Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 9 z 21 1 2 7 8 9 10 11 20 21
Wujas
Wujas
Originally Posted by _Korver_
Originally Posted by Darwin
U mnie została dwukrotnie zaksięgowana wypłata z bankomatu i brakuje mi tych pieniędzy na koncie. Napisz do nich, powinni w miarę szybko poprawić.

Kolega karty MB nie wyrobił, a tu doradza innym. Ciekawe, doprawdy.

Prosze moderatora o zbanowanie tego Pana poniewaz lze jak husky

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by _Korver_
U mnie została dwukrotnie zaksięgowana wypłata z bankomatu i brakuje mi tych pieniędzy na koncie. Napisz do nich, powinni w miarę szybko poprawić.

Kolega karty MB nie wyrobił, a tu doradza innym. Ciekawe, doprawdy.

Prosze moderatora o zbanowanie tego Pana poniewaz lze jak husky

Jesteśmy w Polsce, więc piszmy po polsku.

lze, wtf?

S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
łże:
potocznie: kłamać

L
addict
addict
L Offline
Witam,
mam do was kilka pytan dotyczacych karty mb/skrill a takze ogolnych zasad swiata bankowosci przydatnych przy obecnym stanie prawnym:
1)Wyplaty z bankomatow

Ok, wiec tak, wyplacam karta mb kase z bankomatu np ING. Bank odnotowuje wyplate, takze dane posiadacza karty a po przekroczeniu pewnej kwoty(lub przy podejrzeniu co do legalnosci operacji) informuje o danym transakcji/ach GIIF. Jak wyglada sytuacja gdy wyplacamy kwotek X z bankomatow kilku roznych bankow? Czy naprawde nie jest to zbierane/zapisywane w jakims jednym wspolnym systemie?
2)Płatnosci karta

Jesli dobrze sie orientuje(?), w tej sytuacji bez wzgledu na to czy zakupy robimy fizycznie w sklepie czy wirtualnie w internecie w sprawie oprocz obu bankow(nadawcy i odbiorcy gotowki) posredniczy Mastercard/Visa(nie wiem kto wydaje karte do mb). Rozumiem ze organizacja ta postepuje podobnie jak w przypadku z punktu 1. bank z ktorego wyplacamy gotowke, tak?

Z gory dzieki za wszelkie merytoryczne odpowiedzi i przy okazji prosze zeby osoby ktore maja mgliste pojecie na ten temat nie wprowadzaly zametu. wink Juz wystarczy ze na innych forach bukmacherskich kazdy watek tego typu konczy sie spamem dzieci ktorym wydaje sie ze mb+karta to szara strefa i spokojnie mozna przepuscic przez nia kilka mercedesow bedac calkowicie incognito. smile

Ps. Przy okazji postaram sie odpowiedziec na pytania Dragstera bo chyba zadnej konkretniejszej nie dostal.
Moim zdaniem Skrill posiada konto w polskim banku, ale spokojnie nie masz sie co martwic ze ktos sie tam do twojej kasy przyczepi(czy jak to ujales przypier... :)) bo prawdopodobnie posiadaja jedno firmowe konto, gdzie lezy kasa wszystkich posiadaczy MB z waluta PLN. Sytuacja analogiczna do bukow posiadajacych konta w polskich bankach.
Przynajmniej ja tak bym to widzial wink
Pozdrawiam

L
addict
addict
L Offline
A i tak przy okazji Skrill chwali sie ze z ich konta mozna placic w coraz wiekszej ilosci sklepow online- jak wyglada sprawa z takim przelewem z konta bez uzycia karty? Poza ich wewnetrznym systemem(i oczywiscie sklepu) nie jest chyba nigdzie przypisywana do posiadacza konta, prawda?

S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
mam pytanko ile czasu tak srednio idzie przelew z betfair na mb? pierwszy raz tak wypłacam z betfaira

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
12 godzin

S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
ok, dzieki

a.k.a. "croydoncabman"
a.k.a. "croydoncabman"
Originally Posted by sciesiu
mam pytanko ile czasu tak srednio idzie przelew z betfair na mb? pierwszy raz tak wypłacam z betfaira

tez wlasnie pierwszy raz wyplacalem i trwalo to dokladnie 12 godzin i minute smile

veteran
veteran
Originally Posted by live99
Witam,
mam do was kilka pytan dotyczacych karty mb/skrill a takze ogolnych zasad swiata bankowosci przydatnych przy obecnym stanie prawnym:
1)Wyplaty z bankomatow

Ok, wiec tak, wyplacam karta mb kase z bankomatu np ING. Bank odnotowuje wyplate, takze dane posiadacza karty a po przekroczeniu pewnej kwoty(lub przy podejrzeniu co do legalnosci operacji) informuje o danym transakcji/ach GIIF. Jak wyglada sytuacja gdy wyplacamy kwotek X z bankomatow kilku roznych bankow? Czy naprawde nie jest to zbierane/zapisywane w jakims jednym wspolnym systemie?
2)Płatnosci karta

Jesli dobrze sie orientuje(?), w tej sytuacji bez wzgledu na to czy zakupy robimy fizycznie w sklepie czy wirtualnie w internecie w sprawie oprocz obu bankow(nadawcy i odbiorcy gotowki) posredniczy Mastercard/Visa(nie wiem kto wydaje karte do mb). Rozumiem ze organizacja ta postepuje podobnie jak w przypadku z punktu 1. bank z ktorego wyplacamy gotowke, tak?

Z gory dzieki za wszelkie merytoryczne odpowiedzi i przy okazji prosze zeby osoby ktore maja mgliste pojecie na ten temat nie wprowadzaly zametu. wink Juz wystarczy ze na innych forach bukmacherskich kazdy watek tego typu konczy sie spamem dzieci ktorym wydaje sie ze mb+karta to szara strefa i spokojnie mozna przepuscic przez nia kilka mercedesow bedac calkowicie incognito. smile

Ps. Przy okazji postaram sie odpowiedziec na pytania Dragstera bo chyba zadnej konkretniejszej nie dostal.
Moim zdaniem Skrill posiada konto w polskim banku, ale spokojnie nie masz sie co martwic ze ktos sie tam do twojej kasy przyczepi(czy jak to ujales przypier... :)) bo prawdopodobnie posiadaja jedno firmowe konto, gdzie lezy kasa wszystkich posiadaczy MB z waluta PLN. Sytuacja analogiczna do bukow posiadajacych konta w polskich bankach.
Przynajmniej ja tak bym to widzial wink
Pozdrawiam

Każda transakcja za pomocą bankomatu jest zapisywana w systemie, ale takie transakcje nie są "na bieżąco" monitorowane jak np. przelewy. Po prostu w razie czego można sprawdzić kto, ile, kiedy wypłacił.

W przypadku MB wydawcą jest o ile dobrze pamietam Spółdzielnia Mieszkaniowa Newcastle, czyli na pierwszy rzut oka, w bardzo bardzo dużym uproszczeniu, coś trochę na kształt naszej Kasy Stefczyka. Pośrednikiem jest MasterCard i oni też na pewno zapisują wszystkie ruchy na karcie.

old hand
old hand
Dzisiaj znów awaria ! Odmowa za zakupy na kartę ! Ale z konta pobiera normalnie ! Dziadostwo !!!!!

N
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
N Offline
nie idzie dzis skorzystac z karty puke

N
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
N Offline
chcialem wyplacic kase z konta za pomoca karty

za pierwszym razem bankomat wyswietlil " twoja karta stracila waznosc"

za drugim razem " nie posiadasz srodkow na koncie ktore chcesz wyplacic"

wracam do domu loguje sie na konto a tam kwota odjeta z konta ktora chcialem wyplacic smirk

N
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
N Offline
maja oni jakas infolinie po polsku jak cos zapodajcie numer ?

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
zwrócą pieniądze po 2-3 dniach

N
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
N Offline
Originally Posted by Kura
zwrócą pieniądze po 2-3 dniach

ok piwo

pierwszy raz u nich mnie takie cos spotkalo wczesniej jak mieli problemy to nawet dzialalo a teraz padlo na mnie mad

N
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
N Offline
placil ktos badz wyplacal z bankomatu naprawili usterke czy nadal lipa?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Zaloguj się na konto,później pomoc drogą elektroniczną
,reklamacje,opisz krótko co się stało i po paru godzinach masz sprawę załatwioną.

N
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
N Offline
Originally Posted by Iwdakuno
Zaloguj się na konto,później pomoc drogą elektroniczną
,reklamacje,opisz krótko co się stało i po paru godzinach masz sprawę załatwioną.

napisalem po 17 maila

wiec pozostaje czekac tylko zapytalem czy ktos dzialal karta przez ostatnie godziny

R
Zbanowany
Zbanowany
R Online: Karty
Tak.Zero problemow,ale to nie znaczy ,ze u Ciebie bedzie OK wink

Strona 9 z 21 1 2 7 8 9 10 11 20 21

Moderatorzy  rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
7 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, latajaca_holenderka, Sensei, rymoholik, forty, aker, JelineK), 1,456 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,283
Posty5,832,207
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025