Azerowie mimo wąskiego składu osiągają dobre rezultaty (@ LUX +23, vs BUŁ +15). Dziś ich szeregi ma zasilić Jaycee Carroll znany z występów w hiszpańskiej lidze ACB - obecnie Real Madryt, wcześniej Gran Canaria.
Liczę na wyrównany mecz i walkę do końcowej syreny.
Rumunia - Bośnia i Hercegowina Rumunia (+9,5) @1,94 pinnaclesports 5/10
Rumunia @5,29 pinnaclesports 1/10
Krótka rotacja (o ile w ogóle można mówić o 'rotacji' przy graniu w 5-6 zawodników) Bośniaków może zacząć odbijać im się czkawką. Gonitwa wyniku w ostatnim meczu z Gruzją (ostatecznie nieudana) na pewno wyczerpała ich fizycznie i psychicznie.
Finlandia - Belgia under 150,5 @1,85 sportingbet 8/10
under 143,5 @2,75 b365 2/10
Pojedynek dwóch najlepszych w tej chwili drużyn grupy E. Zatem mecz prestiżowy, którego stawką jest przodownictwo w tabeli. Co za tym wszystkim idzie jestem przekonany o nacisku na defensywę w tym spotkaniu.
Szczególnie goście świetni w defensywie, Polaków ograniczyli do 57, a Szwajcarów do zaledwie 49 oczek ! Jest to zespół bez wielkich gwiazd, ale świetny kolektyw umiejętnie uzupełniający się w obronie.
Finowie w meczu z Polską 50% skuteczności zza łuku, a więc bardzo dobra skuteczność, ciężko będzie im to dziś powtórzyć.
Azerbejdżan - Niemcy Azerbejdżan 1st Q @2.67 fortuna 4/10
Charakterystyczną cechą Azerów w tych eliminacjach są mocne początki spotkań:
@LUX 31:17 (1.Q) vs BUŁ 26:14 (1.Q) @ SWE 25:15 (1.Q)
Dziś dodatkowym atutem jest własna hala. Niemcom chwilę może zająć adaptacja do warunków panujących w Baku. Póki starczy sił gospodarze (przy wąskim składzie) powinni być co najmniej równorzędnym rywalem dla naszych zachodnich sąsiadów.
Kurs z ziemniaka, w dalszej części dnia zapewne pinnacle i b365 uraczą nas kursami na 1.kwartę.
ja na dzis skupiam sie na 3 meczach 1.bialorus 2.belgia -38,5 3.czechy ad.1 pozostaje kwestia zatrzymania Gomesa a zajmie sie nim najwyrazniej Meshcharakou ad2. belgia bo batach w finlandii nie podniesie sie na tyle zeby kazda kwarte wygrywac 9 pnkt mysle ze nie beda forsowac az zbytnio sil po za 3 dni mecz z Polska (kwestia jeszcze
bo uwazam ze wynik bedzie w granicach 85-55 max ad3.wg mnie to czesi pokaza pazurki caly czas maja na uwadze walke o 2-3 miejsce byc moze beda chcieli sie podzielic my u nas wy u was ijeszcze sp mnie kusi 141 over
ja na dzis skupiam sie na 3 meczach 1.bialorus 2.belgia -38,5 3.czechy ad.1 pozostaje kwestia zatrzymania Gomesa a zajmie sie nim najwyrazniej Meshcharakou ad2. belgia bo batach w finlandii nie podniesie sie na tyle zeby kazda kwarte wygrywac 9 pnkt mysle ze nie beda forsowac az zbytnio sil po za 3 dni mecz z Polska (kwestia jeszcze
bo uwazam ze wynik bedzie w granicach 85-55 max ad3.wg mnie to czesi pokaza pazurki caly czas maja na uwadze walke o 2-3 miejsce byc moze beda chcieli sie podzielic my u nas wy u was ijeszcze sp mnie kusi 141 over
no to Ad2 chyba powinno byc Albania +38?
chyba na jedno wychodzi ale kursy na bialorus ida w gore.....jakies info o kontuzjach?
biorąc pod uwagę, że typujesz Albanię to raczej nie wychodzi na jedno
tak czy siak jak chcecie tak sobie czytajcie wazne zeby belgia wygrala tylko 35 pnktami Słowacja-Czarnogóra H (21,5-0) 1.65 Belgia-Albania H (0-38,5) 1,85