie odkupie pozniej na lini przelamanego trendu spadkowego

Co do potencjalu wzrostowego to mozemy sie zalozyc ze 100zl nie bedzie wink nie wiem skad takie liczby padaja ... ech...
73 to max na co mozna liczyc przy bardzo dobrym obrocie sprawy

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Panowie a ja mam pytanie z innej beczki.

Jak widzicie perspektywy co do cen działek budowlanych w najbliższym roku/latach ??

Z tego co wyczytałem działki rok temu kilka procent w dół, w tym roku również.r

Dużo ogłoszeń, mały popyt, ludzie bez kasy.

Mam działkę i zastanawiam się, czy warto ją trzymać, czy lepiej wystawić na sprzedaż?

S
S Offline
@saturas
potraktuj to jako zyczliwa rade a nie jako przytyk ok ??

Spokojnie, ja nie z tych obrażalskich smile tym bardziej, że na giełdzie gram ledwie ok. 1,5 roku, więc wszelkie rady są jak najbardziej pożądane.

Na przykladzie Astarty widze ze jestes niezorientowany w temacie wogole i pisze to po to zeby Cie zmobilizowac ...
Piszesz ze po 50 kupisz a ja wtedy sprzedam bo dla mnie zlamanie 52,3 zaneguje wzrostowy scenariusz, ewentualnie odkupie pozniej na lini przelamanego trendu spadkowego

Nietrudno zauważyć, że wielką wagę(a chyba nawet jest to u Ciebie priorytet, prawda?) przywiązujesz do analizy technicznej, w wielu Twoich postach można to zobaczyć. Ja przez te 1,5 widziałem już wiele pięknych analiz, wyznaczonych ważnych wsparć itd. i tak prawdę powiedziawszy częściej się to nie sprawdza niż sprawdza, szczególnie na małych spółkach, przynajmniej ja tak zaobserwowałem. Weźmy za przykład BBZ- teraz raz zamknęło się na 37 groszach, czyli mocny punkt oporu(który podał ELDORADO) został przełamany, a jednak dalszych spadków nie było, a nastąpiło leciutkie odbicie.
Prawda jest taka, że na takim BBZ obroty są tak niskie, że ktoś grubszy mógłby zrobić z kursem wszystko i moim zdaniem na mniejszych spółkach właśnie to jest najważniejsze, czyli kaprys grubszych graczy. Żadna analiza techniczna nie pokazywała, że BBZ spadnie aż o 3 razy, a jednak to się stało i to w dość krótkim czasie i to na dodatek wtedy, kiedy wszystko zaczęło tam iść w dobrym kierunku wink. Ktoś grubszy w tym maczał palce i tyle.

Co do potencjalu wzrostowego to mozemy sie zalozyc ze 100zl nie bedzie wink nie wiem skad takie liczby padaja ... ech...
73 to max na co mozna liczyc przy bardzo dobrym obrocie sprawy

No cóż, przekonamy się. Ja uważam, że te 73 zł bez problemu przekroczy do Euro 2012.

No nic, Astarta Astartą, ja póki co czekam aż wreszcie skończą robić to co robią z kursem BBZ i wrócą na normalne poziomy.

I
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
I Offline
Nietrudno zauważyć, że wielką wagę(a chyba nawet jest to u Ciebie priorytet, prawda?) przywiązujesz do analizy technicznej, w wielu Twoich postach można to zobaczyć.

Nieprawda bo akurat czesto fundament jest dla mnie wazniejszy ale teraz sytuacja na swiecie jest jaka jest i trzeba troche zmienic priorytety wink
Ja przez te 1,5 widziałem już wiele pięknych analiz, wyznaczonych ważnych wsparć itd. i tak prawdę powiedziawszy częściej się to nie sprawdza niż sprawdza, szczególnie na małych spółkach, przynajmniej ja tak zaobserwowałem. Weźmy za przykład BBZ- teraz raz zamknęło się na 37 groszach, czyli mocny punkt oporu(który podał ELDORADO) został przełamany, a jednak dalszych spadków nie było, a nastąpiło leciutkie odbicie.

widocznie analizy ktore widziales byly kiepskie, a po drugie jesli jest wsparcie to nie znaczy ze ono nie moze zostac przelamane tylko pokazuje ze trzeba sie na jakis czas wycofac albo poczekac na kolejne, tak samo ma sie sprawa z oporami

Żadna analiza techniczna nie pokazywała, że BBZ spadnie aż o 3 razy, a jednak to się stało i to w dość krótkim czasie i to na dodatek wtedy, kiedy wszystko zaczęło tam iść w dobrym kierunku wink. Ktoś grubszy w tym maczał palce i tyle.

Nie ??? Jak rynek ogolny dostaje ostro po dupie to nie ma silych wtedy i zadna analiza Cie nie obroni - wszyscy leca rowno w dol, a w czerwcu miedz pokazywala ze moze byc cos nie tak ale wielu to zignorowalo ...

Teraz tez wszyscy widza hosse a jak bedzie zobaczymy ...
Dla mnie bedzie bardzo zle ...

Joker
Joker
troche mi bernake wczoraj zachwiał wiarę jesli chodzi o silnego dolca , ale z dwóch śmieci euro i dolar i tak ten drugi śmieć wygląda o niebo lepiej , więc stawiam na fundament smile

co do bbz tu tez fundament , energia wietrzna to przyszłość , fabryki zenka dopiero co ruszyły , poczekajmy cierpliwie , zasięg wzrostów ? moim zdaniem nieograniczony kosmos wobec aktualnych poziomów , poza tym niemiaszki nigdy nie pozwolą a zbudowanie elektrowni atomowej w Polsce i słusznie zresztą

POZDRO
ELDO

Strona 20 z 33 1 2 18 19 20 21 22 32 33

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
4 zarejestrowanych użytkowników (Sensei, latajaca_holenderka, rafal08, burbon), 2,601 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,274
Posty5,828,640
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025