Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 2 z 8 1 2 3 4 5 6 7 8
N
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
N Offline
nie wiem jaki limit dzienny jest na netku ale zalozylem ze to 2k

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
simons'owi chodzi o to jak się wytłumaczyć z tej kasy przed urzędasami

no bo niby skąd niby nagle znikąd masz te 14k przytoczone przez Ciebie

smile

N
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
N Offline
Originally Posted by Big Ben
simons'owi chodzi o to jak się wytłumaczyć z tej kasy przed urzędasami

no bo niby skąd niby nagle znikąd masz te 14k przytoczone przez Ciebie

smile

no moze nie rozumiem ale skad skarbowka bedzie wiedziec ze mam akurat 14k w portfelu grin?

jak cos sobie bede chcial przykladowo kupic drozszego na co bede mial papiery powiedzmy auto to przeciez moge to kupic na kogos z rodziny czy tez zony , dziewczyny itp wiadomo ocb kto legalnie pracuje i placi podatki wystarczy byc cwanszym od urzedasow cool

N
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
N Offline
no chyba ze ktos mnie podjebie kto bedzie zazdroscil bo takich nie brakuje smirk

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by NanekHKS
wystarczy byc cwanszym od urzedasow cool

i właśnie po to simons1986 założył ten temat, by poznać nasze sposoby jak byc cwańszym od urzędasów

smile

N
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
N Offline
Originally Posted by Big Ben
wystarczy byc cwanszym od urzedasow cool

i właśnie po to simons1986 założył ten temat, by poznać nasze sposoby jak byc cwańszym od urzędasów

smile

no to od tego zona , dziewczyna , rodzina kto pracuje i ma dochody legalne piwo a skarbowka moze nas w dupe pocalowac piwo

-
veteran
veteran
Originally Posted by simons1986
Originally Posted by -Adrian-
NO dobrze panowie. Może ktoś kumaty wypowie się jak to wygląda. Załóżmy 2 sytuacje:
1. Szczęśliwie wygrywamy 100 tysi u naziemnego, w swej mądrąści rozbiliśmy kupon na 50 co by nie płacić podatku i bierzemy na koniec zaświadczenie o wygranej. Jak owa wygrana ma się do skarbówki/PIT'u ??
2. Szczęśliwie jesteśmy w stanie ugrać powiedzmy 10 tysi miesięcznie, zatem roczne dochody są słuszne. Od każdej wygranej mamy zaświadczenie. Jak wyżej, co na to skarbówka/Pit ??

Trzeba dodatkowo się rozliczać, czy mamy pijawki w dupie ??

tu nie ma problemu, problem jest wtedy jesli wygrasz u buka internetowego np. unibet :>

Podrążę jeszcze troszkę temat, co by go do cna wyczerpać. Prosiłbym autoria/fachowców o rozwinięcie stwierdzenia ,, tu nie ma problemu''. Coś w stylu: ,,nie ma problemu, bo prawo polskie w takich wypadkach przewiduje, iż...... i w związku z tym nie trzeba rozliczać się z tych pieniędzy, amen smile ''

N
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
N Offline
NO dobrze panowie. Może ktoś kumaty wypowie się jak to wygląda. Załóżmy 2 sytuacje:
1. Szczęśliwie wygrywamy 100 tysi u naziemnego, w swej mądrąści rozbiliśmy kupon na 50 co by nie płacić podatku i bierzemy na koniec zaświadczenie o wygranej. Jak owa wygrana ma się do skarbówki/PIT'u ??
2. Szczęśliwie jesteśmy w stanie ugrać powiedzmy 10 tysi miesięcznie, zatem roczne dochody są słuszne. Od każdej wygranej mamy zaświadczenie. Jak wyżej, co na to skarbówka/Pit ??

Trzeba dodatkowo się rozliczać, czy mamy pijawki w dupie ??

tu nie ma problemu, problem jest wtedy jesli wygrasz u buka internetowego np. unibet :>

Podrążę jeszcze troszkę temat, co by go do cna wyczerpać. Prosiłbym autoria/fachowców o rozwinięcie stwierdzenia ,, tu nie ma problemu''. Coś w stylu: ,,nie ma problemu, bo prawo polskie w takich wypadkach przewiduje, iż...... i w związku z tym nie trzeba rozliczać się z tych pieniędzy, amen smile ''

po cos w ziemniakach ten podatek 12% jest

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
pewnie chodzi o to, że w ziemniakach podatek jest już pobierany w momencie zawierania zakładu

jeździłem do głównej siedziby mixa wypłacac w granicach 10k i nie było żadnych problemów podatkowych ani żadnych innych

N
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
N Offline
simons teraz pochwal sie tym tasiemcem wink tongue

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Mi bardziej chodzi o wykorzystanie tych 100.000 zł tak aby one na siebie pracowaly i zeby nie budzilo to zadnych watpliwosci jesli chodzi o Urzad Celny czy Skarbowy. Wiadomo, mozna sobie kupic nowy telewizor czy nowy rower itp. smile

Pooh-Bah
Pooh-Bah
simons teraz pochwal sie tym tasiemcem wink tongue

kiedys przedstawialem co nie co w temacie ,, Wklej kuponika " ale po roznego typu tekstach innych uzytkownikach zrezygnowalem z udzielania sie w temacie smile

-
veteran
veteran
Tyle to ja wiem, że płacimy podatek od razu, bez względu na to czy kupon wygrany/przegrany. Tylko interesuje mnie skarbówka. Załóżmy, że nie pracowałem i w rok na konto wpadło 100 000 tysi. Pijawki pytają skąd mam, ja im macham przed nosem zaświadczeniami o wygranej, kwota jako tako się zgadza i grzecznie się odpindalają ?? Muszę PIta wypełniać ?? Szczegóły panowie smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
jak brałem po te 10k to żadnych formalności nie załatwiałem (PIT-y itp.)

część wpłacałem na konto, część miałem 'przy sobie'

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Tyle to ja wiem, że płacimy podatek od razu, bez względu na to czy kupon wygrany/przegrany. Tylko interesuje mnie skarbówka. Załóżmy, że nie pracowałem i w rok na konto wpadło 100 000 tysi. Pijawki pytają skąd mam, ja im macham przed nosem zaświadczeniami o wygranej, kwota jako tako się zgadza i grzecznie się odpindalają ?? Muszę PIta wypełniać ?? Szczegóły panowie smile

hmm tylko pytanie skad Urzad Skarbowy dowiedzialby sie ze na twoje konto wpadlo 100.000 zł, wiadomo jesli zrobilbys jeden przelew na konto w kwocie 100.000 zł to bank monitoruje przelewy powyzej 15.000 Euro wiec moglby powiadomic odpowiednie organy, a jesli omijalbys przelewy na konto osobiste a wyplacal bys np. za pomoca moneybookers i chowal kase do skarpety?

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
Moglbys sprobowac pograc surebety w buku gdzie masz te 100k a druga strona u naziemnego, z naziemnych bierzesz zaswiadczenia o wygranych i po jakims czasie masz te 100k z kwitkiem.

-
veteran
veteran

hmm tylko pytanie skad Urzad Skarbowy dowiedzialby sie ze na twoje konto wpadlo 100.000 zł, wiadomo jesli zrobilbys jeden przelew na konto w kwocie 100.000 zł to bank monitoruje przelewy powyzej 15.000 Euro wiec moglby powiadomic odpowiednie organy, a jesli omijalbys przelewy na konto osobiste a wyplacal bys np. za pomoca moneybookers i chowal kase do skarpety?

Cały czas piszę o bukach naziemnych. Odbierasz wygrany hajs u buka w punkcie, a załóżmy że w ciągu mięsięcy jesteś w stanie wyciągnąć z 10k to jasne, że nie będą się one kisiły w skarpecie w domciu. Są zatem regularne wpłaty na konto w banku i to całkiem spore. W skali roku zbieramy fajną sumkę i o to właśnie Wam wiercę dziurę w brzuchu, hehe smile Daj Boże byśmy wszyscy mieli takie problemy smile ( ja nie mam póki co :))

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by Big_star
Moglbys sprobowac pograc surebety w buku gdzie masz te 100k a druga strona u naziemnego, z naziemnych bierzesz zaswiadczenia o wygranych i po jakims czasie masz te 100k z kwitkiem.

o i o takie pomysly mi chodzi smile

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
10% od obrotu dla mnie, dane na priv.

;p

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
wpłacam wszystko na konto rydzyka

Strona 2 z 8 1 2 3 4 5 6 7 8

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
9 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, forty, Sensei, latajaca_holenderka, rymoholik, alfa, $-man, bukma, burbon), 1,398 gości, oraz 7 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,284
Posty5,834,701
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025