|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Śląsk kontra Helsingborg / The New Saints FC Lech kontra AIK Sztokholm / FH Hafnarfjordur Ruch kontra Viktoria Pilzno (wiadomo, że to ona awansuje) Legia kontra Szachtior Soligorsk / SV Ried gdyby wszystko bylo wiadome w pilce noznej, to buki by zbankrutowaly  Przekleiłem pary z "Weszło" i zapomniałem usunąć ich komentarz 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Śląsk kontra Helsingborg / The New Saints FC Lech kontra AIK Sztokholm / FH Hafnarfjordur Ruch kontra Viktoria Pilzno (wiadomo, że to ona awansuje) Legia kontra Szachtior Soligorsk / SV Ried gdyby wszystko bylo wiadome w pilce noznej, to buki by zbankrutowaly  stawiaj przeciwko Viktorii to chyba powinienem napisac "stawiaj dom i samochod na pilzno" jak wiadomo, ze awansuja 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Coś cienko się ten wasz Metalurg spisał 
|
|
|
|
|
I love mecz.pl
|
|
I love mecz.pl
Zrobię małego up'a co by nie musieli chętni do wpisów szukać tematu 
|
|
|
|
|
GRILL MASTER
|
|
GRILL MASTER
śmieszy mnie, że nagle wszyscy krytykują Śląsk, Lenczyka, że cienizna, że rozgonić, itd. tak jakby kurwa nie wiedzieli wcześniej, że sukcesem dla Śląska z takim składem będzie przejście pierwszej fazy eliminacji, trzeba jeszcze podkreślić, że z Czarnogórcami wygrali mając naprawdę mnóstwo szczęścia w pierwszym meczu, bo nie byli wcale drużyną lepszą Panowie wyluzujcie  Śląsk zagrał w pucharach na tyle ile go było stać, Helsinborg to zdecydowanie za wysokie progi 
|
|
|
|
|
GRILL MASTER
|
|
GRILL MASTER
śmieszy mnie, że nagle wszyscy krytykują Śląsk, Lenczyka, że cienizna, że rozgonić, itd.
tak jakby kurwa nie wiedzieli wcześniej, że sukcesem dla Śląska z takim składem będzie przejście pierwszej fazy eliminacji, trzeba jeszcze podkreślić, że z Czarnogórcami wygrali mając naprawdę mnó
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jasne, nic sie nie stalo, nic sie nie stalo  udawajmy, ze do wrocka wpadl real erik edman(helsinborg): "Gdy graliśmy z Wisłą, w tym zespole widziałem Kewa Jaliensa. Nie wyobrażam sobie, by taki zawodnik trafił do Szwecji. My mamy budżet w wysokości 11 mln euro - mówi były piłkarz m.in. Tottenhamu, Wigan i Heerenveen. " budzet slaska to ile? te 11 ... ale x3?  kolejny blamaz, a nie "za wysokie progi", nazywajmy rzeczy po imieniu
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
x2* mialo byc 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ło matko, doczytalem zlocisze nie ojro ... 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mnie tylko nurtuje dlaczego u nas sezon się zaczyna w połowie sierpnia,a inne ligi na naszym poziomie już grają? Tacy Szwedzi od miesiąca mimo, że też byli na Euro. I widać dzisiaj było tą różnicę. Byli szybsi, silniejsi i zdecydowanie lepiej zgrani. Z drugiej strony to 1 gola sobie sami strzeliliśmy. Grając Pawelcem na środku obrony to samobójstwo. W ogóle zachowanie obrony dzisiaj przy bramkach tragedia. A ten murzynek z "6" to nakrył Elsnera, Mile czy Kaza czapką. Od razu bym wymienił ich 3 na tego jednego  Pozostaje liczyć na dobre losowanie w LE jakiś Liverpool, Inter, OM, Lazio czy Newcastle. Zaliczyć mega wyjazd i skupić się na lidze 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Jesli chodzi o pucharowe mecze polsko-szwedzkie to:
20 września 2001 - Puchar UEFA (I runda) Legia Warszawa - IF Elfsborg 4:1
27 września 2001 - Puchar UEFA (I runda - rewanż) IF Elfsborg- Legia Warszawa 1:6
Piekny skok w przepasc przez dekade zrobil polski futbol
|
|
|
|
|
Blade Runner
|
|
Blade Runner
Helsingborg był co najmniej o klasę lepszy.
Najbardziej mnie uderzała różnica w mobilności piłkarzy. Szwedzi ciągle ruchliwi, jak zbierali się do kontry to czterech na pełnym gazie pędziło na bramkę i prowadzący piłkę mógł po chwili podawać.
A Śląsk? W środku ma Milę i Kaźmierczaka, z którymi przejście do ofensywy zajmuje jakąś minutę. Obaj truchtali cały mecz.
Większość akcji Śląska to długie lagi na Voskampa. Dwie sytuacje i tak z tego mieli w wyniku indywidualnych błędów szwedów, ale w ten sposób nie da się grać.
No i ten Pawelec. Gość jest żywym dowodem na to, że nawet nie trzeba uczęszczać na lekcję WF-u w szkole. Powinien być natchnieniem dla polskiej młodzieży. Bo udowadnia, że nawet taki paralityk i kaleka jest w stanie załapać się do klubu i kasować niemały szmal.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Lenczyk jak zawsze na początku sezonu dał do pieca chłopakom, ledwo żyją co wyszło w meczu, liczenie na wrzutki i szczęście z rożnymi to za mało jak na mistrza Polski, zero pomysłu na grę i wiary w siebie, cos czuję że zaraz podziękują Lenczykowi i piłkarzyki osiągną swój cel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Najbardziej mnie uderzała różnica w mobilności piłkarzy. Szwedzi ciągle ruchliwi, jak zbierali się do kontry to czterech na pełnym gazie pędziło na bramkę i prowadzący piłkę mógł po chwili podawać. Oni są po 17 kolejkach, a od 30.06 grają regularnie, trenując w mikrocyklu startowym.. Coraz bliżej mi do zmiany i rozgrywania w Polsce sezonu jak np. w Szwecji. My przecież prawie pół roku nie gramy w piłkę!
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jakie stacje transmituja dzisiejsze mecze? Legia miała byc w orange sporcie ale dzisiaj dowiaduje się, że nie ma  Co z Lechem i Ruchem?
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Mecz Legii ma być dostępny w Bet365 w streamingu.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Pozostaje liczyć na dobre losowanie w LE jakiś Liverpool, Inter, OM, Lazio czy Newcastle. Zaliczyć mega wyjazd i skupić się na lidze  [/quote] mega wyjazd.......i mega wynik trzeba bylo dopisac 
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Oni są po 17 kolejkach, a od 30.06 grają regularnie, trenując w mikrocyklu startowym..
Coraz bliżej mi do zmiany i rozgrywania w Polsce sezonu jak np. w Szwecji. My przecież prawie pół roku nie gramy w piłkę! Do cholery jasnej, jakie pół roku? Pusty frazes powtarzany co rok. Zima: 15 kolejka 9 grudzień, 16 kolejka 23 luty. Nieco ponad 2 miesiące. Lato: Ost kolejka: 1 czerwca, inauguracja połowa sierpnia. Również podobnie - ponad 2 miesiące. Łącznie to niecałe 5 miesięcy. To sama liga, a są sparringi, puchary, itp. To w ciągu tych przerw umiejętności piłkarzy spadają o 3 ligi niżej? Ciągłe to usprawiedliwianie piłkarzyków.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
To w ciągu tych przerw umiejętności piłkarzy spadają o 3 ligi niżej? Ciągłe to usprawiedliwianie piłkarzyków. Mniej więcej tak teraz sobie odpowiedz ilu zawodników solidnie przepracuje przerwę miedzy sezonami ? 3 na 10 ? . Każdy zawodnik ma indywidualny plan treningowy który mam realizowac samodzielnie ostatnio było głośno jak to chyba 3 zawodników legi wróciło z urlopów z nadwagą itp itd wogóle olewając plan treningowy . Po co się wyśilać jak i tak klub im zapłaci i tak zagrają w wyjściowej 11 itp itd .... to jest Polska . W Niemczech za taki wybryk to w najlepszym razie zawodnik dostaje karę finansową kilka tyś € i ławę na kilka spotkań a w drastycznych przypadkach żegna się z klubem w trybie dyscyplinarnym .
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|