U mnie trzyma praktycznie cały 12 godzinny dzień pracy - przy czym telefon jest eksploatowany w ramach transmisji głosowych (często wdzwaniam kilka osób do jednej rozmowy, bardzo przydatna funkcja) oraz transmisji data (maile, maile, maile, maile).
Generalnie mocno się nakręciłem na ten telefon, bo szykuje mi się zmiana. Parametry mi odpowiadają, ma to, z czego najczęściej korzystam, tylko czy knefle nie są za małe? Piszę ogromne ilości smsów, jak ona sprawdza się w "męskiej dłoni" ?
Klawisze w tego typu telefonach są świetnie wyprofilowane, po paru dniach się przyzwyczaisz. Trzeba tylko układać kciuki pod odpowiednim kątem. Sam mam e72 i o wiele wygodniej i szybciej przychodzi pisanie niż na dotykowym szajsie.
Pisanie nigdy nie było tak łatwe i wygodne jak teraz na telefonach dotykowych (w nowszych, stare dotykowe nokie mogą się rozbić przypadkiem o ścianę podczas pisania)! Jest jeden wyjątek - kobiety z długimi paznokciami mogą mieć z tym problem, ale w innych przypadkach jest tak jak Goget napisałeś, "po paru dniach się przyzwyczaisz"
Chyba że coś innego polecacie, to zerknę na cenę i się zastanowie.
HTC one x , ogólnie to fajny telefonik ale ma kilka wad projektowych więc go raczej odradzam: -bardzo się grzeje, -problemy z sygnałem wifi /wada konstrukcyjna po pewnym czasie piny od anteny nie wracają na swoje miejsce -wadliwe płyty główne , czesto padają, serwis wymienia na nowe -wyświetlacz - po pewnym czasie pojawiają się żółte marki (widoczne na białym ekranie)
Chyba że coś innego polecacie, to zerknę na cenę i się zastanowie.
Ja chciałem zakupić SII ale wybrałem młodszego brata Samsung Galaxy S Advance....cenowo tańczy ale bardzo zbliżone parametry
Ja mam Galaxy s Advanvce i szczerze polecam. W moim przypadku spełnia wszystkie moje oczekiwania. Bateria trzyma 2-3 dni przy słuchaniu muzyki, radia, przeglądanie neta. Delikatnie mniejszy od S2 co ułatwia transport w kieszeni i obsługę jedną dłonią. Delikatnie wygięta konstrukcja co znacznie ułatwia obsługę i trzymanie telefonu w trakcie rozmów. Jeżeli komuś nie zależy na nagrywaniu filmów w Ful HD (Advance nagrywa "tylko" w 720p) i na większym ekranie to szczerze poleca S Advance
Dzięki za odp. Ja przedłużam umowę i te wszystkie: HTC One X, Galaxy SII i Galaxy Advance mam za 1zł, więc cena nowego nie jest najważniejsza a funkcjonalość. Patrząc przez pryzmat ceny to wychodzi, że One X bo jest najdroższy. No nic chyba przejdę się do salonu i wezmę wszystkie do ręki, wezmę tego który będzie najlepiej leżał w dłoni. Swoją drogą to masakra że telefony już są czterordzeniowe :O, niedawno nokia 3310 a teraz takie cuda. Aż się boję pomyśleć co będzie za 10lat.
Pytanko o Androioda, bo wielu latach tradycyjnego podejścia do tematu w końcu uległem modzie i potrzebie i sprawiłem sobie nowszy typ telefonu
Za 1PLN dostałem Samsung Galaxy Mini 2 i jestem bardzo zadowolony, jak na razie, nie za wielki, bateria dobrze trzyma i wiekszy nacisk chyba jednak położony na telefoniczne aspekty niż smartfonowe.
A jeśli chodzi o andka to mam 2 pytania:
Jak ma się sprawa z antywirusami na andka? trzeba czy przerost formy nad treścią? są darmowe, widziałem AVG itp.?
Da się jakoś bardziej zapanować nad telefonem i andkiem nie rootując telefonu? Zainstalowałem sobie Elixira 2, plus Widgets i jest prawie ok, wkurza mnie jedynie, że nie mogę poodinstalowywać niektórych rzeczy Czy tylko root zostaje?