Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 8 z 19 1 2 6 7 8 9 10 18 19
veteran
veteran
HEHEHE...ale powiem Wam, że takie sytuacje naprawdę rozwalają nadgarstki...kiedyś grając w piłkę nożną miałem też fajny przypadek, który jak na tamte czasy wprowadził konsternację wśród piłkarzy ale i sędziowie nie zabardzo wiedzieli jak się zachować wobec tego co się stało..otóż drużyna przeciwna wywalczyła rzut rożny. Jednak jak to przeważnie bywa niebyło wbicia piłki bezpośrednio z narożnika, gdyż zawodnik który wykonywał ten rzut ustawił piłkę jednocześnie podnosząc ręke krzycząc ,,Franek choć wykonaj!" i odchodząc powolnym krokiem z narożnika od niechcenia szturchnął piłkę na tyle aby ona przekulała sie kawałeczek poza pole wyznaczone. W momencie gdy kierował się w strone pola karnego oczywiście nastąpiło totalne rozluźnienie w szeregach drużyny broniącej skupiającej uwage na nim a nie na Franku, który zamiast ustawić piłkę w narożniku zawinął ją nogą i pobiegł w stronę bramki na tyle sprawnie, że nim się pokapowaliśmy bramkarz mósiał piłkę wyciągać z siatki...:) proszę wybaczyć, że słowami to opowiedziałem, ale gdzieś zawieruszyła mi się kaseta VHS laugh

Bonus: Unibet
B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
było Conrad, lupus wklejał. [Linked Image]

czyżby to niedopaczenie ?

[Linked Image]

btw

Baqu #5197279 08/02/2012 19:41
L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Kto wymyślił triathlon?

Cyganie.
Na basen z buta, z basenu na rowerze.
[Linked Image]

U
uho Offline
enthusiast
enthusiast
U Offline
Originally Posted by irokraw
HEHEHE...ale powiem Wam, że takie sytuacje naprawdę rozwalają nadgarstki...kiedyś grając w piłkę nożną miałem też fajny przypadek, który jak na tamte czasy wprowadził konsternację wśród piłkarzy ale i sędziowie nie zabardzo wiedzieli jak się zachować wobec tego co się stało..otóż drużyna przeciwna wywalczyła rzut rożny. Jednak jak to przeważnie bywa niebyło wbicia piłki bezpośrednio z narożnika, gdyż zawodnik który wykonywał ten rzut ustawił piłkę jednocześnie podnosząc ręke krzycząc ,,Franek choć wykonaj!" i odchodząc powolnym krokiem z narożnika od niechcenia szturchnął piłkę na tyle aby ona przekulała sie kawałeczek poza pole wyznaczone. W momencie gdy kierował się w strone pola karnego oczywiście nastąpiło totalne rozluźnienie w szeregach drużyny broniącej skupiającej uwage na nim a nie na Franku, który zamiast ustawić piłkę w narożniku zawinął ją nogą i pobiegł w stronę bramki na tyle sprawnie, że nim się pokapowaliśmy bramkarz mósiał piłkę wyciągać z siatki...:) proszę wybaczyć, że słowami to opowiedziałem, ale gdzieś zawieruszyła mi się kaseta VHS laugh

@irokraw - ja mam tą kasetę:

sorry za jakość, ale wiadomo - przegrywane z VHS...
smile

uho #5197499 08/02/2012 21:33
Blade Runner
Blade Runner

Coś podobnego kiedyś w Arsenalu próbowali zrobić z karnym, ale im nie wyszło smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by dziura
ban

P
Pooh-Bah
Pooh-Bah
P Offline
Zostaniesz poddany/a małemu testowi.

Składa się on z jednego tylko pytania, ale pytanie to jest bardzo, bardzo ważne.

Nie odpowiadaj pochopnie i bez rozwagi!

Zastanów się.

Odpowiedz szczerze i dowiedz się czegoś o swojej moralności.

Wyobraź sobie poniżej opisaną sytuację i podejmij decyzję.

Pamiętaj!

Odpowiedź powinna być spontaniczna, ale szczera!

Znajdujesz sie w samym centrum katastrofalnej powodzi wywołanej huraganem.
Niesamowite masy wody....
Jesteś fotoreporterem znanej, dużej gazety w samym środku tej przerażającej katastrofy.
Próbujesz zrobić jak najbardziej oddające grozę zdjęcia...
Sytuacja jest niemal beznadziejna.
Wokół ciebie znikają domy, ludzie walczą z żywiołem...
Potęga natury w całym jej okrucieństwie ... porywa wszystko na jej drodze.
Nagle widzisz mężczyznę prowadzącego terenówkę... który walczy rozpaczliwie, wygląda jakoś znajomo...
I rozpoznajesz go: to Premier!
Ale widzisz, ze szalejąca powódź zaraz go porwie - ostatecznie...
Masz dwie możliwości - uratować go albo zrobić zdjęcie twojego życia!
Ocalić mu życie
albo
zrobić zdjęcie, za które na pewno zgarniesz Pulitzera!
Zdjęcie, które przedstawia śmierć jednego z najważniejszych ludzi w kraju...

A teraz pytanie:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
NA MACIE CZY NA BŁYSZCZĄCYM ???

L
antimadrista
antimadrista
L Offline

uho #5198804 09/02/2012 05:02
veteran
veteran
Originally Posted by uho
smile

bez kitu wyglądało to niemalże identycznie...jednak czerwone diabły mósiały zgapić to z mojego meczu...a tak na marginesie to sędzia niesłusznie się przywalił, bo rożny został wykonany prawidłowo...

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

1
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
1 Offline
Originally Posted by uho
smile

bez kitu wyglądało to niemalże identycznie...jednak czerwone diabły musiały zgapić to z mojego meczu...a tak na marginesie to sędzia niesłusznie się przywalił, bo rożny został wykonany prawidłowo...
Jak to zrobił, mógł powiedzieć do sędziego: zagrałem. I musiał by puścić.

W
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W Offline
Trochę tragiczne, ale..
Babka w aucie chyba przysnęła.. Wali w mur i mówi "co się stało.."

http://deser.pl/deser/1,111858,11100430,Pani_z_Czestochowy_widowiskowo_oblala_egzamin_na_prawko_.html

W
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W Offline
Originally Posted by 11kera11
Originally Posted by uho
smile

bez kitu wyglądało to niemalże identycznie...jednak czerwone diabły musiały zgapić to z mojego meczu...a tak na marginesie to sędzia niesłusznie się przywalił, bo rożny został wykonany prawidłowo...

Musiałby pościć, gdyby liniowy widział to "dotknięcie/zagranie".. Tak Panie sędzio? tongue

Druga sprawa, o ile się nie mylę, przepis został zmieniony niedawno, więc ciężko by kolega irokraw robił ten numer dawno wink [no offence!] Kiedyś piłka musiała się przekręcić o cały obrót, teraz już wystarczy dotknąć. Tak Panie sędzio? tongue

U
uho Offline
enthusiast
enthusiast
U Offline
Originally Posted by wwwujek
Originally Posted by 11kera11
Originally Posted by uho
smile

Musiałby pościć, gdyby liniowy widział to "dotknięcie/zagranie".. Tak Panie sędzio? tongue

Druga sprawa, o ile się nie mylę, przepis został zmieniony niedawno, więc ciężko by kolega irokraw robił ten numer dawno wink [no offence!] Kiedyś piłka musiała się przekręcić o cały obrót, teraz już wystarczy dotknąć. Tak Panie sędzio? tongue

Sama prawda Panie Trenerze wink
Przepis zmienił się od sezonu 10/11 bodajże. Wcześniej stanowił, że piłka musi przekręcic się o cały swój obwód, aby została poprawnie wprowadzona do gry. Teraz wystarczy, że zawodnik ją dotknie (kopnie), a piłka poruszy się.
Z gestykulacji Pana Webba wynika, że albo piłka nie wykonała pełnego obrotu (co widać na filmiku), albo raczej nie została zatrzymana przed zagraniem, tylko cały czas była w ruchu.

A swoją droga i tak wydaje mi się, że asystent był zaskoczony tym sposobem rozegrania rzutu rożnego i dlatego choragiewka powędrowała do góry smile

uho #5199253 09/02/2012 17:47
W
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W Offline
Originally Posted by uho
Sama prawda Panie Trenerze wink
Przepis zmienił się od sezonu 10/11 bodajże. Wcześniej stanowił, że piłka musi przekręcic się o cały swój obwód, aby została poprawnie wprowadzona do gry. Teraz wystarczy, że zawodnik ją dotknie (kopnie), a piłka poruszy się.
Z gestykulacji Pana Webba wynika, że albo piłka nie wykonała pełnego obrotu (co widać na filmiku), albo raczej nie została zatrzymana przed zagraniem, tylko cały czas była w ruchu.

A swoją droga i tak wydaje mi się, że asystent był zaskoczony tym sposobem rozegrania rzutu rożnego i dlatego choragiewka powędrowała do góry smile

I właśnie owe zaskoczenie jest powodem podnoszenia chorągiewki przez bocznego.. Gdy grali to moi juniorzy, ZAWSZE przed zagraniem, zwracałem uwagę liniowemu, że tak będą grać (o ile działo się to od strony ławki..). Kiedy nie mówiliśmy, 8/10 było powtarzanych frown

U
uho Offline
enthusiast
enthusiast
U Offline
Originally Posted by wwwujek
I właśnie owe zaskoczenie jest powodem podnoszenia chorągiewki przez bocznego.. Gdy grali to moi juniorzy, ZAWSZE przed zagraniem, zwracałem uwagę liniowemu, że tak będą grać (o ile działo się to od strony ławki..). Kiedy nie mówiliśmy, 8/10 było powtarzanych frown

Tutaj asystent miał pecha, bo po takim rozegraniu padła bramka, więc jego decyzja miała wplyw na wynik...
Można by powiedzieć - na juniorach można to wybaczyć, nie ten poziom. Ale heloł! Przepisy sa takie same na każdym poziomie, tylko kasa inna... Niestety pewnie nadal będzie się tak działo...

żeby nie było OT:

uho #5199436 09/02/2012 19:03
B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
głodny ? na co czekasz ?!

[Linked Image]

Baqu #5199446 09/02/2012 19:11
B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline

Baqu #5199464 09/02/2012 19:18
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

Strona 8 z 19 1 2 6 7 8 9 10 18 19

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
2 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, burbon), 3,501 gości, oraz 5 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,276
Posty5,829,118
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025