Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 1 z 19 1 2 3 18 19
#5502502 19/08/2012 17:07
C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Byłem wczoraj na Batmanie...

Ogromne rozczarowanie, film momentami przeraźliwie wprost nudny, mało akcji, dialogi banalne, zdecydowanie jedna z najsłabszych ekranizacji.

Podobały mi się 2 rzeczy: motor i Teal'c wink

Odradzam oglądanie ludziom niebędącym wielkimi fanami nietoperzy.

Większą frajdę sprawią zapewne nowi niezniszczalni wink

tkliwy nihilista
tkliwy nihilista
Whisky dla aniołów 8-/10

Nowa produkcja Kena Loacha, bardzo udany komediodramat, może być szczególnie przyjemny dla fanów whisky wink
Historia kilku wyrzutków społecznych i człowieka z pasją, których potrafi zarazić tym innych. Jest też happy-end i morał (jak to u Loacha), humor myślę dla wszystkich, może czasem zbyt niewyszukany - za to ten minus. Generlanie, jeśli ktoś będzie miał okazję obejrzeć to śmialo polecam.

V
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
V Offline
Tony Scott, reżyser takich filmowych hitów jak "Top Gun" (1986 r.) czy "Wróg publiczny" (1998r.), popełnił samobójstwo skacząc w niedzielę z mostu w porcie w Los Angeles.

aka Schranzer
aka Schranzer
Originally Posted by Coronach

Ogromne rozczarowanie, film momentami przeraźliwie wprost nudny, mało akcji, dialogi banalne, zdecydowanie jedna z najsłabszych ekranizacji.

Ja nie jestem fanem komiksów etc., a film/trylogię uważam za dobre kino akcji.

To, że komuś film nie przypadł do gustu jest zrozumiałe, ale trochę poniosły Ciebie negatywne emocje, odradzając oglądanie filmów osobom, które nie są fanami Batmana, a już zapewnienie, że większą frajdę znajdzie w filmie Stalone'a. To dla mnie totalna ignorancja smile

Villain
Villain
A ja sie akurat zgodze z Coronachem, chociaz jestem fanem Batmana, dwie pierwsze czesci Nolana byly swietne, trzecia to zaledwie sredniak. Dopracowany muzycznie i wizualnie, ale nudny, bez jaj. Tez uwazam, ze na Niezniszczalnych pobawie sie bardziej smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Danielsan
Whisky dla aniołów 8-/10

Nowa produkcja Kena Loacha, bardzo udany komediodramat, może być szczególnie przyjemny dla fanów whisky wink
Historia kilku wyrzutków społecznych i człowieka z pasją, których potrafi zarazić tym innych. Jest też happy-end i morał (jak to u Loacha), humor myślę dla wszystkich, może czasem zbyt niewyszukany - za to ten minus. Generlanie, jeśli ktoś będzie miał okazję obejrzeć to śmialo polecam.

znajdę gdzieś w necie do ściągnięcia??

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Rusty
Ja nie jestem fanem komiksów etc., a film(...) uważam za dobre kino akcji.

Jeżeli akurat tą część uważasz za dobre kino akcji to jest to dla mnie totalna ignorancja.

Jak dla mnie w filmach akcji, powinna być akcja.

A
Knockin' On Heaven's Door
Knockin' On Heaven's Door
A Offline
Originally Posted by Rusty
Originally Posted by Coronach

Ja nie jestem fanem komiksów etc., a film/trylogię uważam za dobre kino akcji.

To, że komuś film nie przypadł do gustu jest zrozumiałe, ale trochę poniosły Ciebie negatywne emocje, odradzając oglądanie filmów osobom, które nie są fanami Batmana, a już zapewnienie, że większą frajdę znajdzie w filmie Stalone'a. To dla mnie totalna ignorancja smile

no cóż różnica pokolenia nie do przeskoczenia wink
ps. też jestem pewien, ze nie zawiode się na Niezniszczalni 2 grin

Lucio Fulci Forever
Lucio Fulci Forever
Originally Posted by vindom
Tony Scott, reżyser takich filmowych hitów jak "Top Gun" (1986 r.) czy "Wróg publiczny" (1998r.), popełnił samobójstwo skacząc w niedzielę z mostu w porcie w Los Angeles.
tak naprawdę to autorski( i zdecydowanie najlepszy) miał tylko debiut- The Hunger (10/10)
reszta to Holiłódy
no może jeszcze True Romance trzymał klasę...

V
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
V Offline
Originally Posted by haku
Originally Posted by vindom
tak naprawdę to autorski( i zdecydowanie najlepszy) miał tylko debiut- The Hunger (10/10)
reszta to Holiłódy
no może jeszcze True Romance trzymał klasę...

z Holiłódów da się wyłuskać kilka dobrych filmów, np. Spy Game, Wróg publiczny i wspomniany True Romance

Ana <3
Ana <3
z filmem jak z muzyką. ma dostarczać różnych wrażeń i służy różnym celom.

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Człowiek w Ogniu też zły nie był. Podobnie jak w swojej kategorii Ostatni Skaut.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
true romance bardzo dobry, aczkolwiek przejawy geniusz w tym filmie (sycylijczycy) to zapewne zasluga tarantino

tkliwy nihilista
tkliwy nihilista
Nie mam najmniejszych wątpliwości, że True Romance to jedyny wybitny film wspomnianego reżysera. 9/10

scenariusz, wykonanie, gra aktorska, muzyka, dobór aktorów do roli (Slater, Arquette, nie wspominając Walkena) - tego należy oczekiwać od filmu

już pierwsza scena:

panorama przykopconych przedmieść Detroit, muzyka Hansa Zimmera oraz ten słodki i głupkowaty, a przy tym uroczy głos Patrycji Arquette opowiadający o tym, że właśnie tu przytrafiła się historia prawdziwej miłości...

to jest mistrzostwo świata dla mnie smile

Io sono Interista
Io sono Interista
Dobry w film podobny do produkcji - Giganci z stali, macie coś wartego polecenia?

Ana <3
Ana <3
Originally Posted by Danielsan
Nie mam najmniejszych wątpliwości, że True Romance to jedyny wybitny film wspomnianego reżysera. 9/10

scenariusz, wykonanie, gra aktorska, muzyka, dobór aktorów do roli (Slater, Arquette, nie wspominając Walkena) - tego należy oczekiwać od filmu

już pierwsza scena:

panorama przykopconych przedmieść Detroit, muzyka Hansa Zimmera oraz ten słodki i głupkowaty, a przy tym uroczy głos Patrycji Arquette opowiadający o tym, że właśnie tu przytrafiła się historia prawdziwej miłości...

to jest mistrzostwo świata dla mnie smile

ten wspomniany reżyser KUPIŁ scenariusz od Tarantino, ponadto przerobił w nim końcówkę na słodkawą kupę rodem ze Skazanych na Shawshank.

tkliwy nihilista
tkliwy nihilista
oba zakończenia miały coś w sobie, choć w istocie bez Quentina to nie byloby to wink

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
[Linked Image]

Ktos moze ogladal ktorys z w/w filmow i moglby polecic ? Na filmwebie nie maja zbyt pochlebnych opinii ale wiadomo jak to jest smile

V
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
V Offline
A ja jestem pod wrażeniem nowego serialu "Copper", przynajmniej po obejrzeniu premierowego odcinka. Za produkcję odpowiada BBC America, a akcja osadzona w drugiej połowie XIX wieku w Nju Jorku po wojnie secesyjnej. A o czym ? O tym co zwykle, o policjantach i złodziejach.

Strona 1 z 19 1 2 3 18 19

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
8 zarejestrowanych użytkowników (latajaca_holenderka, Lukasz111, alfa, Sensei, burbon, aker, betowiec, 11kera11), 3,177 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,283
Posty5,833,799
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025