|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
dokladnie tak jak mowi jerome, ludzie maja rozne predyspozycje i przede wszystkim startuja z innych poziomow. moge miec wieksze doswiadczenie od niej, ale chocbym nie wiem co robil to 17tu lat palenia nie da sie zniwelowac nawet po przebiegnieciu ok 3tys km w 2,5 roku. zeby wyrownac szanse to moge zaproponowac Pani Ani zeby w sobote walnac po 5-6 piw i zjarac po 10 fajek  a w niedziele ja dalej siekne maraton w te 4,5godz a ona gdzie wtedy bedzie? albo Ty? 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
i jeszcze jedna rzecz o ktorej juz wspomnialem, jesli Pani Ania z trenerem stala tuz za balonem na 3:45 tzn ze cel byl 3:45 a nie 4h, ewentualnie ze biegla na 3:45 z wkalkulowana sciana i strata 10-15 minut (zalecane w szacowaniu wyniku w debiucie przez np Skarzynskiego) tak by w najgorszym przypadku skonczyc mimo wszystko ponizej 4h. nikt, kto planuje biec na max by skonczyc ponizej 4h nie bedzie stawal na 3:45.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
z ciekawosci zerknalem jeszcze na oficjalne wyniki i zarowno Pani Ania jak i trenerka (nry 2138 i 6724) nie maja zarejestrowanego czasu na 30km, dlaczego, skoro tysiace innych biegaczy maja? pytanie: zbieg okolicznosci czy moze podjezdzaly metrem albo autem sponsora artykulu? historia kantow w maratonie jest tak dluga jak historia maratonu, moze wynik tez nagiety do tezy artykulu, w koncu media to potega... 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Ona jest z Wyborczej, czitowała 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
z ciekawosci zerknalem jeszcze na oficjalne wyniki i zarowno Pani Ania jak i trenerka (nry 2138 i 6724) nie maja zarejestrowanego czasu na 30km 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ja w ta sobote bylem na imprezie do 5 rano  Poszlo pol litra gorzkiej na glowe i kilka piwek ( nie pamietam ile ale kolo 4-5) Na drugi dzien o 12 przebieglem 20 km w 1.45  Teraz jestem chory bo organizm wyplukalem calkowicie z wszystkim witamin no ale dalem rade 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Co może się przydarzyć podczas maratonu? Chyba wszystko - w trakcie maratonu w Portland dwójka uczestników: Katie Holmes i Eric Johansson wzięła ślub na 30 kilometrze!
W ten sposób uczcili fakt, że 5 lat temu podczas tego samego maratonu, na tym samym kilometrze spotkali się, a po ukończeniu biegu zaczęli się spotykać.
Pewnie ich pierwszym ślubnym toastem był izotonik na mecie.Bieganie.pl [ Linked Image]
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
a malzenstwo skonsumowali tez od razu na tym 30km? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ja w ta sobote bylem na imprezie do 5 rano  Poszlo pol litra gorzkiej na glowe i kilka piwek ( nie pamietam ile ale kolo 4-5) Na drugi dzien o 12 przebieglem 20 km w 1.45  Teraz jestem chory bo organizm wyplukalem calkowicie z wszystkim witamin no ale dalem rade  podziwiam , ja po imprezie jestem tak leniwy że nie chce mi się herbaty zrobić od jutra bieganie, redukcja 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
w tym okresie redukcja? ja musze cos przymasowac bo wszyscy mowią ze bardzo schudlem :/ 3 dzien jestem chory i juz nie moge w domu usiedziec ale wiem ze wysyilek w tym stanie na bank by nie przyniosl zadnych korzysci wiec wole jeszcze sie przemeczyc dzien, góra dwa dni i dopeiro zaczac ostre treningi
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
No ja złapałem sporo masy mięśniowo/tłuszczowej i nie ma rady redukcja musi być, ale spokojnie jeszcze na zimowe masowanie się załapię, tyle że będę bardziej uważał żeby się nie 'zalać'.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
tez zdarzalo mi sie biegac po imprezie, ale na dluzsza mete to kiepski pomysl, wiec zaczalem planowac treningi z tygodniowym wyprzedzeniem 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Nowy temacik, to może go napocznę  Na razie nie mam czasu, ale przymierzam się żeby od października po raz kolejny spróbować wziąć się za siebie. Mam zamiar zarówno biegać jak i ćwiczyć (żeby wyglądać jak człowiek, trochę mięśnia by się przydało w niektórych partiach  ), czy to się nie będzie gryzło ze sobą? Przykładowo - pn, śr, pt: ćwiczenia wieczorem; wt, cz, sb: bieganie rano? I jak zacząć biegać, bo na chwilę obecną będę miał problem żeby przebiec choćby kilometr  Jak idzie? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Nowy temacik, to może go napocznę  Na razie nie mam czasu, ale przymierzam się żeby od października po raz kolejny spróbować wziąć się za siebie. Mam zamiar zarówno biegać jak i ćwiczyć (żeby wyglądać jak człowiek, trochę mięśnia by się przydało w niektórych partiach  ), czy to się nie będzie gryzło ze sobą? Przykładowo - pn, śr, pt: ćwiczenia wieczorem; wt, cz, sb: bieganie rano? I jak zacząć biegać, bo na chwilę obecną będę miał problem żeby przebiec choćby kilometr  Jak idzie?  ćwiczenia zacząłem od splita (nie wiem czemu, bo może łatwiej  ) więc biegałem 2 razy w tygodniu, po treningu nóg biegi sobie odpuszczałem. Jednak poczytałem i przesiadłem się ze splita na fbw, katuje też nogi i mimo szczerych chęci nie mogłem wyjść biegać, przesiedziałem w dresie pół godziny przed tv o 6 rano dałem nogom czas na przyzwyczajenie do większego wysiłku, jest coraz lepiej i w poniedziałek o 6 rano wyskakuje z łóżka. wciąż się uczę 'nowego życia'  tylko 3 tygodnie trochę większego wysiłku i zdrowej diety, a samopoczucie 100 razy lepsze niż miesiąc temu 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Biegnie ktoś w niedzielę w Poznaniu może?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jak oddychacie w niższych temperaturach, nosem czy ustami?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
zawsze ustami, niewazne w jakich temperaturach
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a co do nizszych temperatur to zawodowcy przed okresem jesienno-ziomowym hartuja gardło pijąc zimne napoje i jedząc lody 
|
|
|
|
|
Tenis Trader
|
|
Tenis Trader
jak oddychacie w niższych temperaturach, nosem czy ustami? Oddychać nosem czy ustami? Kolejny nieśmiertelny temat: jak oddychać, nosem czy ustami? To proste - tak jak jest wygodnie. Powietrze wdychane nosem jest lepiej ogrzane i nawilżone, ale mało kto umie w trakcie szybkiego biegu oddychać w ten sposób. Starajmy się oddychać miarowo, z wykorzystaniem przepony. Po pewnym czasie każdy biegacz odnajduje własny rytm oddechu, w takt bieganych kroków, a wraz ze zwiększaniem prędkości oddycha szybciej i szybciej, wciąż w rytmie. Niektórzy uważają, że rozmowa w trakcie biegu zaburza prawidłowe oddychanie. Coś w tym jest, ale czy bieganie bez rozmowy byłoby tak samo przyjemne? Czyli - oddychamy tak, jak jest dla nas bardziej naturalne, to nie ma większego praktycznego znaczenia, czy to nos czy usta. Najważniejsze to dostarczać naszemu ciału wystarczająco dużo powietrza. http://www.bieganie.pl/?show=1&cat=6&id=520
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
jak oddychacie w niższych temperaturach, nosem czy ustami? Rękawami 
|
|