Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 2 z 13 1 2 3 4 12 13
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
ogolnie opony sie wymienia jak temperatura srednia powyzej 7 stopni

jak jezdzisz noca to mozesz jeszcze brykac, ale w dzien to juz slabo, ja wymenilem juz w zeszlym tygodniu zeby zdazyc przez szalem wymieniajacych i weekendem w ktory bylo jakies 22 stopni w sloncu nawet

z drugiej strony, zabic cie to nei zabije jak pojezdzisz, po prostu gumy sie szybciej niszcza

Bonus: Unibet
C
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
C Offline
gdzie polecacie w rozsądnej cenie AC+OC?

R
Pooh-Bah
Pooh-Bah
R Offline
Originally Posted by Gvizdek
gdzie polecacie w rozsądnej cenie AC+OC?

I powiedz Gvizdek jakiej odpowiedzi oczekujesz na takie pytanie ? Mamy wymienić firmę X, Y bądź Z. No nie ma szans, o ile samą gołą ocetkę można wziąć tam gdzie najtaniej, o tyle już przy pakiecie nie można tego jednoznacznie stwierdzić. Nie wiem liczy się dla Ciebie co, wypłacalność, rzetelność... ? Statystyki co do wyników finansowych poszczególnych ubezpieczycieli znajdziesz na stronach KNFu, liczbę skarg na stronie Rzecznika Ubezpieczonych (choć ta też nie jest miarodajna, bo wiadomo, że większy ubezpieczyciel będzie miał ich większą ilość niż ten o mniejszym udziale w rynku).

Autocasco dostosowujesz sobie sam wg posiadanego budżetu i konkretnie do auta, bo wiadomo że czym starsze tym większego znaczenia nabiera wykup amortyzacji części (jaki % ma firma dla konkretnego wieku auta). Tak samo na nowych autach lepiej wybierać likwidację szkody serwisową (bezgotówkowo) niż kosztorys który polecany jest przy autach starszych. Czy będziesz miał auto naprawiane na cz. oryginalnych czy zamiennikach. Musisz rozpatrzyć udziały własne, ubezpieczenie szyb, assistance (limity km).
Nie daj się kupić "wartością auta" przy wyliczeniu składki, bo w zasadzie ma ona małe znaczenie na likwidację szkody (występuje mniejsze ryzyko kradzieży niż wypadku i sztuczne zawyżanie wartości auta jest mało przekonywującym argumentem do wybrania konkretnej oferty). Sprawdź poziom franszyzy integralnej i czy potrącana jest przy szkodach szybowych.

Zbyt dużo składowych...

Zajrzyj do googla, tam wyszukasz mnóstwo porównywarek, odwiedź multiagencję, określ się co chcesz, a ofertę Ci sami dopasują.

btw. znalezienie 2-óch takich samych ubezpieczeń autocasco przy aktualnej konkurencji i dziesiątkach ofert jest niemożliwe grin

GL !

M
old hand
old hand
M Offline
witam zna ktos jakies dobre strony niemieckie/holenderskie z ogloszeniami samochodow, odpowiedniki np. otomoto.pl ?

Pooh-Bah
Pooh-Bah
mobile.de ?

R
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
R Offline
Witam, jeśli już jesteśmy przy zagranicznych ofertach to mam pytanie..
Kieruje to pytanie do osób znających się na zachodnim rynku
Opłaca się ściągnąć autko zza granicy ?
Chciałbym sobie kupić Audi a3, Alfe 147 bądź Opla Vectre dlategfo pytam jaka "przebitka" jest teraz?

Pozdrawiam,

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Panowie, ktoś doradzi w wyborze opon letnich?

potrzebuje opon w rozmiarze 225/45 R17, pomoże ktoś?

Villain
Villain
jeden juz doradzal odnosnie opon... i sie afera zrobiła :PP

Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Originally Posted by _Korver_

Napisz do jakiego samochodu, sądząc po rozmiarze jakieś mocniejsze auto ale napisz jakie, to dość ważne.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Na nadchdzacy sezon letni kupulem oponki Toyo proxes, fakt nie sa to 17stki, lecz rozmiar mniejsze. Oponki naprawde godne polecenia, auto bardzo dobrze sie trzyma nawierzchni i do tego nie sa zbyt glosnie.
Polecam

Originally Posted by LEWY
Na nadchdzacy sezon letni kupulem oponki Toyo proxes, fakt nie sa to 17stki, lecz rozmiar mniejsze. Oponki naprawde godne polecenia, auto bardzo dobrze sie trzyma nawierzchni i do tego nie sa zbyt glosnie.
Polecam

Toyo zwłaszcza model proxes to już kultowa opona, minimalizm formy, maksymalna pewnośc prowadzenia:), bardzo dobre opony jeśli ktoś lub szybko pojeździć, idealne i tak jak pisze Lewy, godne polecenia.

Jedyny minu, jeśli ktoś nie odmawia sobie ostrego ruszania i równie ostrego hamowania to zużywają się dość szybko, 2 sezony i opony do wymiany, inna kwestia, auto musi być w znakomitej kondycji pod względem zawieszenia, zbieżności itp po za tym bardzo dobry wybór.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Biszop
Originally Posted by _Korver_

Napisz do jakiego samochodu, sądząc po rozmiarze jakieś mocniejsze auto ale napisz jakie, to dość ważne.

Audi A3 1,9tdi 130KM - zatem nic mocniejszego wink

Auto kupiłem na feldze 17 i dokładnie takich rozmiarach jak podałem. Jeździło mi się dobrze, zatem nie chciałbym tego zmieniać.

Exp Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ja kupiłem tak polecane na forach Uniroyale Rain Expert. Fakt tylko 15" ale po kilku jazdach moge polecic, wczesniej Barumy i Dunlopy - szczegolnie te drugie nie spisywaly sie tak dobrze na zakretach i przy wiekszych predkosciach. Co wiecej dzis tylko bylo mokro, wczesniej na suchym rownie fajnie przyklejone do jezdni. Przy tym ciche. Za ta cene super.

P
podwórkowy attaché
podwórkowy attaché
P Offline
Originally Posted by Exp
Ja kupiłem tak polecane na forach Uniroyale Rain Expert. Fakt tylko 15" ale po kilku jazdach moge polecic, wczesniej Barumy i Dunlopy - szczegolnie te drugie nie spisywaly sie tak dobrze na zakretach i przy wiekszych predkosciach. Co wiecej dzis tylko bylo mokro, wczesniej na suchym rownie fajnie przyklejone do jezdni. Przy tym ciche. Za ta cene super.

na zimę Uniroyal MS plus66 także zdaje egzamin, więc jak byś poszukiwał opony w dobrej cenie to polecam, sam również mam obecnie takie opony na okres letni kolejny już sezon piwo

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Witam,

przymierzam się do zakupu felg aluminiowych. Oryginalne odpadają, bo są strasznie drogie. Czy możecie polecić jakichś alternatywnych producentów ?

Myślę, że do 1,5k. byłbym skłonny wydać.

Rozmiar opon: 215/55/R16

pozdrawiam

E
e24 Offline
old hand
old hand
E Offline
Szewa jakie auto? albo rozstaw śrub?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ford Mondeo MK4, 5-cio drzwiowy (liftback)

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Czy ktoś ma/miał do czynienia z Hondą CRX (Del Sol - gen III) lub Mazdą Mx-5 (NA / NB)? W planach mam kupno jednego z tych aut, a jakoś nie mogę się zdecydować. Chcę przeznaczyć na ten cel do 15k (łącznie z doprowadzeniem do ładu po kupnie).

R
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
R Offline
Witam ,

Ojciec sprzedaje samochod prywatnej osobie a ze robi to 1 raz (wczesniej byly sprzedawane przez komis) mam pytanie jak sie zabezpieczyc przed fałszywa gotowka bo troche tego bedzie ... a koles chce przyjechac z kasa w reku .

Oprocz wplaty w banku w okienku macie jakis inny pomysl ?
i czy za taka wplate pobiera bank jakies % ?

Dzieki za odpowiedz .

Pozdrawiam

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
moze ci sie przyda

http://mybankier.com/jak-podrobic-polskie-banknoty/

tylko skoro jest duzo tej gotowki to bedziesz sprawdzał po kolei każdy banknot ? grin skoro masz dane kontrahenta to czego sie boicie, ta druga osoba na tyle glupia nie jest smirk

bank nie pobierze ci prowizji jezeli masz konto w banku w ktorym wplacasz, co innego jak chcesz kwote przelac do innego banku

Strona 2 z 13 1 2 3 4 12 13

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
3 zarejestrowanych użytkowników (rymoholik, latajaca_holenderka, rafal08), 1,763 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,273
Posty5,827,885
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025