Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 1 z 3 1 2 3
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Witam,

W miejscu gdzie przebywam nie mam dostępu do internetu. Chciałbym zapytać jak wygląda sprawa z internetem bezprzewodowym? Przy normalnym korzystaniu (strony, czasem youtube, czasem oglądanie meczów na streamach), jest szansa że limity proponowane przez sieci komórkowe wystarczą?

Bonus: Unibet
G
Tata
Tata
G Offline
Witam , nie wiem ale moja żona ma wykpiony pakiet z t-mobile za 50 pln miesięcznie i powiem ze wystarcza jej na miesiąc a korzystamy dość czesto ze skype...
Problem w tym ze ona pakrtycznie limi ciagnie tylko na skype a wiec myśle ze na yt to bedzie za mało...

Choć moze są i jakies pakiety NO-LIMIT ...

G
Tata
Tata
G Offline
Bo dodam ze bez limitów transferu internetu moblinego na 90 procent nie ma..

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Sprawdź LTE, gdzieniegdzie "ciągnie" dobrze smile

Ana <3
Ana <3
używam play online, abonament 12gb w m-cu, w nocy bez limitu. router bezprzewodowy na pięć jednostek.
zasadniczo polecam.
ok. 200 kb/s ciągnie ale na strimy raczej za mało.

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
No właśnie, streamy dobrze w ogóle na takim necie chodzą?

Jeśli już ktoś nie ma wyjścia i taki musi mieć net to warto na tej stronie sprawdzić, które firmy mają nadajniki w pobliżu własnego miejsca zamieszkania aby był jak najlepszy sygnał:

http://mapa.btsearch.pl/

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
podobnie jak @Llama uzywam play online i jestem zadowolony, streamy czasami dobrze smigaja smile

E
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
E Offline
Streamy oczywiście chodzą, prędkość takiego neta wcale nie jest zła (mam w plusie) jedyną bolączką jest to że są limity. Kiedyś (3lata temu) były tragiczne 1GB-3GB (czytaj pobrałeś film jesteś w dupie do końca miesiąca nie wejdziesz nawet na oneta) . Teraz możesz mieć wysokie limity (nawet do 35gb) tyle że oczywiście w drogim abonamencie. Dla mnie wystarcza 12gb płacę coś koło 80zł, filmy staram się pobierać w nocy - jest opcja iplusopobieracz od północy do 9:00 bez uszczerbku limitu.

Ogólnie wiadomo do upc to się nie umywa ale nie jest źle. Dla gościa co chce pobierać gierki w rozmiarze 5gb to oczywiście kaplica, ale dla przeciętnego użytkownika który od czasu do czasu pobierze film i neta ma do przeglądania stron absolutnie wystarcza.

E
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
E Offline
ps.Aczkolwiek jak skończy mi się umowa też przechodzę do plusa.

E
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
E Offline
do play nie do plusa tongue sorki

K
enthusiast
enthusiast
K Offline
To ja opiszę swoją przygodę z T-Mobile.
Zakupiłem bezprzewodówkę, a konkretnie modem firmy ZTE. Okazało się, że ten modem nie działa z moim nowym notebookiem (z Win7), a działa ze starym kompem, który ma WinXP. Ale porobiłem parę testów i sprawdziłem ten modem u kolesi. U jednych działał, a u drugich nie. System nie miał znaczenia (nie było reguły). Zgłosiłem reklamcję w salónie i na czas naprawy dostałem modem huaweia. I ten modem dział zajebiście. Oczywiście modem ZTE wrócił z naprawy z opisem 'u mnie działa'. A - przed reklamacją dwa razy formatowałm dysk w notebooku i instalowałem windę od nowa. Robiłem cuda i dupa. Deinstalowałem programy antywirusowe, instalowałem inne sterowniki, szukanie po forach, po magikach ... W każdym razie jak wrócił modem to go od razu w salonie przetestowałem i co? Oczywiście nie działał. To mówię, żeby mi wymienili tego ZTE na Huaweija, a oni, że nie mogą. I dalsze rozmowy jak głuch z niemową. Era mówi, że oni sa tylko operatorem i nie odpowiadają za sprzęt i odsyłają mnie do serwisu sprzętu. Serwis mówi, że u nich działa i to nie ich problem. Skończyło się na tym, że przez 4 miechy płaciłem za modem, którego nie mogłem odpalić. Ja mówię, że u mnie nie działa i pokazuję gościowi, że nie działa. Pajac pokazuje mi na swoim kompie, że u niego działa. To mówię do faceta, że super tylko biorę modem z notebookiem skoro na nim działa. A on że nie. No to ja do niego - to po co mi Pan pokazuje, że on działa na Pana kompie, niech Pan to samo zrobi na moim.
Skończyło się na zmianie kompa i teraz działa ok. Może faktycznie coś było nie tak z notebookiem, ale dla nich wymiana modemu to byłoby 10 minut roboty. A tak, będą mieli klienta jeszcze tylko przez rok i wszystko co mam od nich zabieram (a trochę tego mam).
Wcześniej miałem modem z Orange i bardzo byłem zadowolony. Tak bardzo, że znów od nich wezmę i przeniosę telefony.

I jeszcze jedna rzecz - nie załatwiajcie nigdy spraw w salonikach w hipermarketach itp. Oni do sprzedawania są pierwsi, ale jak coś się dzieje, to umywają od wszystkiego ręce.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Moze ktos polecic jakis internet na laptopa na wyjazd za granice na 3-4 miesiace? Jest cos takiego u naszych operatorow? I w jakiej cenie
pzdr

A
old hand
old hand
A Offline
Lepiej za granica wziac, nie bedzie problemu... Jesli w UK to moge cos polecic.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Chodzi o Niemcy, znalazlem cos takiego "W niemieckiej sieci E-plus za 15 euro otrzymujesz 5 GB transferu ważnego przez 30 dni...U jednego z polskich operatorów pobranie 5 GB danych w roamingu kosztowałoby&#8230; ponad 100 tys. zł. :|", wiec chyba faktycznie lepiej na miejscu to zalatwic

G
Tata
Tata
G Offline
Originally Posted by garate_cepa
Chodzi o Niemcy, znalazlem cos takiego "W niemieckiej sieci E-plus za 15 euro otrzymujesz 5 GB transferu ważnego przez 30 dni...U jednego z polskich operatorów pobranie 5 GB danych w roamingu kosztowałoby&#8230; ponad 100 tys. zł. :|", wiec chyba faktycznie lepiej na miejscu to zalatwic

Witam ,
to prawda e-plus po 15E i na cały miech. Net na początku szybszy niż sie może wydawać... Yt spokojnie ładuje , skype chodzi , strony śmigaja. No wiadomo 5GB to nie szał aż taki.. Ale jak byłem w szpitalu to mi życie uratował wink Także naprawde za taka cene warto...

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by Gib01
Originally Posted by garate_cepa

Witam ,
to prawda e-plus po 15E i na cały miech. Net na początku szybszy niż sie może wydawać... Yt spokojnie ładuje , skype chodzi , strony śmigaja. No wiadomo 5GB to nie szał aż taki.. Ale jak byłem w szpitalu to mi życie uratował wink Także naprawde za taka cene warto...

Mozesz mi przyblizyc na jakiej zasadzie to dziala? Kupuje sie jakas kod, ktory sie wpisuje na laptopie czy jak ?

G
Tata
Tata
G Offline
Normalnie masz kartę SIM i wykupujesz dany pakiet który kosztuje 15 ojro. Ładujesz kartę w to 'urządzenie' do mobilnego neta i działa...

To jest na takiej zasadzie jak byś miał neta w telefonie w pakiecie.. Tylko ze poprzez to urządzenie(u mnie na to mówią stick) korzystasz w laptopie...
Stick kosztuje ok 20 ojro nowy ..

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Tylko ze poprzez to urządzenie(u mnie na to mówią stick) korzystasz w laptopie...

Modem gsm wink

G
Tata
Tata
G Offline
Originally Posted by Kylo
Tylko ze poprzez to urządzenie(u mnie na to mówią stick) korzystasz w laptopie...

Modem gsm wink

nauka cop nauka piwo piwo

E
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
E Offline
w Polsce 5gb za 100zł confused - to może kiedyś. Teraz za 80zł można spokojnie mieć 8-12gb.

ps.w play właśnie sprawdzałem za 120zł miesięcznie jest 35gb więc można pobierać śmiało.

Strona 1 z 3 1 2 3

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
5 zarejestrowanych użytkowników (latajaca_holenderka, Sensei, alfa, 11kera11, burbon), 4,028 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,306
Posty5,841,148
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026